Attila-loopgroep brengt wederom het bevrijdingsvuur naar Tilburg

17 apr 2016

Ook dit jaar heeft Attila gehoor gegeven aan het verzoek van de Tilburgse Oranje vereniging, om het bevrijdingsvuur op te gaan halen in Wageningen.

Het initiatief wordt genomen door een groep lopers van Attila om het bevrijdingsvuur in een loop-estafette van Wageningen naar Tilburg te brengen. Zij doen dit om de vredesgedachte te ondersteunen.

In Wageningen wordt het bevrijdingsvuur op 4 mei om middernacht ontstoken. Zo’n 100 loopgroepen brengen het naar verschillende delen van het land. De lopers van Attila gaan de 80 km van Wageningen naar Tilburg voor hun rekening nemen.

Het vuur zal waarschijnlijk rond 9.00 uur in Tilburg aankomen. Dan zal het vuur in de kapel van Onze Lieve Vrouw ter Nood ondergebracht worden. Tijdens de festiviteiten in de avond van 5 mei zal het vuur overhandigd worden aan burgemeester Noordanus bij het bevrijdingsconcert aan de Piushaven, naar verwachting rond 21.50 uur.

Deelnemers aan deze estafetteloop, die grotendeels ’s nachts plaatsvindt, zijn Gerrit Heij, Lambert Theunissen, Stefano Provenzano, Joost Laenen, Desere Tokatlioglu Erik van Roovert, Connie Pijnenburg, Elly de Charro, Ewoud Riegman en Lion Smitsmans. Ad Kouwenberg verzorgt de navigatie en Frank Verkaart zorgt voor de logistiek en de begeleiding.

Voor vragen, mail naar bevrijdingsvuur(at)av-attila.nl.

Deze activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door:

Ga voor meer info en details ga naar bevrijdingsvuurestafette.nl.