<![CDATA[Attila Nieuws]]> http://av-attila.nl/nieuws/rss Sun, 26 Mar 2017 13:05:34 +0200 Sun, 26 Mar 2017 13:05:34 +0200 Zend_Feed en-us http://blogs.law.harvard.edu/tech/rss <![CDATA[Afsluiting bouwweg]]> http://av-attila.nl/nieuws/organisatie/afsluiting-bouwweg Op zaterdag 25 maart bestaat het voornemen in de asfaltbouwweg een aantal sleuven te zagen en hier kabels en leidingen in te leggen. Dit houdt in dat de asfaltbouwweg vanaf de Euroscoop richting Willemsbuiten niet gebruikt kan worden. Aan het einde van deze zaterdag zal de weg weer normaal toegankelijk zijn.

]]>
Mon, 20 Mar 2017 17:40:00 +0100 afsluiting-bouwweg
<![CDATA[Laatste indoor wedstrijd 19 maart Regio13]]> http://av-attila.nl/nieuws/jeugd/laatste-indoor-wedstrijd-19-maart-regio13 Afgelopen zondag zou de laatste indoorwedstrijd zijn van de regio. Spiridon organiseerde de wedstrijd en maakte gebruik van een gymzaal in Alphen. Er was een recordaantal inschrijvingen: 24 jeugdatleten deden mee. Behoorlijk wat geel en blauw in de zaal en dat was leuk om te zien. In de morgen hebben de pupillen hun meerkamp afgewerkt (sprint-kogel-hoog). Er werden zelfs wat prijzen in de wacht gesleept: Ifelunwa Igwala en Tristen Strooper en haalden een derde plaats bij de pupillen A2. Mila Strooper werd tweede bij de pupillen A1. Er wordt na vier wedstrijden een regioklassement opgesteld. De punten van drie wedstrijden worden bij elkaar opgeteld en diegene die dan de meeste punten heeft wordt regiokampioen. In dit regioklassement werd Mila Strooper tweede! Super gedaan. Aan het einde van de ochtend kwamen de junioren C en D in actie. Helaas was dit van korte duur. De vloer bleek te glad te zijn en de wedstrijd werd na het kogelstoten afgelast. Een verstandig besluit, maar wel erg jammer, want de sfeer zat er goed in.

Met 24 atleten hadden we al een record dit indoorseizoen, maar laten we voor volgend jaar gaan naar het dubbele! En voor nu: op naar het outdoorseizoen met als eerste wedstrijd de openingswedstrijd van Attila op 1 april.

Nog even alle deelnemers op een rijtje:

C junioren jongens
Duc Hendriksen

C junioren meisjes
Floor Alessie (1e kogel), Jule Roelings

D junioren jongens
Milan Watzeels, Jelle Kluwen, Mathys Vermeulen, Rick Damen, Sam van der Burg, Kamiel Watzeels

D junioren meisjes
Hanna van Baas (1 kogel), Susan Korevaar (2e kogel), Danique Bergman, Yvette Hendriksen, Sophie van der Wouden

Pupillen A2 jongens
Tristen Strooper (3e meerkamp)

Pupillen A2 meisjes
Ifelunwa IgwalaI (3e meerkamp, 3e regio), Tessa de Jong, Inge Kribbe

Pupillen A1 meisjes
Mila Strooper (2e meerkamp), Froukje Van Maarschalkerwaard, Emma Gitz, Femke Timmermans

Pupillen B meisjes
Esther Van Os

Pupillen c en mini jongens
Rogier Gitz, Gijs Versteden

]]>
Mon, 20 Mar 2017 17:30:00 +0100 laatste-indoor-wedstrijd-19-maart-regio13
<![CDATA[Wedstrijdseizoen op de baan]]> http://av-attila.nl/nieuws/baan/wedstrijdseizoen-op-de-baan De wedstrijdorganisatie is al een aantal keren bij elkaar geweest om het programma voor het baanseizoen in elkaar te zetten. We proberen voor alle categorieën een wedstrijd te organiseren. Dat lukt niet altijd omdat de Atletiekunie niet al onze aanvragen voor competitie-wedstrijden honoreert en we ons wedstrijdprogramma ook uitgebreid afstemmen met het programma van de verenigingen in onze regio. Zo hadden we graag een senioren-competitiewedstrijd georganiseerd maar helaas .....

