AV Attila Wintercircuit: Atledo cross

13 feb 2012

Vandaag werd de laatste cross van het Wintercircuit gelopen. De Atledo cross in Dongen. Het was spannend of dat Attila het clubcircuit kon winnen. We hebben wederom een reporter gevonden om het volgende stuk te schrijven:

Attila 1e in het verenigingsklassement van het regio 13 crosscircuit.

Crossen is leuk, dat bleek maar weer in Dongen, de laatste cross uit een reeks van 11 dit seizoen. Dat cross een onderdeel is dat in de winter plaats vindt bleek maar weer. Een bevroren ondergrond en een dun laagje sneeuw. De organisatie had het parcours een beetje verlegd en van een inlooprondje voorzien. De sneeuw was nauwelijks een nadeel en de boomwortels waren deze keer paars geschilderd, zodat je daar niet over hoefde te struikelen.

Voor Attila was dit een bepalende cross, als we voldoende punten zouden halen dan zou dit resulteren in een eerste plaats in het verenigingsklassement binnen het Regio 13 Crosscircuit. Om het maximale aantal punten te halen moeten alle categorieën met drie deelnemers bezet zijn. Het maakt dus niet uit hoe snel er wordt gelopen. Het is wel altijd de wedstrijd afstand die telt, je hoeft echter geen licentie te hebben om mee te kunnen doen. Door verschillende trainers zijn er oproepen gedaan om een eerste plaats mogelijk te maken en inderdaad verschenen een aantal deelnemers die we normaal niet bij een cross zien of vandaag voor een onderdeel kozen om zo punten te verdienen voor het klassement.

En die eerste plaats hebben we gehaald!!

De 24 punten die we achter stonden op de Tilburg Roadrunners zijn ruimschoots ingehaald, dit kwam vooral ook doordat er maar heel weinig TRR lopers deelnamen, nieuwe concurrentie was er vooral van de thuislopers Atledo.

De helden van vandaag zijn:
Erik van Roovert (kiest meestal een iets kortere cross)
Conny Pijnenburg (kiest meestal een langere cross dan die van haar wedstrijd categorie)
Edwin de Neijs
Ruud Oomen
Hein IJpelaar
Marijke von Bergh (die haar 4e cross liep dit seizoen en vandaag 1e werd bij de V Masters)

Dan de harde crosskern:
Karien Coppens (deelname aan 5 crossen en 2e in het individuele eindklassementen vandaag 3e in haar categorie)
Maurits Appels (deelname aan 7 crossen en 3e in het individuele eindklassement)
Ad Kouwenberg (deelname aan 8 crossen)
Hans Drijvers (deelname aan 8 crossen)
Gerrit Heij (deelname aan 9 crossen)

Met deze cross is weer een einde gekomen aan lekker sportief bezig zijn in een mooie omgeving op de zondag. Attila mag dubbel trots zijn want ook de Attila jeugd is op een 1e plaats in het verenigingsklassement geëindigd, gefeliciteerd!!

Crossen moet je leuk vinden, maar het is ook een prima trainingsmiddel om een goede basis te leggen voor een wegseizoen. Kracht, coördinatie, snelheid, uithoudingsvermogen zijn zaken die je allemaal traint tijdens een cross.
Klik hier voor een aantal linkjes naar stukjes die bekende en soms minder bekende trainers hebben geschreven om uit te leggen waarom de cross een essentieel onderdeel is van het hardlopen.

Dat is de Snertcross op 27 oktober de Snertcross in de Warande.

Prijzen
Omdat we zien dat er nog niet zoveel Attila atleten lopen in een club tenue hebben we de penningmeester bereid gevonden om een stimulatieprijs te geven.
De mensen die eindigen op plaats 3-6-9 van iedere categorie ontvangen een tegoedbon met korting op de aanschaf van de clubkleuren.

Uitslag en eindstand

Met de uitslag van deze cross is ook direct de einduitslag van het AV Attila Wintercircuit vastgelegd.
Klik hier voor de uitslagen en de eindstand.

Iedereen gefeliciteerd met de geleverde prestaties.

Melding van fouten
Wanneer je niet vermeld bent in de uitslagen laat het dan weten.

Frank Verkaart

Reacties:

Rene Korstanje

13 feb 2012 - 21:25:15
Beste mannen en vrouwen, Hartelijk gefeliciteerd met jullie eerste plek in het cross-circuit. Ik ben blijk dat de jeugd jullie zoveel inspiratie gegeven heeft! Volgend jaar gaan we proberen wat meer ouders van de jeugdleden aan de start te krijgen om punten te verzamelen, dan moet het een makkie worden!