<![CDATA[Attila Nieuws]]> http://av-attila.nl/nieuws/rss Sun, 21 Jan 2018 15:33:42 +0100 Sun, 21 Jan 2018 15:33:42 +0100 Zend_Feed en-us http://blogs.law.harvard.edu/tech/rss <![CDATA[6e Schaats-Loop Tilburg]]> http://av-attila.nl/nieuws/lidmaatschap/6e-schaats-loop-tilburg 6e Schaats-Loop Tilburg

Op zondag 4 maart 2018 zal de 6e editie van de Schaats-Loop gaan plaatsvinden!


Wat houdt de Schaats-Loop in

Allereerst zal er geschaatst worden op de Ireen Wüst ijsbaan en aansluitend gelopen worden op de atletiekbaan bij Attila. Beide onderdelen worden direct naar elkaar uitgevoerd, de looptijd is inclusief de wisseltijd (uitdoen van de schaatsen en aantrekken van de loopschoenen) en het lopen van de ijsbaan naar de atletiekbaan. De tijden worden geregistreerd door middel van een Pro-chip (MyLaps).

 

Wie kunnen er meedoen

Voor jong en oud, wedstrijdatleten en recreanten zijn er onderdelen. De minimumleeftijd is 7 jaar. Ook voor teams (duo’s) zijn er onderdelen. Ook dit jaar is er een Schaats-Loop voor kinderen en ouders waarbij het kind (t/m 11 jaar) schaatst en de ouder loopt. 
 

Informatie & inschrijven

Alle informatie over de Schaats-Loop is te vinden op www.schaatsloop.nl.
 

Heeft u nog vragen? Stuur een mailtje naar schaatsloop@gmail.com.
 

Organisatie Schaats-Loop Tilburg

 

Tilburg Road Runners
IJclub Tilburg
Attila

]]>
Sun, 04 Mar 2018 16:40:00 +0100 6e-schaats-loop-tilburg
<![CDATA[Nieuw vertrouwenscontactpersoon van Attila]]> http://av-attila.nl/nieuws/organisatie/nieuw-vertrouwenscontactpersoon Beste leden van Attila,

Via dit bericht wil ik mij aan jullie voorstellen.

Sinds 1 januari 2018 ben ik vertrouwenscontactpersoon voor Attila. Mijn naam is Petra Winkes en ik ben trainer bij Attila van de Ieneminies en de junioren D1. Dit is een activiteit waar ik erg veel plezier aan beleef. Dat komt ook omdat ik me heel prettig voel bij Attila, een vereniging waar ik meer voor wil en kan doen. Vanuit mijn achtergrond wil ik naast het trainen graag een extra bijdrage leveren doorleden met een probleem of klacht te ondersteunen. Daarom heb ik me gemeld voor de taak van vertrouwenscontactpersoon.

In het dagelijks leven heb ik mijn eigen schoonmaakbedrijf met een klein team van mensen die ervoor zorgen dat de mensen die ons inhuren kunnen genieten van hun schone en opgefriste huis of bedrijf.

Wat voor mijn taak als vertrouwenscontactpersoon belangrijker is, is dat ik daarnaast ook coach ben. Dat is mijn vak en daar haal ik veel voldoening uit. Mensen die met allerhande vragen zitten of ervaringen hebben waarover ze willen praten kunnen bij mij terecht.
In de toekomst ga ik me verder specialiseren in het coachen van de oudere medemensen. Veel senioren hebben te maken met vragen over zingeving, eenzaamheid, afhankelijkheid. Maar ook mishandeling komt voor net zoals pesten en uitsluiting.
Uiteraard kunnen senioren die iets minder zware, ‘gewone’ onderwerpen of vragen willen bespreken ook bij mij terecht.

Zo komen Attila en mijn beroep samen: op het moment dat er iets schort ben ik bereikbaar en kunnen we samen kijken wat er aan de hand is en hoe dat aangepakt kan worden. Dat alles gebeurt in vertrouwen.

Om te weten wat je van mij kan verwachten en hoe dat in zijn werk gaat wil ik je aanradende gedragscode en het protocol goed te lezen. Deze vind je op de website. Daar staat meer geschreven over wat je zelf kunt doen om een probleem goed op te lossen.

Natuurlijk willen we met zijn allen op positieve wijze met de atletiek bezig zijn, maar er kan soms toch iets zijn waar je mee zit en waar van je niet weet bij wie je er mee terecht kunt. Schroom dan niet en neem contact met mij op. Dat kan via de e-mail op de website of via de telefoon: 06-83598415.

 

Met sportieve groet,Petra Winkes

]]>
Sat, 20 Jan 2018 16:35:00 +0100 nieuw-vertrouwenscontactpersoon
<![CDATA[Duintraining junioren 14 januari]]> http://av-attila.nl/nieuws/jeugd/duintraining-junioren-14-januari Beste Mensen,

 

Zondag 14 januari hadden we bij Attila voor de junioren een duintraining gepland.