Voorlopig ziet de kalender bij Attila er als volgt uit:
1 april Openingswedstrijd voor junioren, senioren, masters en G-team
1 april Athletic Champs trainingswedstrijd voor Attila-pupillen
3 juni Athletic Champs voor pupillen van alle regio-verenigingen
5 juni T-Meeting, voor pupillen, junioren ABC, senioren
11 juni Competitie-wedstrijd voor B-junioren
30 sep Clubkampioenschappen (wellicht ook op 1 oktober) voor alle categorieën

]]>
Fri, 17 Mar 2017 20:35:00 +0100 wedstrijdseizoen-op-de-baan
<![CDATA[Nationale Pupillen Indoor]]> http://av-attila.nl/nieuws/jeugd/nationale-pupillen-indoor De 'Nationale Pupillen Indoor' op 12 maart was een hele belevenis. Niet alleen voor Sara Mauro, maar voor alle 600 deelnemers, die al vroeg uit alle hoeken van het land waren vertrokken om op tijd in Apeldoorn te zijn. De locatie was imposant, met de fel verlichte grote hallen, hoge tribunes, score borden en vele juryleden. Sara werd ingedeeld in een groep die gedurende de dag werd begeleid door twee ervaren atletes. Zij zorgden ervoor dat de meisjes op tijd startklaar waren bij het juiste onderdeel. Hoewel Sara het jammer vond dat er geen clubgenootjes meededen, vond ze snel aansluiting bij de andere meisjes in haar groep. Tussen de onderdelen door vermaakten de deelnemers zich uitstekend, kennelijk in "tunnels onder de grond, waar ouders niet mochten komen." Daar werd gespeeld, gerend, gelachen, gegeten en gedronken.

Bovengronds werkte Sara met 79 andere Meisjes Pupillen B een vierkamp af, bestaande uit hoogspringen, 600 m, 40m sprint en kogelstoten. Voor Sara resulteerde dit in persoonlijk records op de 600m en op hoogspringen. En eigenlijk ook op kogelstoten, omdat ze dat nog nooit eerder in een wedstrijd gedaan had. Op de sprint evenaarde ze haar beste tijd. Dit alles betekende een 41ste plaats, en een gouden herinnering.

Iets leuks dus voor Sara en alle andere pupillen om volgend jaar naar uit te kijken! Dan doe jij ook mee!

]]>
Wed, 15 Mar 2017 22:20:00 +0100 nationale-pupillen-indoor
<![CDATA[Rick en Robin van Riel super op NK Cross]]> http://av-attila.nl/nieuws/baan/rick-en-robin-van-riel-super-op-nk-cross Dat ze goed lopen weten de meesten van ons inmiddels. Maar dit weekend bij de Runnersworld NK Cross in Het Amsterdamse Bos presteerden ze zo goed als maximaal: Robin en Rick van Riel. Twee broers, beiden lid van de sterke en gezellige Mila groep van Attila.

Rick, met zijn 15 jaar de jongste van de twee, mocht in Amsterdam zaterdag de gouden medaille ophalen bij de C-junioren. Een klasse prestatie die met veel gejuich werd ontvangen. Op het loodzware parcours moesten de C jongens 2700 meter afleggen. Rick had direct een goede start, een teken van de juiste focus. Hard ging het in de eerste meters en Rick hield het tempo hoog om met een paar jongens weg te komen. Dat lukte goed en met zijn drieën zonderden ze zich af van de rest van het veld. Toch ook alweer snel moest nummer drie lossen en liep Rick met Jesse Fokkenrood voorop. Op het drassige stuk van het parcours wist Rick te versnellen en kwam ie losgekomen van Jesse, als eerste over de streep. Knap gelopen, Rick!

