5 jun: T-Meeting

Instructiecursus

Laatst gewijzigd op: 28 feb 2017

Iedereen die kan wandelen kan ook aan Nordic Walking doen. Door de techniek met de twee stokken gebruik je niet alleen de benen maar ook het bovenlichaam en de armen. Nordic Walking is een combinatie van gezond sporten in de buitenlucht en training van het hele lichaam zonder de gewrichten te belasten. Ideaal voor alle leeftijden.

Atletiekvereniging Attila in Tilburg biedt bij voldoende belangstelling dit voorjaar weer instructiecursussen in de Oude Warande (bij het parkeerterrein van de U.v.T.). Deze lessen vormen een onmisbare opstap, want je moet eerst de techniek aanleren voordat je kunt meetrainen. Een cursus kost 40 euro, inclusief gebruik van stokken.

Cursus Nordic Walking 2017
De cursus bestaat uit 4 lessen van anderhalf uur, op zaterdag van 9.30 tot 11.00 uur.
Data: 11, 18, 25 maart en 1 april
Deze cursus gaat door.

Bij voldoende belangstelling start er nog een cursus op zaterdag van 9.30 tot 11.00 uur in de Oude Warande.
Data: 22, 29 april, 6 en 13 mei.

Trainingen Nordic Walking
Vervolgens kun je bij Attila kiezen uit 4 trainingen verspreid over de week: maandagmiddag van 13.30 tot 15.00 uur, maandagavond van 19.15 tot 20.45 uur, donderdag van 9.00 tot 10.30 uur, en zaterdag van 9.00 tot 10.30 uur. De meeste trainingen vinden plaats in de Oude Warande.

Trainingen Walking Vario
Voor trainingen van anderhalf uur te zwaar vindt, verzorgt Attila een wekelijkse training Walking Vario. Deze training duurt 1 uur en wordt in de Oude Warande gegeven op dinsdagmiddag van 13.30 tot 14.30 uur. We trainen in een rustig tempo en werken aan conditie en techniek, maar er is ook tijd om even met uw loopmaatje te praten.
Meelopen zonder of met stokken is mogelijk, maar er zijn ook smovey ringen om mee te lopen.
Ringen van ribbelbuis met 4 kogels.  Minder bekend maar veel mensen ervaren deze ringen als zeer prettig tijdens het lopen. Mensen die door gezondheidsproblemen zoals reuma, parkinson, overgewicht, MS minder goed kunnen bewegen merken het positieve effect doorgaans nog sneller.
Heerlijk een uurtje rustig lopen, lekker in de frisse lucht. Iedereen is van harte welkom om een keer te komen meelopen.

Klik hier voor meer informatie over trainingen.

Tenslotte
Alle informatie over Nordic Walking bij Attila staat op www.av-attila.nl. U kunt zich aanmelden bij Ria Voorzee: e-mail nordicwalking(at)av-attila.nl, telefoon 013- 4671068 of 06-51055445.