<![CDATA[Attila Nieuws]]> http://av-attila.nl/nieuws/rss Tue, 23 May 2017 03:08:56 +0200 Tue, 23 May 2017 03:08:56 +0200 Zend_Feed en-us http://blogs.law.harvard.edu/tech/rss <![CDATA[Tweede AC in het zonnige Drunen was weer een topper!]]> http://av-attila.nl/nieuws/lidmaatschap/tweede-ac Met maar liefst 78 pupillen verschenen de pupillen van AV Attila aan de start van de tweede Athletics Champs van regio 13. Deze keer in Drunen. We hadden met alle inschrijvingen 7 pupillen teams weten te maken. Nadat alle pupillen zich bij de Attila-vlag hadden verzameld, werd begonnen met de gezamenlijke warming up.  
Als eerste onderdeel stond voor alle teams de teamestafette op het programma. 
Daarna mochten de vier teams van de jongste pupillen (mini/c/b-pupillen) de onderdelen m-bal stoten, hoogspringen, vortex werpen, verspringen en pendelestafette gaan uitvoeren.
De drie teams van de oudste pupillen (pupillen A1 en A2) gingen verspringen, vortex werpen, horden lopen, slingeren en sprinten. 
Ook had de organisatie nog voor alle teams een ludieke ‘zoek de letters en maak een woord ‘-opdracht bedacht die zeer goed in de smaak viel.
Als laatste onderdeel mochten de oudste pupillen in 6 minuten zo veel mogelijk meters maken en de mini/c/b-pupillen mochten in een serie later zo veel mogelijk meters maken binnen 4 minuten. 
Iedereen ging er voor, mooi om te zien! 

Alle teams hebben het weer super goed gedaan en met een voldaan gevoel verlieten we Drunen.

Als aandenken krijgt iedereen een diploma, deze wordt tijdens de training door de trainers uitgedeeld. De uitslagen zijn ook terug te vinden op
www.atletiek.nu


Wederom dank aan alle teambegeleiders, zonder deze enthousiaste ouders en trainers zouden niet zo veel pupillen kunnen meedoen. 

Op naar de volgende AC. Dat is op zaterdag 3 juni bij onze eigen club AV Attila. We hopen op een grote deelname en veel publiek!

]]>
Mon, 15 May 2017 01:00:00 +0200 tweede-ac
<![CDATA[Lopers van Attila brachten bevrijdingsvuur naar Tilburg]]> http://av-attila.nl/nieuws/weg/lopers-van-attila-brachten-bevrijdingsvuur-naar-tilburg Net als vorig jaar heeft een loopgroep van Attila in de nacht van 4 op 5 mei het bevrijdingsvuur van Wageningen naar Tilburg overgebracht. De afstand van 80 km is in estafettevorm hardlopend afgelegd. Wie even niet hardliep fietste mee.

Onder de bezielende leiding van Gerrit Heij en Ad Kouwenberg hebben de volgende lopers deze prestatie geleverd: Conny Pijnenburg, Ad Weijtmans, Deseré Tokatlioglu, Bénédicte Enneking, Lion Smitsmans, Elly de Charro, Gerrit Heij, Jo Cox, Mieke Limpens en Ewoud Riegman. Ad Kouwenberg fietste de gehele tocht mee. Een diepe buiging voor al deze kanjers !

Op 4 mei werd in Wageningen om middernacht het nationale bevrijdingsvuur ontstoken, waarna lopersgroepen uit alle windstreken met brandende fakkels dat vuur over heel Nederland gingen verspreiden. Voor Tilburg dus een groep van A.V. Attila. De groep is 's ochtends rond 9 uur in Tilburg aangekomen. Lisette van Dooren heeft in het clubhuis voor het hele team en het Tilburgs oranjecomité een ontbijt verzorgd.

Op 5 mei 's avonds vond aan de Piushaven het drukbezochte Tilburgse bevrijdingsconcert plaats, waarmee onze even waardevolle als kwetsbare vrijheid wordt gevierd. Na een toespraak door burgemeester Noordanus kwamen de tien Attila-lopers, aangevuld met vier jeugdlopers, vanuit de duisternis met brandende fakkels over de Hopliedenkade naar voren. Het was een indrukwekkend tafereel en er klonk een spontaan applaus uit het duizendkoppig publiek aan de overkant van het water. Martijn Smitsmans was de gelukkige die het vuur aan de burgemeester mocht geven. Voor het grote podium stak hij het Tilburgse bevrijdingsvuur aan.