Op zondag kwam Robin (16 jaar) aan de start. Het hele seizoen al loopt Robin, B-junior, bij de oudere A-jongens om meer concurrentie te hebben en daar sterker van te worden. Zo liet ie in het Nationale Lotto cross circuit al zien dat hem dat goed afgaat. De tweede prijs die Robin pakte op dit NK was vervolgens de prestatie van het seizoen. Aan niet de minste jongens liet Robin zondag zijn hielen zien. Slechts eentje wist hem 15 seconden voor te blijven en daarmee was het zilver voor hem. Anders dan bij Rick werd er relatief rustig gestart. Al snel vormde zich een groepje van vier dat zich lichtjes afscheidde van de grote groep. De latere nummer 1, Bram Anderiessen, trok dat viertal nog uit elkaar waardoor Robin tweede kwam te lopen. Die plek stond hij niet meer af! In het Lotto crosscircuit leverde deze prestatie Robin ook nog plek drie op bij de A-junioren.

Moeder Claudia van Riel gaf nog aan: "Het parcours was heel drassig en glad op de afdalingen en diepe plassen op de velden.  De Ajaxheuvel was mooi maar zwaar. Robin en Rick vonden het een mooi parcours. Hoe zwaarder des te liever!". Dat was te zien. Jongens, super gedaan en hartelijk gefeliciteerd. Uiteraard ook proficiat voor de trainers.

Toine van Beckhoven


Alle Attila uitslagen NK Cross:

Jongens junioren A (7200 m)                   
2.  Robin van Riel
16. Troy de Juncker
33. Jorg Schellekens

Jongens junioren B (6400 m)
48. Lars Schellekens
53. Ian de Juncker

Jongens junioren C (2700 m)
1.  Rick van Riel
20. Gijs Brands

Meisjes junioren C (1900 m)
23. Willemijn Fuite

Jongens junioren D (1900 m)
16. Milan Watzeels                        
40. Kamiel Watzeels

]]>
Tue, 07 Mar 2017 22:25:00 +0100 rick-en-robin-van-riel-super-op-nk-cross
<![CDATA[Talentprogramma “verenigingsleiders van de toekomst”]]> http://av-attila.nl/nieuws/organisatie/talentprogramma-verenigingsleiders-van-de-toekomst- De gemeente Tilburg start op maandag 10 april met het talentprogramma “verenigingsleiders van de toekomst”. Het is een programma voor potentiële jonge bestuurders tussen 18 en 32 jaar oud. Een mooie kans om je voor te bereiden op bestuurswerk binnen de vereniging (nu of in de toekomst). Ben je bijvoorbeeld een jongere die (later) in de sport wil werken, dan staat dit talentprogramma goed op je CV. Meer informatie is hier te lezen.

]]>
Tue, 28 Feb 2017 19:10:00 +0100 talentprogramma-verenigingsleiders-van-de-toekomst-
<![CDATA[Carnaval bij Attila]]> http://av-attila.nl/nieuws/organisatie/carnaval-bij-attila-2017 Afgelopen vrijdag was er een carnavalsfeest bij Attila voor de jeugd. Team jeugd en team kantine hadden samen een feest voor de jeugdatleten georganiseerd. Tussen 18.30 en 23.00 waren de pupillen en c- en d-junioren welkom. Het was sinds lange tijd dat er weer carnaval werd gevierd bij Attila en het was gezellig. Met ongeveer 40 personen (kinderen en ouders) werd er gehost, gedanst, gesjouled, gekletst, verstoppertje gespeeld en vooral heel veel plezier gemaakt.

De politiedame op de foto won de prijs voor best verklede persoon. We gaan dit feest volgend jaar weer organiseren en dan willen we het uitbreiden met de A- en B-junioren en iedereen die nog meer langs wil komen.

Voor iedereen die vakantie heeft: een fijne vakantie! Overigens wordt er gewoon getraind in de vakantie, hoor!

]]>
Tue, 28 Feb 2017 16:45:00 +0100 carnaval-bij-attila-2017
<![CDATA[Nadine 4ever Run afgelast]]> http://av-attila.nl/nieuws/30vantilburg/nadine-4ever-run-afgelast Er is een wijziging gekomen in het programma van de AttilaRun op zondag 19 maart: het onderdeel Nadine 4ever Run is alsnog van het programma afgevoerd omdat er helaas te weinig belangstelling voor blijkt te zijn. Voor de overige onderdelen van de AttilaRun is inschrijving nog steeds mogelijk.

