11 mrt: AttilaRun

Mooie oogst in verre Oosten voor Marlène van Gansewinkel

20 mrt 2016

Dit weekend kregen we hele positieve berichten door van een van onze topsportsters: paralympisch atlete Marlène van Gansewinkel (T44). Zij nam in het verre Dubai (Grandprix) en Sharjah deel aan wedstrijden en komt terug met maar liefst 3 overwinningen, een tweede plaats, twee persoonlijke en vooral ook twee mooie Nederlandse records. Met name de NR prestatie bij het verspringen mag er zijn: een verbetering van 5.27 naar 5.47 in Dubai en de overwinning daar op dat onderdeel bij de T42/T44 maakte haar terecht heel tevreden. Met verder nog 3 sprongen over de vijf meter was het een hele goede wedstrijd. Marlène: "5,47 is de 2de afstand aller tijden gesprongen door een vrouw met één onderbeen amputatie." In de wereld is dat!

Eveneens in Dubai scherpte ze haar PR en NR 100 meter T44 verder aan naar 13.36 (was 13.49) en won daarmee ook dat onderdeel!

Haar verspringprestatie wordt nog expliciet genoemd in het wedstrijdverslag van de wedstrijd op https://www.paralympic.org/news/world-records-fall-day-two-dubai

Een paar dagen eerder nam ze uit Sharjah een 200 meter en verspringoverwinning mee, beide met een prestatie net boven haar Persoonlijke records...maar dat verspringrecord werd dus in Dubai alsnog flink aangescherpt. Om samen te vatten in haar eigen woorden: "Ik ga met een goed gevoel naar huis. ". En dat snappen we :-).

Gefeliciteerd, Marlène!

door Toine van Beckhoven