Het is mooi dat de lopers van Attila hiermee hebben bijgedragen aan het bevrijdingsvuur, symbool voor de vrijheid die we moeten koesteren.

door Michel van Eijkelenburg

]]>
Mon, 08 May 2017 17:20:00 +0200 lopers-van-attila-brachten-bevrijdingsvuur-naar-tilburg
<![CDATA[Attila 3.0 op de meimarkt]]> http://av-attila.nl/nieuws/lidmaatschap/attila-3-0-op-de-meimarkt Met het oog op Attila 3.0 en het meer initiatief nemen wil ik geld inzamelen om wat zaken in het krachthonk te vervangen/ aan te schaffen. De kraam is al geregeld, maar nu de spullen nog!
Daar heb ik jullie hulp bij nodig, dus moet je de zolder, kelder, schuur of kast nog opruimen? Dit is het moment om het te doen!
Heb je spullen? neem dan contact op met Yuri Engels via yga.engels@gmail.com of vraag erna achter de bar.

]]>
Thu, 04 May 2017 17:10:00 +0200 attila-3-0-op-de-meimarkt
<![CDATA[AC in Breda!]]> http://av-attila.nl/nieuws/jeugd/ac-in-breda- Afgelopen zaterdag was de aftrap van het nieuwe seizoen Athletic Champs voor de pupillen. Wat een mooie opkomst was er! Op een paar na kwamen alle pupillen en konden we aan een gezellige dag beginnen. Oké, aan het begin van de ochtend was het weer nog een spelbreker, maar dat duurde gelukkig niet lang! Ook de weergoden zagen in dat het een leuke ochtend was!

Met 8 teams deden we mee en iedereen kon laten zien waar hij/zij goed in is. En dat deden ze dan ook allemaal. Er werden zelfs op deze eerste AC al PRs verbeterd, dus wat een succes in Breda!

Even zien of ik geen onderdelen vergeet.... Er was hoogspringen, polsstokverspringen, horden lopen, vortex, kogel en 6 minuten duurloop! Bij het laatste onderdeel werd hard gewerkt om mooie tijden neer te zetten en onze kanjers hebben het rennen tot het einde toe volgehouden, knap hoor!

Met het lopen kwam er een eind aan een gezellige sportieve ochtend, dus nu op naar de volgende!    

]]>
Tue, 18 Apr 2017 22:50:00 +0200 ac-in-breda-
<![CDATA[Samen trainen voor de Tilburg Ten Miles]]> http://av-attila.nl/nieuws/weg/samen-trainen-voor-de-tilburg-ten-miles-2017 Goed voorbereid van start met de TTM clinics

Samen trainen voor de Tilburg Ten Miles

Wil jij gaan hardlopen maar weet je niet goed hoe te beginnen? Of heb je loopervaring en wil je doelgericht trainen in een groep? Je kunt je nu perfect voorbereiden op de Tilburg Ten Miles met de TTM clinics. Er zijn clinics ter voorbereiding op de 5 km City Run, de 10 km en de 10 EM (16,1 km). En er is niets leuker dan samen met een groep je doel bereiken! Schrijf je snel in op www.TTMclinics.nl.

Op 3 september 2017 vindt het gezelligste en grootste sportevenement van Tilburg weer plaats: de Tilburg Ten Miles. Door de unieke samenwerking tussen AV Attila, Tilburg Road Runners, Runshop Greg van Hest zijn de TTM Clinics de beste voorbereiding op Tilburgs grootste en gezelligste sportevenement: de CZ Tilburg Ten Miles.

Trainingsgroepen voor elk niveau
Iedereen die gezond is, kan meedoen met de TTM clinics. Ook als je nog nooit hebt hardgelopen, kun je meedoen. Er zijn trainingsgroepen op elk niveau! Samen trainen is leuker en stimuleert meer dan je alleen voorbereiden. Je motiveert elkaar, hebt een vast trainingsmoment en je krijgt professionele begeleiding en advies van ervaren gediplomeerde trainers.