]]>
Sun, 26 Feb 2017 23:40:00 +0100 nadine-4ever-run-afgelast
<![CDATA[Marktplaats Clubtenue]]> http://av-attila.nl/nieuws/organisatie/marktplaats-clubtenue Als je aan wedstrijden meedoet, heb je een clubtenue nodig. Officieel is het dragen van het clubtenue alleen verplicht als je meedoet aan wedstrijden van de Atletiekunie (NK's, clubcompetitie). Maar natuurlijk is het leuk als iedereen die aan wedstrijden meedoet, de Attila kleuren draagt! Hiermee ben je herkenbaar voor clubgenoten, voor trainers en voor het publiek en stralen we met elkaar de eenheid van de club uit!

Op de website van Attila kun je zien wat de afspraken zijn over de clubkleding en hoe je de kleding kunt aanschaffen (kijk onder ‘lidmaatschap/clubtenue'). Er zijn de laatste tijd ook weer veel nieuwe jeugdleden. Zij aarzelen nogal eens bij het kopen van clubkleding, want ja, je bent er maar zo weer uitgegroeid. De kleding slijt nauwelijks (het verkleurd niet en het krimpt niet, het enige wat kan gebeuren is dat er wat gaatjes ontstaan door het vastspelden van de nummers) en daarmee is het een heel goed idee om de kleding aan elkaar door te verkopen.

Dat gebeurt al wel, maar eigenlijk nog best weinig. Attila biedt twee manieren om het onderling kopen en verkopen van kleding te stimuleren. Ten eerste is er op de website een rubriek ‘vraag en aanbod'. Kijk rechtsboven op de website en daar staat precies hoe het werkt. Je kunt zelf je kleding aanbieden of kleding te koop vragen en je regelt verder als zelf (het werkt als de marktplaats van Attila). Naast de website is er ook een prikbord in de gang bij Attila. Daarop kun je vraag of aanbod aangeven en ook dan kun je alles zelf regelen.

Heb je vragen over de kleding, stuur dan een email naar: kledingcommissie(at)av-attila.nl.

De kledingcommissie kan ook heel goed hulp gebruiken. Heb je zin om mee te helpen, stuur dan ook een mail naar de kledingcommissie. 

]]>
Sun, 26 Feb 2017 23:30:00 +0100 marktplaats-clubtenue
<![CDATA[Geen verhuizing, toch een adreswijziging]]> http://av-attila.nl/nieuws/organisatie/Geen-verhuizing-toch-een-adreswijziging Goirleseweg 42a is sinds jaar en dag Attila’s straatadres. Maar onze “oprijlaan” vanaf de Goirleseweg krijgt per 20 maart 2017 een eigen straatnaam: Bernard Leenestraat.
Met ingang van 20 maart 2017 is het bezoekadres van AV Attila: Bernard Leenestraat 48, 5026 CA Tilburg.

]]>
Thu, 23 Feb 2017 18:31:44 +0100 Geen-verhuizing-toch-een-adreswijziging
<![CDATA[Unieraad verkiezing]]> http://av-attila.nl/nieuws/organisatie/Unieraad-verkiezing In mei 2017 zullen alle leden van de huidige Unieraad van de Atletiekunie statutair aftreden. Daarom worden belangstellenden opgeroepen zich kandidaat te stellen, uiterlijk 15 maart 2017, via onze secretaris Tini Rasenberg. Misschien voelt iemand binnen Attila zich geroepen om in de Unieraad plaats te nemen? Meer informatie lees je hier.