Er kwamen een flink aantal junioren, ook al hebben we wel de A en B junioren gemist. (Maar wie weet doen die volgende keer ook mee?)

Met een fris windje en een lekker zonnetje was iedereen op tijd paraat en kon Arnoud de training starten.

Voordat het “echte werk” begon natuurlijk een leuke groepsfoto en actie!

Hup de duinen in en rennen, warming up oefeningen (ineens wist iedereen weer dat ze toch wel heel veel spieren hebben) en vervolgens de heuvels op en af met allerlei leuke oefeningen als bijvoorbeeld verspringen, maar dan wel van de heuvel af….wat een lol!

Veel gerend en ook veel gelachen, zand overal in je kleren, ook op plaatsen waar je dat misschien niet wilt, maar dat mocht de pret niet drukken! Het was een hele leuke en geslaagde training! Warme chocomelk en een koekje na afloop was wel even lekker en daarmee was de ochtend alweer voorbij.

Een D1-junior, Amber, heeft hierbij haar verslag van de training geschreven, en volgens mij kunnen we binnenkort nog wel weer zo’n leuke training doen!

Wie gaat er dan mee?

 

 

Hallo allemaal,

Ik ben Amber Box en train bij Attila bij de D1 junioren.

Op zondag 14 januari was er een super leuke extra training.

Niet bij Attila maar in de duinen bij Loon op Zand.

De training was van 10.00 tot 12.00 uur.

Het was een erg leuke training maar we hebben veel door het zand gerend en zijn vaak de duinen omhoog en omlaag gerend.

Het was koud maar door het vele zandlopen waren we zo warm.

We waren met een gezellige groep, dat kan je op de foto wel zien.

Ik vond het erg leuk en als het kan ga ik de volgende keer weer mee.

 

Maandag had ik wel spierpijn maar dat geeft niet want het was erg leuk.

Groetjes Amber Box

]]>
Sat, 20 Jan 2018 16:20:00 +0100 duintraining-junioren-14-januari
<![CDATA[Outdoor clubrecords bijgewerkt tot en met 2017]]> http://av-attila.nl/nieuws/organisatie/outdoor-clubrecords-bijgewerkt-tot-en-met-2017 De donkere dagen voor kerst zijn door Annie van Anholt gebruikt om de lijsten met outdoor clubrecords bij te werken. Klik hier om te kijken welk clubrecord jij komend outdoorseizoen kan gaan aanscherpen!

]]>
Tue, 02 Jan 2018 20:35:00 +0100 outdoor-clubrecords-bijgewerkt-tot-en-met-2017
<![CDATA[Attila wenst jullie fijne feestdagen en bedankt jullie voor de inzet in 2017]]> http://av-attila.nl/nieuws/organisatie/attila-wenst-jullie-fijne-feestdagen-en-bedankt-jullie-voor-de-inzet-in-2017 Zeer gewaardeerde vrijwilliger,

Hoe kunnen we je bedanken! Dat is onbetaalbaar. Mede door jullie inzet kan Attila blijven bestaan. Jullie inzet dit jaar was enorm. Daar is Attila je erg dankbaar voor. Nu eerst genieten van de feestdagen. Hopelijk zien we jullie volgend jaar weer terug met net zo veel enthousiasme.

Afgelopen dagen zijn naar alle vrijwilligers kerstkaarten gestuurd. Mocht jij geen kaart hebben ontvangen dan horen wij dat graag. Het kan zijn dat de postbode jou huis niet gevonden heeft of dat het juiste adres niet bij ons bekend is.

Via Club Webware kan jij je eigen gegevens controleren en aanpassen.

Tot in 2018…

]]>
Fri, 22 Dec 2017 11:05:00 +0100 attila-wenst-jullie-fijne-feestdagen-en-bedankt-jullie-voor-de-inzet-in-2017
<![CDATA[GLOW RUN en Nieuwjaarsborrel]]> http://av-attila.nl/nieuws/organisatie/glow-run-en-nieuwjaarsborrel-2018 Op zaterdag 6 januari organiseert AV Attila voor de 2e keer een GLOW-RUN. Dit mega festijn komt op een perfect moment, want zo kunnen wij je ook uitnodigen om een nieuwjaars-borrel te drinken bij en met Atilla. Schitterend en met een passende vaart het nieuwe jaar in, dat wil toch iedereen? En dat kan voor iedereen! Ja, ook voor jou!

Onder begeleiding van opzwepend muziek en uiteraard een mooie lichtshow kan er gestart worden om 19.30 uur OF om 21.00 uur. Bij Atilla, Bernard Leenestraat 48 te Tilburg.

Voor de Glow Run kan ingeschreven worden via de Facebookpagina ‘'glow Run Attila'' of op de avond zelf. Wil je meelopen dan betaal je € 5,00 en leden van Attila betalen € 2,50. Kom je alleen naar de Nieuwjaarsborrel dan betaal je natuurlijk niets.

Neem je opa of oma mee. Je buurvrouw of neefje. Het maakt niet uit. Met zijn allen maken we er een mooi feest van tijdens deze GLOW RUN.

