twitter   facebook   rss

Sponsoren


JK Productions


Amarant Groep


Heerkens van Bavel


Interesse

Wedstrijden

24 aug: Kruikenmeerkamp

close
Loading...


Fysiotherapie en sportmassage

Veel hardloopblessures zijn overbelastingsblessures. Het is belangrijk om een overbelastingsblessure in een vroeg stadium in kaart te brengen en actie te ondernemen. Dus niet alleen de blessure onderzoeken en behandelen, maar ook goed naar de oorzaak kijken. Bij overbelastingen in de loopsport zijn er vaak diverse redenen te vinden waarom het nu juist op dat moment mis ging. Zoals bij elke sport zijn ook bij het hardlopen de blessures erg specifiek en kenmerkend.

Van passief naar actief herstel
Wanneer de oorzaken van de klacht bekend zijn wordt overgegaan op behandeling. Zodra de mobiliteit en flexibiliteit van het lichaam in orde is, kan gestart worden met de actieve revalidatie. Net als dat een voetballer aan het eind van zijn revalidatie weer richting oefeningen met een bal gaat, zal een hardloper ook specifiek zijn herstel moeten gaan richten op het hardlopen; een verspringer of hoogspringer oefeningen gericht op het doen van sprongen enz. Het doel van deze fase is het verhogen van de belastbaarheid om het risico op recidivering zo klein mogelijk te houden.

In sommige gevallen kan de eerste fase overgeslagen worden.

De kosten voor een consult (sport)fysiotherapie bedragen €28 en worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering voor Fysiotherapie. Bent u niet verzekerd voor Fysiotherapie? Neem dan contact met ons op voor eventuele andere mogelijkheden.

Mike Rasenberg fysiotherapeut zal op afspraak aanwezig zijn voor spreekuur. Dit is een initiatief van de EHBO-commissie van Attila en van de COVS (centrale organisatie van voetbal scheidsrechters) Tilburg, waarvan de leden donderdagavond bij Attila op de baan trainen. Leden van Attila en COVS kunnen een afspraak maken voor: een advies voor het omgaan met klachten als gevolg van blessures het uitvoeren van fysieke testen en daaruit voortvloeiende tips en oefeningen om blessures te voorkomen. Er is de mogelijkheid om een afspraak te maken op de maandag, dinsdag en donderdag avond. Zij maken dan gebruik van de nieuw ingerichte fysio-ruimte in ons clubgebouw.

Mike Rasenberg is fanatiek hardloper en lid van AV Attila (sinds 1993). Naast algemeen fysiotherapeut is Mike sportfysiotherapeut en gespecialiseerd in reumatische aandoeningen. Mike is werkzaam bij Fysioprofit (gevestigd in Waalwijk en Oosterhout).

Om contact op te nemen, mail naar fysiotherapie(at)av-attila.nl.