11 mrt: AttilaRun

Marlène van Gansewinkel in voorbereiding op de Paralympics in Rio

25 aug 2016

Van 7 tot en met 18 september 2016 vinden in Rio de Janeiro de Paralympische Spelen plaats. Natuurlijk is atletiek een van de sporten waarin om de medailles gestreden gaat worden. Op 21 juli is het Paralympisch team voor Rio officieel bekendgemaakt door de Atletiekunie. Bij de uitverkorenen is ook onze clubgenote Marlène van Gansewinkel (zie foto).

In de afgelopen maanden is Marlène hersteld van een meniscusoperatie. Maar haar relatieve trainingsachterstand dwong haar wel keuzes te maken: "Ik verwacht dat ik bij de Paralympics in Rio in vorm zal zijn. Wel heb ik in overleg met mijn coach besloten geen 200 meter te lopen in Rio. Dit zou nog te veel training kosten. Ik doe alleen de 100 meter en het verspringen. In juli heb ik in Oordegem 5,41 vergesprongen waarmee ik erg tevreden was."

Deze week mailde Marlène ons vanuit Portugal waar ze een voorbereidende stage doormaakt:
"De trainingen zijn goed verlopen de afgelopen tijd. Daardoor heb ik het idee dat ik in vorm kom, maar dat probeer ik goed te timen. Ik heb vrijwel geen problemen meer met mijn knie na de operatie, wel is het vooral mentaal soms nog lastig in verband met vertrouwen. Maar dat gaat goed komen. Tot nu toe voelt Rio voor mij nog niet echt speciaal, maar als een gewoon groot toernooi. Ik denk wel dat dat de komende weken meer wordt. Soms heb ik wel echt kriebels in mijn buik omdat ik er zoveel zin in heb!"

Marlène moet op 9 september om 15:45 verspringen. Op 17 september rond 17:30 is haar halve finale 100 meter en dan rond 1 uur ‘s nachts de finale 100 meter. Dit zijn de tijden in Nederland. In Rio is het 5 uur vroeger.

Het bestuur en de leden van AV Attila wensen alle deelnemers, en met name Marlène, enorm veel succes in Rio !

Nederlandse deelnemers atletiek Paralympische Spelen Rio:
Marlou van Rhijn - Phanos
Marlène van Gansewinkel - AV Attila
Lara Baars - Nijmegen Atletiek
Margriet van den Broek - Phanos
Amy Siemons - HAC
Fleur Jong - AV Hollandia
Desiree Vranken - Swift Atletiek
Iris Pruysen - DK + AV Hercules
Kenny van Weeghel - Eindhoven Atletiek
Ronald Hertog - Rotterdam Atletiek
Jelmar Bos - Almere ‘81
Jeroen Teeuwen - De Spartaan

Reacties:

Bart Wijnen

26 aug 2016 - 11:33:31
Lijstje deelnemers is na de definitieve schorsing van Rusland uitgebreid met Ranki Oberoi van Rotterdam Atletiek en Ingrid van Kranen van AV Sprint.