30 sep: Clubkampioenschappen

Duurlopen op zondagochtend in een natuurlijke omgeving

22 jan 2017

Het is heerlijk om op zondagochtend samen met anderen van jouw snelheid in een mooie rustige omgeving een stuk rustig hard te lopen. Attila organiseert gezamenlijke duurlopen op zondagochtend in de omgeving van Tilburg. We lopen niet in de Oude Warande, maar juist  in het buitengebied waar het nog mooier is. Een trainer begeleidt de groep en stimuleert om rustig in eigen snelheid te lopen. Grofweg ligt de snelheid tussen de 9 en 10 kilometer per uur.

Data,  tijden en locaties

De eerste duurlooptraining zal worden gehouden op zondag 12 februari,
vertrek bij de St. Janskerk in Goirle om 09.30 uur, trainer is Ad Weijtmans.

Voor de navigatie: postadres van de vertreklocatie is Kerkstraat 1, 5051 LA Goirle.

Training twee is op zondag 12 maart. Vertrek bij de Natuurpoort Gorp en Roovert (aan de Turnhoutsebaan / Provinciale weg Goirle - Poppel) om 09.30 uur, trainer is Gerrit Heij.

Voor de navigatie: postadres van de vertreklocatie is Gorps Baantje 1, 5051PX Goirle

Wil je afspreken om samen naar de locatie te rijden, laat het dan even weten aan g.heij@hotmail.com .

Het is de bedoeling de serie maandelijks op de tweede zondag van de maand te organiseren. Verdere informatie over de volgende locaties volgt nog.

Training

Deze duurtrainingen duren 60 tot 90 minuten. Het is mogelijk om meer of minder te doen. De trainer organiseert de route en stimuleert om rustig in eigen snelheid te lopen. De kick van de training is niet de snelheid maar de duur. Het is heerlijk om zo lang aan een stuk te kunnen lopen, en om de gekozen snelheid vast te kunnen houden. Van duurlopen neemt het uithoudingsvermogen toe, daarmee leg je een goede basis voor snellere trainingen en langere wedstrijden. Er worden tijdens de trainingen geen krachtoefeningen of techniekoefeningen gedaan.

Heerlijke omgeving

De plaatsen waar getraind wordt zijn de bos- en heidegebieden in de omgeving van Tilburg. We proberen zo veel mogelijk in een natuurlijke omgeving te lopen op zachte ondergrond.

Drinken en droog shirt na afloop

Het is lekker en verstandig om iets te drinken mee te nemen tijdens het hardlopen, en voor na afloop is het fijn om een droog shirt en iets te drinken mee te nemen.

Gerrit Heij