<![CDATA[Attila Nieuws]]> http://av-attila.nl/nieuws/rss Mon, 27 Feb 2017 21:20:42 +0100 Mon, 27 Feb 2017 21:20:42 +0100 Zend_Feed en-us http://blogs.law.harvard.edu/tech/rss <![CDATA[Nadine 4ever Run afgelast]]> http://av-attila.nl/nieuws/30vantilburg/nadine-4ever-run-afgelast Er is een wijziging gekomen in het programma van de AttilaRun op zondag 19 maart: het onderdeel Nadine 4ever Run is alsnog van het programma afgevoerd omdat er helaas te weinig belangstelling voor blijkt te zijn. Voor de overige onderdelen van de AttilaRun is inschrijving nog steeds mogelijk.

]]>
Sun, 26 Feb 2017 23:40:00 +0100 nadine-4ever-run-afgelast
<![CDATA[Marktplaats Clubtenue]]> http://av-attila.nl/nieuws/organisatie/marktplaats-clubtenue Als je aan wedstrijden meedoet, heb je een clubtenue nodig. Officieel is het dragen van het clubtenue alleen verplicht als je meedoet aan wedstrijden van de Atletiekunie (NK's, clubcompetitie). Maar natuurlijk is het leuk als iedereen die aan wedstrijden meedoet, de Attila kleuren draagt! Hiermee ben je herkenbaar voor clubgenoten, voor trainers en voor het publiek en stralen we met elkaar de eenheid van de club uit!

Op de website van Attila kun je zien wat de afspraken zijn over de clubkleding en hoe je de kleding kunt aanschaffen (kijk onder ‘lidmaatschap/clubtenue'). Er zijn de laatste tijd ook weer veel nieuwe jeugdleden. Zij aarzelen nogal eens bij het kopen van clubkleding, want ja, je bent er maar zo weer uitgegroeid. De kleding slijt nauwelijks (het verkleurd niet en het krimpt niet, het enige wat kan gebeuren is dat er wat gaatjes ontstaan door het vastspelden van de nummers) en daarmee is het een heel goed idee om de kleding aan elkaar door te verkopen.

Dat gebeurt al wel, maar eigenlijk nog best weinig. Attila biedt twee manieren om het onderling kopen en verkopen van kleding te stimuleren. Ten eerste is er op de website een rubriek ‘vraag en aanbod'. Kijk rechtsboven op de website en daar staat precies hoe het werkt. Je kunt zelf je kleding aanbieden of kleding te koop vragen en je regelt verder als zelf (het werkt als de marktplaats van Attila). Naast de website is er ook een prikbord in de gang bij Attila. Daarop kun je vraag of aanbod aangeven en ook dan kun je alles zelf regelen.

Heb je vragen over de kleding, stuur dan een email naar: kledingcommissie(at)av-attila.nl.

De kledingcommissie kan ook heel goed hulp gebruiken. Heb je zin om mee te helpen, stuur dan ook een mail naar de kledingcommissie. 

]]>
Sun, 26 Feb 2017 23:30:00 +0100 marktplaats-clubtenue
<![CDATA[Geen verhuizing, toch een adreswijziging]]> http://av-attila.nl/nieuws/organisatie/Geen-verhuizing-toch-een-adreswijziging Goirleseweg 42a is sinds jaar en dag Attila’s straatadres. Maar onze “oprijlaan” vanaf de Goirleseweg krijgt per 20 maart 2017 een eigen straatnaam: Bernard Leenestraat.
Met ingang van 20 maart 2017 is het bezoekadres van AV Attila: Bernard Leenestraat 48, 5026 CA Tilburg.

]]>
Thu, 23 Feb 2017 18:31:44 +0100 Geen-verhuizing-toch-een-adreswijziging
<![CDATA[Unieraad verkiezing]]> http://av-attila.nl/nieuws/organisatie/Unieraad-verkiezing In mei 2017 zullen alle leden van de huidige Unieraad van de Atletiekunie statutair aftreden. Daarom worden belangstellenden opgeroepen zich kandidaat te stellen, uiterlijk 15 maart 2017, via onze secretaris Tini Rasenberg. Misschien voelt iemand binnen Attila zich geroepen om in de Unieraad plaats te nemen? Meer informatie lees je hier.

