19 mrt: AttilaRun

1 apr: Openingswedstrijd

Sander sluit af met goud!

15 feb 2017

Sander Hage, lid van atletiekvereniging AV Attila, heeft bij zijn aangekondigde laatste Nederlandse kampioenschap als actief topsporter het hoogst haalbare bereikt. Hij mocht na afloop de gouden medaille in ontvangst nemen na een bizarre Hinkstapsprong wedstrijd waarin foutsprongen overheersten.

Sander had slechts twee geldige - en even verre - sprongen, maar de 15.24 meter was voldoende. Met een flinke reeks medailles mag de Tilburgse sportman van 2015 terugkijken op een prachtige sportcarrière. Maar andere prioriteiten en hoge kosten zorgen nu voor een bewuste vermindering van ambitie. Bij dit kampioenschap voor de senioren kwam ook kersvers topsport lid Glenn van Hamond in actie. Hij kwam tot maar 1 geldige poging van 13.95 (PR) en werd daarmee zesde. De grote favoriet Fabian Florent sprong al zijn eerste drie pogingen ongeldig en kwam daarmee niet meer in aanmerking voor welke prijs dan ook. Dat is het spel en soms frustrerende van de horizontale springnummers.

Op de 60 meter voor mannen kwam de nog junior zijnde Niels Beks, sinds dit jaar lid van Attila, tot een persoonlijk record van 7.25 en de halve finale. Op deze 60 meter had de ons welbekende Joris van Gool uit Rijen, tegenwoordig trainend op Papendal, helaas een valse start en kon niet laten zien tot welke mooie prestaties hij nu in staat is. Vastbesloten liet hij weten komend weekend bij de junioren deze domper om te zetten in iets positiefs. Vanuit Attila was ook Domingos Muanza deelnemer op de 60 meter. Jammer genoeg waren de series de eindhalte.

De gouden medaille van Sander volgde op de twee gouden medailles van Toine van Beckhoven, vorig weekend bij het Nederlands kampioenschap voor Masters (35 jaar en ouder. Komend weekend besluiten de junioren het Nederlands kampioenschap indoor atletiek, met deelname van een tiental AV Attila- en gastatleten. Ook hier zullen we enkele medaille kandidaten in actie zien, naast een paar atleten voor wie dit NK een eerste ervaring is op het grotere podium.

In het Stadsnieuws is dit iets aangepaste artikel deze week gepubliceerd: http://www.stadsnieuws.nl/nieuws/sport/99060/sander-hage-sluit-af-met-goud-

Toine van Beckhoven