Mattijs Mols stoot kogel naar zilver

21 feb 2017

De Nederlandse kampioenschappen indoor zitten erop. De junioren sloten de drie opeenvolgende weekenden af met hun kampioenschap. En Attila mocht er nog een zilveren medaille aan toevoegen na de drie gouden medailles van de masters en Senioren. Mattijs Mols tekende voor die prestatie bij de B-junioren. Hij maakte het spannend tot de laatste poging: die was nodig om van plaats drie naar twee te gaan. De kogel landde pas na 16.20 meter en het zilver was veilig. De nummer 1 is een maat te groot dus zilver was normaal gezien het hoogst haalbare. Gefeliciteerd Mattijs!

Er kwamen nog meer Attila atleten in actie. Hiervan maakte Niels Beks (A-junior), die sinds dit jaar lid is geworden van Attila en eerder lid was van Taxandria Oisterwijk, het meeste indruk: hij begon zaterdag met een prachtig persoonlijk record en net geen finale plaats op de 200 meter. Die 200 meter is erg gevoelig voor baanindeling indoor en dat is ook de reden dat deze op internationale kampioenschappen niet meer gelopen wordt. Gelukkig nog wel nationaal, want een mooie afstand is het (zegt deze schrijver niet zonder enige vooringenomenheid). Met een minder gunstige binnenbaan liep Niels naar 22.74 en kwam net tekort voor de finale! Dit betekent niettemin een clubrecord bij de A-junioren! Mooie binnenkomer zo bij je nieuwe club. De koek was niet op, want Niels sprintte de dag erop naar de finale op de door Joris van Gool gewonnen 60 meter en wederom in een persoonlijk record van 7.23.

Iris Bastmeijer (A-junior) kwam ook tweemaal in actie. Zoals ze zelf zegt liepen de starts niet goed en daarmee vielen de tijden allemaal net wat tegen. Met 9.42 op de 60 meter horden en een 11e plaats, gevolgd door de 60 meter vlak in 8.02 was de halve finale net het eindstation. Op 2/100 miste Iris de finale en was de tiende plek de score.

Mila-atleet Jorg Schellekens (A-junior) kwam voor de 1500 meter en was reserve op de 800 meter, maar bleek ze allebei te mogen lopen. De 800 was op dezelfde dag na de 1500 meter en dus liepen de benen heel snel vol op die 800. De 1500 meter ging naar tevredenheid in 4.34 (13e).

Ook op de 800 meter maar dan bij de B-meisjes liep Wiilemijn Fuite mee. Ook zij is net als Niels afkomstig van Taxandria en eerder dit jaar overgestapt naar Attila. Als C-meisje was de 19e plaats in 2.31 het resultaat. Helemaal bevallen deed indoor lopen (nog) niet. De dag erop liep ze dus gewoon weer mee met de cross in Dongen. Pien Korstanje, meerkampster twee weken geleden, mocht van start gaan op de 200 meter. Ze liep een hele behoorlijke race, maar de serie was het eindstation (26.99).

Tim Verhoeven, A-junior, haalde de halve finale op de 60 meter in net geen persoonlijk record van 7.58. Toch heel mooi na een periode van blessures! Mitchel Emmers (A-junior) liep de hele baanronde (200) en strandde net als Niels in de series maar met een hele fraaie 23.77 en een 12e plaats totaal.

Tenslotte hadden we nog een C-juniore die ‘aan de bak’ mocht bij de B-meisjes: Floor Alessie hinkte, stapte en sprong naar 9.94 meter, net geen persoonlijk record, maar had een mooie ervaring op dit NK voor junioren en genoot zichtbaar volgens vader en trainer Jeroen.

Goed gedaan allemaal en op naar het buitenseizoen! De NK’s zitten er dan wel op indoor, maar de cross vindt nog plaats begin maart met mooie deelname van Attila!

Toine van Beckhoven