Tanita Hofmans is terug: brons NK indoor

21 feb 2018

Het NK indoor voor de senioren bracht Tanita Hofmans terug op het podium. Na een jaar van blessure problemen stond ze er afgelopen zondag weer helemaal. Met 1.76 stond ze op het podium en sprong even hoog als nummer twee en maar drie centimeter lager dan nummer 1. En die hoogte van 1.79 lukte ook bijna. Tanita was dan ook terecht heel erg tevreden. Een prachtige prestatie, zeker na zo'n lange periode zonder wedstrijden. Ze begon de wedstrijd foutloos op 1.63, ging eveneens in de eerste poging over 1.68 en 1.73 en had drie pogingen nodig voor de 1.76. De sprongen op 1.79 waren ook nog hoopgevend maar driemaal kwam de lat naar beneden. Nummer 2 had minder foutsprongen op 1.76 en dus werd de bronzen medaille voor Tanita. Gefeliciteerd!

Voor Attila kwam verder alleen Robin van Riel nog in actie. Na zijn zilveren medaille van vorige week bij het NK junioren werd de eerstejaars A-junior nu ook nog vijfde bij de senioren in een race die zo te zien tactischer was dan vorige week, want toen werd er sneller gelopen. Ook ditmaal zat de winnaar van vorige week, Bram Anderiessen, voor Robin maar vijfde is een knappe prestatie in het seniorenveld. Mooie opstekers voor Robin tijdens deze twee NK's. Voor hem is het NK cross nog een belangrijke wedstrijd deze winter.

Het indoorseizoen zit er op wat de NK's betreft en Attila heeft van elk kleurtje een medaille behaald!

Toine van Beckhoven

Fotograaf: Odile Verzantvoort Photography