]]> Thu, 23 Feb 2017 18:27:57 +0100 Unieraad-verkiezing <![CDATA[Ledenpas Atletiekunie]]> http://av-attila.nl/nieuws/organisatie/Ledenpas-Atletiekunie Per 1 januari 2017 heeft de Atletiekunie besloten de bestaande hard copy ledenpas af te schaffen. Op dit moment vindt overleg plaats om tot een digitale variant te komen. Heb je een verlopen ledenpas en ben je lid bij een vereniging of loopgroep, dan blijft je Atletiekunie lidmaatschap (en dus ook het lidmaatschapsnummer) natuurlijk geldig. Zodra we meer weten over de digitale opvolging van de ledenpas, maken we dat bekend !

]]>
Thu, 23 Feb 2017 18:21:59 +0100 Ledenpas-Atletiekunie
<![CDATA[Nieuwe toegang aan oostzijde]]> http://av-attila.nl/nieuws/organisatie/Nieuwe-toegang-aan-oostzijde In verband met de bouwwerkzaamheden voor Willemsbuiten is er, uitsluitend voor voetgangers en fietsers, aan de oostzijde (Stappegoor) een nieuwe toegang naar de atletiekbaan gekomen. Vanaf de Stappegoorweg gezien, is de nieuwe toegang gelegen achter de Ireen Wüst IJsbaan. Er is ook een nieuwe fietsenstalling bij, en er is gezorgd voor straatverlichting.
Fietsers en voetgangers vanuit Stappegoor kunnen nu dus veiliger deze route gebruiken. Het is niet de bedoeling dat fietsers en voetgangers de bouwweg achter de Euroscoop gebruiken.

]]>
Thu, 23 Feb 2017 18:20:05 +0100 Nieuwe-toegang-aan-oostzijde
<![CDATA[Mattijs Mols stoot kogel naar zilver]]> http://av-attila.nl/nieuws/topsport/mattijs-mols-stoot-kogel-naar-zilver De Nederlandse kampioenschappen indoor zitten erop. De junioren sloten de drie opeenvolgende weekenden af met hun kampioenschap. En Attila mocht er nog een zilveren medaille aan toevoegen na de drie gouden medailles van de masters en Senioren. Mattijs Mols tekende voor die prestatie bij de B-junioren. Hij maakte het spannend tot de laatste poging: die was nodig om van plaats drie naar twee te gaan. De kogel landde pas na 16.20 meter en het zilver was veilig. De nummer 1 is een maat te groot dus zilver was normaal gezien het hoogst haalbare. Gefeliciteerd Mattijs!

Er kwamen nog meer Attila atleten in actie. Hiervan maakte Niels Beks (A-junior), die sinds dit jaar lid is geworden van Attila en eerder lid was van Taxandria Oisterwijk, het meeste indruk: hij begon zaterdag met een prachtig persoonlijk record en net geen finale plaats op de 200 meter. Die 200 meter is erg gevoelig voor baanindeling indoor en dat is ook de reden dat deze op internationale kampioenschappen niet meer gelopen wordt. Gelukkig nog wel nationaal, want een mooie afstand is het (zegt deze schrijver niet zonder enige vooringenomenheid). Met een minder gunstige binnenbaan liep Niels naar 22.74 en kwam net tekort voor de finale! Dit betekent niettemin een clubrecord bij de A-junioren! Mooie binnenkomer zo bij je nieuwe club. De koek was niet op, want Niels sprintte de dag erop naar de finale op de door Joris van Gool gewonnen 60 meter en wederom in een persoonlijk record van 7.23.

Iris Bastmeijer (A-junior) kwam ook tweemaal in actie. Zoals ze zelf zegt liepen de starts niet goed en daarmee vielen de tijden allemaal net wat tegen. Met 9.42 op de 60 meter horden en een 11e plaats, gevolgd door de 60 meter vlak in 8.02 was de halve finale net het eindstation. Op 2/100 miste Iris de finale en was de tiende plek de score.

Mila-atleet Jorg Schellekens (A-junior) kwam voor de 1500 meter en was reserve op de 800 meter, maar bleek ze allebei te mogen lopen. De 800 was op dezelfde dag na de 1500 meter en dus liepen de benen heel snel vol op die 800. De 1500 meter ging naar tevredenheid in 4.34 (13e).