Je kunt kiezen tussen twee trainingsdagen en -locaties: dinsdagavond om 19.30 uur in het prachtige bos van de Oude Warande in Tilburg of woensdagavond om 19.30 uur vanaf hockeyclub Were Di aan de IJsclubweg in Tilburg Zuid. De clinics starten op dinsdag 16 en woensdag 17 mei.

Pakket met veel voordelen
Voor slechts €47,50 kom je goed voorbereid aan de start van de Tilburg Ten Miles. Het pakket bestaat onder andere uit wekelijkse 17 trainingsbijeenkomsten, begeleiding en advies door ervaren en gediplomeerde trainers, trainingslogboek met schema voor overige trainingen, een speciaal TTM clinics-trainingsshirt, 10% korting op aankopen bij Runshop Greg van Hest (vanaf je inschrijving tot 1 oktober) en gratis deelname aan een testloop in augustus.

Meer informatie en inschrijven via www.ttmclinics.nl.
Bezoek ook onze Facebook pagina: www.facebook.nl/ttmclinics

]]>
Sat, 08 Apr 2017 09:05:00 +0200 samen-trainen-voor-de-tilburg-ten-miles-2017
<![CDATA[Een record!]]> http://av-attila.nl/nieuws/jeugd/een-record- Afgelopen zaterdag hebben we een record verbroken met het aantal pupillen dat deelnam aan de openingswedstrijd. 110 pupillen hebben samen de openingswedstrijd in Athletics Champs-stijl afgewerkt. De ochtend begon met een estafette met alle 9 teams tegelijk, daarna gingen de teams uiteen en werd er vortex geworpen, horden gelopen en vergesprongen. Ook de allerjongste ienemini-pupillen deden mee. Zij gingen balweren, verspringen en sprinten. De ochtend werd afgesloten met een stadioncross. Alle pupillen hebben het volgehouden en ook papa’s, mama’s, oma’s, opa’s broertjes en zusjes mochten meedoen. Alle pupillen kregen ranja en een zakje chips en de ochtend werd afgesloten met een prijsuitreiking met diploma en medaille voor iedereen. Het was een erg leuke ochtend en we hopen dan ook dat er veel pupillen zullen deelnemen aan de AC op 15 april in Breda, 13 mei in Drunen, 3 juni bij Attila, 24 juni in Oosterhout.

]]>
Tue, 04 Apr 2017 23:45:00 +0200 een-record-
<![CDATA[Info duurlooptraining]]> http://av-attila.nl/nieuws/weg/info-duurlooptraining De derde en vierde editie van de zondagse duurloopjes, die maandelijks worden georganiseerd gaan in april over het landgoed Huis ter Heide en in mei bezoeken we de Loonse&Drunense duinen. Inmiddels is er een trouwe groep, maar er kunnen er nog veel meer bij. Dus wil je al hardlopend genieten van de mooie omgeving van Tilburg, dan kan dat. Snelheid is ondergeschikt, kortere afstanden zijn mogelijk.

Op zondag 9 april wordt er gelopen over het landgoed Huis ter Heide. Afstand ca. 11 km, korter is mogelijk. Vertrek 09.30, verzamelen op de parkeerplaats bij "Experience eiland" ('t Blauwe meer) adres: Baan achter de Plakken 1, 5175 NP Loon op Zand
Voorloper: Gerrit Heij

Op zondag 14 mei wordt er gelopen door de bossen ten westen en zuiden van de Drunense duinen. Afstand ca. 14 km, korter is mogelijk. Vertrek 09.30, verzamelen op de parkeerplaats van Restaurant Bosch en Duin, adres: Schoorstraat 50, 5071 RC Udenhout
Voorloper: Gerrit Heij

]]>
Mon, 03 Apr 2017 23:30:00 +0200 info-duurlooptraining
<![CDATA[AV Attila zoekt een voorzitter]]> http://av-attila.nl/nieuws/organisatie/avattilazoekteenvoorzitter De Tilburgse atletiekvereniging AV Attila is op zoek naar een nieuwe voorzitter. We zoeken een enthousiaste verbinder met ervaring in bestuursfuncties die besluitvaardig en doortastend is. En niet onbelangrijk, met een hart voor sport. Iemand die met de zelfwerkende commissies, de trainers, atleten en de andere bestuursleden de ambitie aan wilt gaan om AV Attila verder vorm te geven. Bij voorkeur woonachtig in Tilburg of omgeving.