]]> Thu, 23 Feb 2017 18:27:57 +0100 Unieraad-verkiezing <![CDATA[Ledenpas Atletiekunie]]> http://av-attila.nl/nieuws/organisatie/Ledenpas-Atletiekunie Per 1 januari 2017 heeft de Atletiekunie besloten de bestaande hard copy ledenpas af te schaffen. Op dit moment vindt overleg plaats om tot een digitale variant te komen. Heb je een verlopen ledenpas en ben je lid bij een vereniging of loopgroep, dan blijft je Atletiekunie lidmaatschap (en dus ook het lidmaatschapsnummer) natuurlijk geldig. Zodra we meer weten over de digitale opvolging van de ledenpas, maken we dat bekend !

]]>
Thu, 23 Feb 2017 18:21:59 +0100 Ledenpas-Atletiekunie
<![CDATA[Nieuwe toegang aan oostzijde]]> http://av-attila.nl/nieuws/organisatie/Nieuwe-toegang-aan-oostzijde In verband met de bouwwerkzaamheden voor Willemsbuiten is er, uitsluitend voor voetgangers en fietsers, aan de oostzijde (Stappegoor) een nieuwe toegang naar de atletiekbaan gekomen. Vanaf de Stappegoorweg gezien, is de nieuwe toegang gelegen achter de Ireen Wüst IJsbaan. Er is ook een nieuwe fietsenstalling bij, en er is gezorgd voor straatverlichting.
Fietsers en voetgangers vanuit Stappegoor kunnen nu dus veiliger deze route gebruiken. Het is niet de bedoeling dat fietsers en voetgangers de bouwweg achter de Euroscoop gebruiken.

]]>
Thu, 23 Feb 2017 18:20:05 +0100 Nieuwe-toegang-aan-oostzijde
<![CDATA[Mattijs Mols stoot kogel naar zilver]]> http://av-attila.nl/nieuws/topsport/mattijs-mols-stoot-kogel-naar-zilver De Nederlandse kampioenschappen indoor zitten erop. De junioren sloten de drie opeenvolgende weekenden af met hun kampioenschap. En Attila mocht er nog een zilveren medaille aan toevoegen na de drie gouden medailles van de masters en Senioren. Mattijs Mols tekende voor die prestatie bij de B-junioren. Hij maakte het spannend tot de laatste poging: die was nodig om van plaats drie naar twee te gaan. De kogel landde pas na 16.20 meter en het zilver was veilig. De nummer 1 is een maat te groot dus zilver was normaal gezien het hoogst haalbare. Gefeliciteerd Mattijs!

Er kwamen nog meer Attila atleten in actie. Hiervan maakte Niels Beks (A-junior), die sinds dit jaar lid is geworden van Attila en eerder lid was van Taxandria Oisterwijk, het meeste indruk: hij begon zaterdag met een prachtig persoonlijk record en net geen finale plaats op de 200 meter. Die 200 meter is erg gevoelig voor baanindeling indoor en dat is ook de reden dat deze op internationale kampioenschappen niet meer gelopen wordt. Gelukkig nog wel nationaal, want een mooie afstand is het (zegt deze schrijver niet zonder enige vooringenomenheid). Met een minder gunstige binnenbaan liep Niels naar 22.74 en kwam net tekort voor de finale! Dit betekent niettemin een clubrecord bij de A-junioren! Mooie binnenkomer zo bij je nieuwe club. De koek was niet op, want Niels sprintte de dag erop naar de finale op de door Joris van Gool gewonnen 60 meter en wederom in een persoonlijk record van 7.23.

Iris Bastmeijer (A-junior) kwam ook tweemaal in actie. Zoals ze zelf zegt liepen de starts niet goed en daarmee vielen de tijden allemaal net wat tegen. Met 9.42 op de 60 meter horden en een 11e plaats, gevolgd door de 60 meter vlak in 8.02 was de halve finale net het eindstation. Op 2/100 miste Iris de finale en was de tiende plek de score.

Mila-atleet Jorg Schellekens (A-junior) kwam voor de 1500 meter en was reserve op de 800 meter, maar bleek ze allebei te mogen lopen. De 800 was op dezelfde dag na de 1500 meter en dus liepen de benen heel snel vol op die 800. De 1500 meter ging naar tevredenheid in 4.34 (13e).