Ook op de 800 meter maar dan bij de B-meisjes liep Wiilemijn Fuite mee. Ook zij is net als Niels afkomstig van Taxandria en eerder dit jaar overgestapt naar Attila. Als C-meisje was de 19e plaats in 2.31 het resultaat. Helemaal bevallen deed indoor lopen (nog) niet. De dag erop liep ze dus gewoon weer mee met de cross in Dongen. Pien Korstanje, meerkampster twee weken geleden, mocht van start gaan op de 200 meter. Ze liep een hele behoorlijke race, maar de serie was het eindstation (26.99).

Tim Verhoeven, A-junior, haalde de halve finale op de 60 meter in net geen persoonlijk record van 7.58. Toch heel mooi na een periode van blessures! Mitchel Emmers (A-junior) liep de hele baanronde (200) en strandde net als Niels in de series maar met een hele fraaie 23.77 en een 12e plaats totaal.

Tenslotte hadden we nog een C-juniore die ‘aan de bak’ mocht bij de B-meisjes: Floor Alessie hinkte, stapte en sprong naar 9.94 meter, net geen persoonlijk record, maar had een mooie ervaring op dit NK voor junioren en genoot zichtbaar volgens vader en trainer Jeroen.

Goed gedaan allemaal en op naar het buitenseizoen! De NK’s zitten er dan wel op indoor, maar de cross vindt nog plaats begin maart met mooie deelname van Attila!

Toine van Beckhoven

]]>
Tue, 21 Feb 2017 22:45:56 +0100 mattijs-mols-stoot-kogel-naar-zilver
<![CDATA[Sander sluit af met goud!]]> http://av-attila.nl/nieuws/topsport/sander-sluit-af-met-goud- Sander Hage, lid van atletiekvereniging AV Attila, heeft bij zijn aangekondigde laatste Nederlandse kampioenschap als actief topsporter het hoogst haalbare bereikt. Hij mocht na afloop de gouden medaille in ontvangst nemen na een bizarre Hinkstapsprong wedstrijd waarin foutsprongen overheersten.

Sander had slechts twee geldige - en even verre - sprongen, maar de 15.24 meter was voldoende. Met een flinke reeks medailles mag de Tilburgse sportman van 2015 terugkijken op een prachtige sportcarrière. Maar andere prioriteiten en hoge kosten zorgen nu voor een bewuste vermindering van ambitie. Bij dit kampioenschap voor de senioren kwam ook kersvers topsport lid Glenn van Hamond in actie. Hij kwam tot maar 1 geldige poging van 13.95 (PR) en werd daarmee zesde. De grote favoriet Fabian Florent sprong al zijn eerste drie pogingen ongeldig en kwam daarmee niet meer in aanmerking voor welke prijs dan ook. Dat is het spel en soms frustrerende van de horizontale springnummers.

Op de 60 meter voor mannen kwam de nog junior zijnde Niels Beks, sinds dit jaar lid van Attila, tot een persoonlijk record van 7.25 en de halve finale. Op deze 60 meter had de ons welbekende Joris van Gool uit Rijen, tegenwoordig trainend op Papendal, helaas een valse start en kon niet laten zien tot welke mooie prestaties hij nu in staat is. Vastbesloten liet hij weten komend weekend bij de junioren deze domper om te zetten in iets positiefs. Vanuit Attila was ook Domingos Muanza deelnemer op de 60 meter. Jammer genoeg waren de series de eindhalte.

De gouden medaille van Sander volgde op de twee gouden medailles van Toine van Beckhoven, vorig weekend bij het Nederlands kampioenschap voor Masters (35 jaar en ouder. Komend weekend besluiten de junioren het Nederlands kampioenschap indoor atletiek, met deelname van een tiental AV Attila- en gastatleten. Ook hier zullen we enkele medaille kandidaten in actie zien, naast een paar atleten voor wie dit NK een eerste ervaring is op het grotere podium.