Dit is AV Attila:
AV Attila is een brede atletiekvereniging met ruim 600 leden verdeeld over drie afdelingen: jeugdatletiek (lopen, springen, werpen), baanatletiek (lopen, springen, werpen) en wegatletiek. De vereniging organiseert veel wedstrijden waaronder de wegwedstrijd AttilaRun, Athletic Champs, de T-meeting, competitiewedstrijden en nationale kampioenschappen. Verder zijn de leden van AV Attila nauw betrokken bij de organisatie van de Warandeloop. De vereniging beschikt over een eigen clubhuis en huurt de atletiekbaan van de gemeente Tilburg.

Inschatting vrijwillige tijdsbesteding: ongeveer 4 uur per week

Meer informatie? Neem dan even contact op met Arnoud van de Boel, telefoon 06-27651101.

]]>
Mon, 03 Apr 2017 17:45:00 +0200 avattilazoekteenvoorzitter
<![CDATA[Laatste indoor wedstrijd 19 maart Regio13]]> http://av-attila.nl/nieuws/jeugd/laatste-indoor-wedstrijd-19-maart-regio13 Afgelopen zondag zou de laatste indoorwedstrijd zijn van de regio. Spiridon organiseerde de wedstrijd en maakte gebruik van een gymzaal in Alphen. Er was een recordaantal inschrijvingen: 24 jeugdatleten deden mee. Behoorlijk wat geel en blauw in de zaal en dat was leuk om te zien. In de morgen hebben de pupillen hun meerkamp afgewerkt (sprint-kogel-hoog). Er werden zelfs wat prijzen in de wacht gesleept: Ifelunwa Igwala en Tristen Strooper en haalden een derde plaats bij de pupillen A2. Mila Strooper werd tweede bij de pupillen A1. Er wordt na vier wedstrijden een regioklassement opgesteld. De punten van drie wedstrijden worden bij elkaar opgeteld en diegene die dan de meeste punten heeft wordt regiokampioen. In dit regioklassement werd Mila Strooper tweede! Super gedaan. Aan het einde van de ochtend kwamen de junioren C en D in actie. Helaas was dit van korte duur. De vloer bleek te glad te zijn en de wedstrijd werd na het kogelstoten afgelast. Een verstandig besluit, maar wel erg jammer, want de sfeer zat er goed in.

Met 24 atleten hadden we al een record dit indoorseizoen, maar laten we voor volgend jaar gaan naar het dubbele! En voor nu: op naar het outdoorseizoen met als eerste wedstrijd de openingswedstrijd van Attila op 1 april.

Nog even alle deelnemers op een rijtje:

C junioren jongens
Duc Hendriksen

C junioren meisjes
Floor Alessie (1e kogel), Jule Roelings

D junioren jongens
Milan Watzeels, Jelle Kluwen, Mathys Vermeulen, Rick Damen, Sam van der Burg, Kamiel Watzeels

D junioren meisjes
Hanna van Baas (1 kogel), Susan Korevaar (2e kogel), Danique Bergman, Yvette Hendriksen, Sophie van der Wouden

Pupillen A2 jongens
Tristen Strooper (3e meerkamp)

Pupillen A2 meisjes
Ifelunwa IgwalaI (3e meerkamp, 3e regio), Tessa de Jong, Inge Kribbe

Pupillen A1 meisjes
Mila Strooper (2e meerkamp), Froukje Van Maarschalkerwaard, Emma Gitz, Femke Timmermans

Pupillen B meisjes
Esther Van Os

Pupillen c en mini jongens
Rogier Gitz, Gijs Versteden

]]>
Mon, 20 Mar 2017 17:30:00 +0100 laatste-indoor-wedstrijd-19-maart-regio13
<![CDATA[Wedstrijdseizoen op de baan]]> http://av-attila.nl/nieuws/baan/wedstrijdseizoen-op-de-baan De wedstrijdorganisatie is al een aantal keren bij elkaar geweest om het programma voor het baanseizoen in elkaar te zetten. We proberen voor alle categorieën een wedstrijd te organiseren. Dat lukt niet altijd omdat de Atletiekunie niet al onze aanvragen voor competitie-wedstrijden honoreert en we ons wedstrijdprogramma ook uitgebreid afstemmen met het programma van de verenigingen in onze regio. Zo hadden we graag een senioren-competitiewedstrijd georganiseerd maar helaas .....