Ook op de 800 meter maar dan bij de B-meisjes liep Wiilemijn Fuite mee. Ook zij is net als Niels afkomstig van Taxandria en eerder dit jaar overgestapt naar Attila. Als C-meisje was de 19e plaats in 2.31 het resultaat. Helemaal bevallen deed indoor lopen (nog) niet. De dag erop liep ze dus gewoon weer mee met de cross in Dongen. Pien Korstanje, meerkampster twee weken geleden, mocht van start gaan op de 200 meter. Ze liep een hele behoorlijke race, maar de serie was het eindstation (26.99).

Tim Verhoeven, A-junior, haalde de halve finale op de 60 meter in net geen persoonlijk record van 7.58. Toch heel mooi na een periode van blessures! Mitchel Emmers (A-junior) liep de hele baanronde (200) en strandde net als Niels in de series maar met een hele fraaie 23.77 en een 12e plaats totaal.

Tenslotte hadden we nog een C-juniore die ‘aan de bak’ mocht bij de B-meisjes: Floor Alessie hinkte, stapte en sprong naar 9.94 meter, net geen persoonlijk record, maar had een mooie ervaring op dit NK voor junioren en genoot zichtbaar volgens vader en trainer Jeroen.

Goed gedaan allemaal en op naar het buitenseizoen! De NK’s zitten er dan wel op indoor, maar de cross vindt nog plaats begin maart met mooie deelname van Attila!

Toine van Beckhoven

]]>
Tue, 21 Feb 2017 22:45:56 +0100 mattijs-mols-stoot-kogel-naar-zilver
<![CDATA[Sander sluit af met goud!]]> http://av-attila.nl/nieuws/topsport/sander-sluit-af-met-goud- Sander Hage, lid van atletiekvereniging AV Attila, heeft bij zijn aangekondigde laatste Nederlandse kampioenschap als actief topsporter het hoogst haalbare bereikt. Hij mocht na afloop de gouden medaille in ontvangst nemen na een bizarre Hinkstapsprong wedstrijd waarin foutsprongen overheersten.

Sander had slechts twee geldige - en even verre - sprongen, maar de 15.24 meter was voldoende. Met een flinke reeks medailles mag de Tilburgse sportman van 2015 terugkijken op een prachtige sportcarrière. Maar andere prioriteiten en hoge kosten zorgen nu voor een bewuste vermindering van ambitie. Bij dit kampioenschap voor de senioren kwam ook kersvers topsport lid Glenn van Hamond in actie. Hij kwam tot maar 1 geldige poging van 13.95 (PR) en werd daarmee zesde. De grote favoriet Fabian Florent sprong al zijn eerste drie pogingen ongeldig en kwam daarmee niet meer in aanmerking voor welke prijs dan ook. Dat is het spel en soms frustrerende van de horizontale springnummers.

Op de 60 meter voor mannen kwam de nog junior zijnde Niels Beks, sinds dit jaar lid van Attila, tot een persoonlijk record van 7.25 en de halve finale. Op deze 60 meter had de ons welbekende Joris van Gool uit Rijen, tegenwoordig trainend op Papendal, helaas een valse start en kon niet laten zien tot welke mooie prestaties hij nu in staat is. Vastbesloten liet hij weten komend weekend bij de junioren deze domper om te zetten in iets positiefs. Vanuit Attila was ook Domingos Muanza deelnemer op de 60 meter. Jammer genoeg waren de series de eindhalte.

De gouden medaille van Sander volgde op de twee gouden medailles van Toine van Beckhoven, vorig weekend bij het Nederlands kampioenschap voor Masters (35 jaar en ouder. Komend weekend besluiten de junioren het Nederlands kampioenschap indoor atletiek, met deelname van een tiental AV Attila- en gastatleten. Ook hier zullen we enkele medaille kandidaten in actie zien, naast een paar atleten voor wie dit NK een eerste ervaring is op het grotere podium.

In het Stadsnieuws is dit iets aangepaste artikel deze week gepubliceerd: http://www.stadsnieuws.nl/nieuws/sport/99060/sander-hage-sluit-af-met-goud-

Toine van Beckhoven

]]>
Wed, 15 Feb 2017 19:55:00 +0100 sander-sluit-af-met-goud-