In het Stadsnieuws is dit iets aangepaste artikel deze week gepubliceerd: http://www.stadsnieuws.nl/nieuws/sport/99060/sander-hage-sluit-af-met-goud-

Toine van Beckhoven

]]>
Wed, 15 Feb 2017 19:55:00 +0100 sander-sluit-af-met-goud-
<![CDATA[Veel lol EN prijzen in Waalwijk]]> http://av-attila.nl/nieuws/jeugd/veel-lol-en-prijzen-in-waalwijk Zondag 12 februari was er een kleine groep atleten dat meedeed met de indoorwedstrijd in Waalwijk. Er deden 13 atleten mee, verspreid over alle categorieën. Vooral bij de meisjes pupillen A en de meisjes D was het een gezellige boel. Bij de andere categorieën waren er minder deelnemers van Attila (soms maar 1 atleet) en het zou leuk zijn als er meerdere jeugdatleten mee zouden doen van Attila met deze indoorwedstrijden. Dus: schrijf je t.z.t. in voor de indoor van 19 maart in Rijen. Dan wordt het nog gezelliger!

Wat nog wel even vermeld mag worden is het feit dat er weer behoorlijk wat persoonlijke record zijn behaald en dat 3 atleten een prijs hebben behaald: Gijs Versteden (mini-pupil) en Ifelunwa Igwala (A pupil) behaalde een zilveren medaille. Susan Korevaar behaalde een bronzen medaille bij de junioren D. Gefeliciteerd.

Op naar Rijen!

 

]]>
Mon, 13 Feb 2017 10:35:00 +0100 veel-lol-en-prijzen-in-waalwijk
<![CDATA[Het is bijna carnaval!]]> http://av-attila.nl/nieuws/jeugd/het-is-bijna-carnaval Hallo pupillen, junioren, ouders en verzorgers,

We willen graag samen met jullie een carnavalsfeestje bouwen op

vrijdagavond 24 februari.Het feestje start om 18:30 voor de pupillen en 20:00 voor de junioren. Het feestje eindigt om 23:00. De entree is 2,50 euro. Hiervoor krijgen de kinderen consumptiebonnen, waarvoor de pupillen 2x ranja en 1x chips, en junioren 2x fris en 1x chips kunnen halen bij de bar.

We houden ook een wedstrijdje, wie o wie is het mooist verkleed. Deze wint een leuk prijsje!

Je kunt je aanmelden door op deze mail te antwoorden. Graag vermelden met naam van pupil of junior en met hoeveel personen jullie komen. Betaling doen je bij binnenkomst.

Een feest zonder hulpouders is bijna niet mogelijk, dus wie heeft er zin om samen met de jeugdcommissie er een superleuk carnavalsfeest te maken? Stuur dan graag een mail naar jeugd(at)av-attila.nl

Carnavalsgroetjes van team jeugd en team kantine

]]>
Sun, 12 Feb 2017 22:49:03 +0100 het-is-bijna-carnaval
<![CDATA[Trainen in de sneeuw!]]> http://av-attila.nl/nieuws/jeugd/trainen-in-de-sneeuw-b De pupillen hebben afgelopen zaterdag zich heerlijk vermaakt tijdens de bostraining. De B-pupillen hebben zelfs een echte sneeuwpop gemaakt!

]]>
Sun, 12 Feb 2017 22:45:00 +0100 trainen-in-de-sneeuw-b
<![CDATA[Samen trainen voor de Marathon Tilburg]]> http://av-attila.nl/nieuws/weg/samen-trainen-voor-de-marathon-tilburg Heb jij altijd al eens een marathon willen lopen? Dit jaar is er de kans om er één te lopen in Tilburg, want op 28 mei 2017 is de allereerste marathon van Tilburg een feit. Dat is dus lopen in een bekende omgeving.
Atletiekvereniging Attila geeft nu de mogelijkheid om je voor te bereiden op deze unieke wedstrijd. Vanaf zondag 19 februari is er elke zondagochtend om 9.30 uur een duurloop onder leiding van deskundige trainers die zelf ook al één of meerdere marathons hebben gelopen en weten waar op te letten. De startlocatie is de atletiekbaan van Attila in Tilburg (Goirleseweg 42a). Vanaf hier lopen we elke week verschillende routes.