Voorlopig ziet de kalender bij Attila er als volgt uit:
1 april Openingswedstrijd voor junioren, senioren, masters en G-team
1 april Athletic Champs trainingswedstrijd voor Attila-pupillen
3 juni Athletic Champs voor pupillen van alle regio-verenigingen
5 juni T-Meeting, voor pupillen, junioren ABC, senioren
11 juni Competitie-wedstrijd voor B-junioren
30 sep Clubkampioenschappen (wellicht ook op 1 oktober) voor alle categorieën

]]>
Fri, 17 Mar 2017 20:35:00 +0100 wedstrijdseizoen-op-de-baan
<![CDATA[Nationale Pupillen Indoor]]> http://av-attila.nl/nieuws/jeugd/nationale-pupillen-indoor De 'Nationale Pupillen Indoor' op 12 maart was een hele belevenis. Niet alleen voor Sara Mauro, maar voor alle 600 deelnemers, die al vroeg uit alle hoeken van het land waren vertrokken om op tijd in Apeldoorn te zijn. De locatie was imposant, met de fel verlichte grote hallen, hoge tribunes, score borden en vele juryleden. Sara werd ingedeeld in een groep die gedurende de dag werd begeleid door twee ervaren atletes. Zij zorgden ervoor dat de meisjes op tijd startklaar waren bij het juiste onderdeel. Hoewel Sara het jammer vond dat er geen clubgenootjes meededen, vond ze snel aansluiting bij de andere meisjes in haar groep. Tussen de onderdelen door vermaakten de deelnemers zich uitstekend, kennelijk in "tunnels onder de grond, waar ouders niet mochten komen." Daar werd gespeeld, gerend, gelachen, gegeten en gedronken.

Bovengronds werkte Sara met 79 andere Meisjes Pupillen B een vierkamp af, bestaande uit hoogspringen, 600 m, 40m sprint en kogelstoten. Voor Sara resulteerde dit in persoonlijk records op de 600m en op hoogspringen. En eigenlijk ook op kogelstoten, omdat ze dat nog nooit eerder in een wedstrijd gedaan had. Op de sprint evenaarde ze haar beste tijd. Dit alles betekende een 41ste plaats, en een gouden herinnering.

Iets leuks dus voor Sara en alle andere pupillen om volgend jaar naar uit te kijken! Dan doe jij ook mee!

]]>
Wed, 15 Mar 2017 22:20:00 +0100 nationale-pupillen-indoor
<![CDATA[Rick en Robin van Riel super op NK Cross]]> http://av-attila.nl/nieuws/baan/rick-en-robin-van-riel-super-op-nk-cross Dat ze goed lopen weten de meesten van ons inmiddels. Maar dit weekend bij de Runnersworld NK Cross in Het Amsterdamse Bos presteerden ze zo goed als maximaal: Robin en Rick van Riel. Twee broers, beiden lid van de sterke en gezellige Mila groep van Attila.

Rick, met zijn 15 jaar de jongste van de twee, mocht in Amsterdam zaterdag de gouden medaille ophalen bij de C-junioren. Een klasse prestatie die met veel gejuich werd ontvangen. Op het loodzware parcours moesten de C jongens 2700 meter afleggen. Rick had direct een goede start, een teken van de juiste focus. Hard ging het in de eerste meters en Rick hield het tempo hoog om met een paar jongens weg te komen. Dat lukte goed en met zijn drieën zonderden ze zich af van de rest van het veld. Toch ook alweer snel moest nummer drie lossen en liep Rick met Jesse Fokkenrood voorop. Op het drassige stuk van het parcours wist Rick te versnellen en kwam ie losgekomen van Jesse, als eerste over de streep. Knap gelopen, Rick!