Voor de deelnemers is er een beproefd trainingsschema beschikbaar waarmee je in staat moet zijn op 28 mei de marathon te lopen. Elke zondag wordt een afstand volgens dat schema gelopen. Omdat we weten dat 4 uur als marathon eindtijd voor veel lopers een streven is, werken we daar naartoe. De trainingen op weekdagen voer je uit in jouw eigen tempo. De lange duurlopen die we op zondag samen doen, gaan in een tempo van 6 minuten per km (= 10 km/uur). Dit is het tempo dat je aan moet kunnen om de marathon binnen de 4 uur te lopen.

Voor lopers die op 28 mei geen hele maar wel een halve marathon willen doen, zijn de te lopen afstanden korter. We passen dan de route aan naar een kortere afstand. Als eindtijd voor de halve marathon denken we aan 1:50.

datum 1e duurloop: 19 februari
locatie: AV Attila, Goirleseweg 42a in Tilburg
aanvang: 9:30 uur
kosten voor de hele reeks: € 30,00 (voor niet-leden)

Meer info en aanmelden bij clinics(at)av-attila.nl.

]]>
Fri, 10 Feb 2017 01:00:00 +0100 samen-trainen-voor-de-marathon-tilburg
<![CDATA[Toine van Beckhoven dubbel Nederlands kampioen]]> http://av-attila.nl/nieuws/baan/toine-van-beckhoven-dubbel-nederlands-kampioen In het weekeinde van 3 t/m 5 februari streden in Apeldoorn de beste masters en meerkampers van Nederland om de nationale kampioenstitels op de NK indoor. Ook Attila was vertegenwoordigd, en dat bleef niet onopgemerkt. Bij de mannen 45+ bleek Toine van Beckhoven de snelste van Nederland op zowel de 200m als de 400m. Dubbel goud dus !

Toine's zegetocht begon op de vrijdag. Zijn eigen relaas:
"Een topdag! Nederlands kampioen 400 meter indoor bij de M45 en voor het eerst gewonnen van Richard Janssens. En met de tweede snelste tijd van alle -ook jongere- masters. Hier had ik een keer op gehoopt. Dat het nu lukte is heel mooi! En dat ondanks een flinke verkoudheid. Een vrijwel vlakke 400 meter: eerste rondje 26.5, tweede rondje 27.0. Wat geluk met Richard voor me in baan 6, zo kon ik het goed indelen. Zeker een van mijn mooiste overwinningen ooit. Zo kun je op je 47e nog leuke dingen doen."

Op de zondag maakte Toine het toernooi mooi af met winst op de 200 meter. Stralend vertelde hij op de tribune: "Ik startte nu zelf in baan 6 en zag dus niet wat mijn tegenstanders deden. Maar het ging geweldig, ik kon maar blijven gaan. De afgelopen jaren raakte ik elk seizoen wel geblesseerd maar nu niet. Ik loop weer dezelfde snelle tijden als zeven jaar geleden."

Hier Toine's zelfgeschreven terugblik:
"Mooi NK, toen ik woensdag flink verkouden begon te worden gaf ik er niet veel voor. Maar ondanks het zware hoofd liep ik die 400 zoals ik hoopte en had ik wat geluk dat ik de favoriete Richard Janssens goed in het oog kon houden omdat ik in baan 5 zat en hij in 6. Ik verzuurde nauwelijks en had een hele sterke tweede ronde. Richard is al zo lang als ik weet Nederlands kampioen 400 meter dus hem verslaan was echt mooi! En hij pakte het enorm sportief op. De tijd van 53.50 zou vorig jaar goed zijn geweest voor de tiende tijd in de wereld bij de mannen 45. Verbetering van het clubrecord M45 met 0.8 (van mezelf van vorig jaar). Een filmpje van de 400 meter staat op hier op Youtube.

De 200 vandaag was ontspannener. Ik was favoriet, helaas ontbrak de winnaar van vorig jaar door blessures. Maar ik liep gewoon 24.18, ruim sneller dan ik de afgelopen 7 jaar ben geweest zowel indoor als outdoor. Helemaal verrast door die tijd. Ik begin het sprinten weer in me te krijgen, niet in het minst door de regelmatige trainingen van vooral vrijdag en woensdag met veel springwerk. Mooi Clubrecord op deze 200, maar liefst 0.7 sneller dan mijn eigen tijd van 15 januari in Gent."

Hier een filmpje van de 200 meter, gemaakt door Jeroen Alessie.

Toine, hartelijk gefeliciteerd met je prachtige resultaten !

Bij de meerkamp voor meisjes-B beleefde Pien Korstanje haar eerste echte NK, niet gering natuurlijk. Helaas kon ze nog geen rol van betekenis spelen; ze werd 13e in het eindklassement. Maar geen nood: Pien levert indoor nooit haar beste prestaties, die bewaart ze altijd voor het zomerseizoen, zo vernam ik op de tribune.

door Michel van Eijkelenburg

200m

400m

]]>
Mon, 06 Feb 2017 17:50:00 +0100 toine-van-beckhoven-dubbel-nederlands-kampioen
<![CDATA[AttilaRun zoekt vrijwilligers!]]> http://av-attila.nl/nieuws/30vantilburg/vrijwilligers-attilarun-2017 Op zondag 19 maart 2017 organiseert AV Attila voor de tweede keer de AttilaRun. Een wegwedstrijd met als langste afstand een 30 km, perfect als voorbereiding op de voorjaarsmarathons. Daarnaast is er ook een wedstrijd over 10 km die deel uitmaakt van het Global-e Wegcircuit regio 13.

De organisatie is nog op zoek naar enkele vrijwilligers die tijdens de wedstrijd een handje willen helpen. 
Interesse? Stuur dan een mail naar attilarun(at)av-attila.nl.

]]>
Fri, 03 Feb 2017 01:10:00 +0100 vrijwilligers-attilarun-2017
<![CDATA[NK Indoor weekenden op komst]]> http://av-attila.nl/nieuws/organisatie/nk-indoor-weekenden-op-komst De komende drie weken staat Omnisport Apeldoorn weer in het teken van de Nederlandse kampioenschappen atletiek Indoor. Vanuit Attila hebben zich ruim 15 atleten en atletes opgegeven. Zo te zien zitten daar ook enkele medaille kandidaten bij, maar sowieso wensen we allemaal heel veel succes. Te beginnen dit weekend met het NK meerkamp voor alle categorieën en het NK Masters dat op vrijdagavond al begint. Het volgende weekend zien we dan de Senioren in actie gevolgd door de junioren een week later. Onze atleten zijn nog niet allemaal definitief toegelaten (de screening voor het NK junioren is nog niet gedaan).

Helaas mag Marlène zo te zien niet deelnemen bij de dames (verspringen) en is David onlangs te geblesseerd geraakt om mee te kunnen doen. Pien Korstanje zien we maar liefst minimaal negen (!) keer in actie: vanwege de vijfkamp vijf onderdelen op het NK meerkamp en nog eens vier tijdens het reguliere NK Junioren! Floor Alessie mag als C-juniore ‘aan de -HSS- bak’ bij de B-junioren en voor Sander Hage zou het zijn laatste NK worden als topsporter. We zijn benieuwd of ie zijn actieve topsport carrière mooi kan afsluiten. Ook kersvers Attila-lid Willemijn Fuite gaat als C-juniore de strijd aan met de B meisjes.
Toine van Beckhoven

Overzicht van ingeschreven leden.

NK Masters
Philippe Scheepers: 60 meter M35
Toine van Beckhoven: 200 meter M45, 400 meter M45

NK meerkamp
Pien Korstanje MB 5 kamp

NK Senioren
Glenn van Hamond: Hinkstapspringen, reserve bij Ver
Sander Hage: Hinkstapspringen
Domingos Muanza: 60 meter

NK Junioren
Niels Beks: JA 60 meter en 200 meter
Mitchel Emmers: JA 200 meter
Jorg Schellekens: JA 800 meter en 1500 meter
Tim Verhoeven: JA 60 meter
Iris Bastmeijer: MA 60 meter en 60 meter horden
Mattijs Mols: JB Kogelstoten
Pien Korstanje: MB 200 meter, 60 meter horden, Kogelstoten en Verspringen
Floor Alessie (MC): MB Hinkstapspringen
Willemijn Fuite (MC): MB 800 meter

]]>
Thu, 02 Feb 2017 18:30:00 +0100 nk-indoor-weekenden-op-komst