Op zondag kwam Robin (16 jaar) aan de start. Het hele seizoen al loopt Robin, B-junior, bij de oudere A-jongens om meer concurrentie te hebben en daar sterker van te worden. Zo liet ie in het Nationale Lotto cross circuit al zien dat hem dat goed afgaat. De tweede prijs die Robin pakte op dit NK was vervolgens de prestatie van het seizoen. Aan niet de minste jongens liet Robin zondag zijn hielen zien. Slechts eentje wist hem 15 seconden voor te blijven en daarmee was het zilver voor hem. Anders dan bij Rick werd er relatief rustig gestart. Al snel vormde zich een groepje van vier dat zich lichtjes afscheidde van de grote groep. De latere nummer 1, Bram Anderiessen, trok dat viertal nog uit elkaar waardoor Robin tweede kwam te lopen. Die plek stond hij niet meer af! In het Lotto crosscircuit leverde deze prestatie Robin ook nog plek drie op bij de A-junioren.

Moeder Claudia van Riel gaf nog aan: "Het parcours was heel drassig en glad op de afdalingen en diepe plassen op de velden.  De Ajaxheuvel was mooi maar zwaar. Robin en Rick vonden het een mooi parcours. Hoe zwaarder des te liever!". Dat was te zien. Jongens, super gedaan en hartelijk gefeliciteerd. Uiteraard ook proficiat voor de trainers.

Toine van Beckhoven


Alle Attila uitslagen NK Cross:

Jongens junioren A (7200 m)                   
2.  Robin van Riel
16. Troy de Juncker
33. Jorg Schellekens

Jongens junioren B (6400 m)
48. Lars Schellekens
53. Ian de Juncker

Jongens junioren C (2700 m)
1.  Rick van Riel
20. Gijs Brands

Meisjes junioren C (1900 m)
23. Willemijn Fuite

Jongens junioren D (1900 m)
16. Milan Watzeels                        
40. Kamiel Watzeels

]]>
Tue, 07 Mar 2017 22:25:00 +0100 rick-en-robin-van-riel-super-op-nk-cross
<![CDATA[Talentprogramma “verenigingsleiders van de toekomst”]]> http://av-attila.nl/nieuws/organisatie/talentprogramma-verenigingsleiders-van-de-toekomst- De gemeente Tilburg start op maandag 10 april met het talentprogramma “verenigingsleiders van de toekomst”. Het is een programma voor potentiële jonge bestuurders tussen 18 en 32 jaar oud. Een mooie kans om je voor te bereiden op bestuurswerk binnen de vereniging (nu of in de toekomst). Ben je bijvoorbeeld een jongere die (later) in de sport wil werken, dan staat dit talentprogramma goed op je CV. Meer informatie is hier te lezen.

]]>
Tue, 28 Feb 2017 19:10:00 +0100 talentprogramma-verenigingsleiders-van-de-toekomst-
<![CDATA[Carnaval bij Attila]]> http://av-attila.nl/nieuws/organisatie/carnaval-bij-attila-2017 Afgelopen vrijdag was er een carnavalsfeest bij Attila voor de jeugd. Team jeugd en team kantine hadden samen een feest voor de jeugdatleten georganiseerd. Tussen 18.30 en 23.00 waren de pupillen en c- en d-junioren welkom. Het was sinds lange tijd dat er weer carnaval werd gevierd bij Attila en het was gezellig. Met ongeveer 40 personen (kinderen en ouders) werd er gehost, gedanst, gesjouled, gekletst, verstoppertje gespeeld en vooral heel veel plezier gemaakt.

De politiedame op de foto won de prijs voor best verklede persoon. We gaan dit feest volgend jaar weer organiseren en dan willen we het uitbreiden met de A- en B-junioren en iedereen die nog meer langs wil komen.

Voor iedereen die vakantie heeft: een fijne vakantie! Overigens wordt er gewoon getraind in de vakantie, hoor!

]]>
Tue, 28 Feb 2017 16:45:00 +0100 carnaval-bij-attila-2017
<![CDATA[Nadine 4ever Run afgelast]]> http://av-attila.nl/nieuws/30vantilburg/nadine-4ever-run-afgelast Er is een wijziging gekomen in het programma van de AttilaRun op zondag 19 maart: het onderdeel Nadine 4ever Run is alsnog van het programma afgevoerd omdat er helaas te weinig belangstelling voor blijkt te zijn. Voor de overige onderdelen van de AttilaRun is inschrijving nog steeds mogelijk.

]]>
Sun, 26 Feb 2017 23:40:00 +0100 nadine-4ever-run-afgelast