Wij willen zorgen voor liveoptredens en passende kraampjes. Wil jij je aanmelden om een gratis optreden te geven (zang, dans of iets anders spectaculairs) of wil je een kraampje neerzetten?  Mail dan naar sun-vibe@hotmail.com.Deze avond is op eigen risico. Er wordt geen alcohol geschonken aan mensen <18 jaar! Er kan om een legitimatiebewijs gevraagd worden. In samenwerking met Sun Vibe Events,  AV Attila en Van der eng (munten en polsbandjes).

]]>
Mon, 18 Dec 2017 23:15:00 +0100 glow-run-en-nieuwjaarsborrel-2018
<![CDATA[Marathon Tilburg – 13 mei 2018]]> http://av-attila.nl/nieuws/weg/marathon-tilburg-13-mei-2018 Na een succesvolle eerste editie, maken we ons op voor editie twee. Op 13 mei 2018 wordt Tilburg weer omgetoverd tot Marathon stad. Over ons snelle parcours, aangemoedigd door vele (percussie)bandjes waan jij je naar de finish om daarna lekker te genieten van een koud biertje. Klinkt goed, toch?

Je kunt deelnemen aan de afstanden:
- Hele Marathon: 42,195 km
- Halve Marathon: 21,1 km
- Kwart Marathon: 10,55 km
- Achtste Marathon: 5,27 km (NIEUWE afstand)
Zo is er voor iedere hardloopliefhebber een geschikte afstand om te lopen.

Schrijf je voor 1 januari in om te profiteren van de early bird prijzen van €1,- per kilometer.

Tot ziens in Tilburg!
www.marathon-tilburg.nl

]]>
Mon, 18 Dec 2017 23:10:00 +0100 marathon-tilburg-13-mei-2018
<![CDATA[Natuurduurloop december]]> http://av-attila.nl/nieuws/weg/natuurduurloop-december-2017 Op zondag 10 december is het weer tijd voor de maandelijks duurloop. Wij starten deze keer bij de Natuurpoort Gorp en Roovert aan de Turnhoutsebaan / Provinciale weg van Goirle naar Poppel zoals altijd om 09.30.

"Voorloper" : Gerrit Heij. Afstand ca.10 km en bij voldoende deelname maken we een extra lus om aan ca. 15 km te komen,dus deelname aan beide afstanden is mogelijk.

(postadres van de vertreklokatie voor de navigatie: Gorps Baantje 1, 5051PX Goirle)

]]>
Wed, 29 Nov 2017 22:05:00 +0100 natuurduurloop-december-2017
<![CDATA[Jeugd Attila naar Warandeloop]]> http://av-attila.nl/nieuws/jeugd/jeugd-attila-naar-warandeloop Afgelopen zaterdag 25 november hebben veel jeugdatleten meegedaan aan de Warandeloop in de.....Beekse Bergen. Het was de eerste keer dat de Warandeloop op deze plek werd georganiseerd. Het was even wennen (minder bomen, veel modder), maar ook wel weer erg leuk (veel ruimte, een eigen Attila-stand, kampvuur).

Er deden meer dan 50 jeugdatleten mee met de individuele teams en daarnaast nog 4 Attila-estafette teams. Iedereen heeft harder gelopen dan ooit op dit parcours (????), en dus had iedereen een Persoonlijk Record (PR). Super!

We hebben een gezellige dag gehad zo met z'n allen, de pepernoten, de gezellige ouders, het kampvuur en de Pieten: een mooie combinatie van sportiviteit en gezelligheid.

]]>
Mon, 27 Nov 2017 23:25:00 +0100 jeugd-attila-naar-warandeloop
<![CDATA[Crossen is leuk en maakt je sterker!]]> http://av-attila.nl/nieuws/jeugd/crossen-is-leuk-en-maakt-je-sterker- In regio13 zijn wij al jaren erg verwend met veel leuke crossjes. Of je nu hardloper bent, of de algemene atletiek beoefend.. Het lopen van crossen maakt heel je lichaam sterker (en beter).

Kracht en Core-stability
Het grootste voordeel is wel de toename van kracht en de core-stability. Doordat je constant op oneffen terrein loopt, moet je heel de tijd corrigeren. Al je voet-, enkel- en core-spieren zijn constant aan het werk. Met al die extra kracht die je in de wintermaanden opdoet, kun je weer beter presteren bij het rennen, springen en werpen in de zomermaanden.

Blessurevrij
Doordat je lichaam steeds sterker wordt, neemt de kans op het krijgen van een blessure ook erg af. De sterkere spieren zorgen er voor dat je steeds een stapje extra kunt doen, zonder een blessure op te lopen. Ook is het lopen op een zachtere ondergrond goed om flinke conditie op te doen, zonder de kans op blessures die je vaak oploopt als je op een verharde ondergrond gaat hardlopen (denk aan shinsplint, knieblessures, achillesblessures).

Superleuk!
Het mooie van crossen, is dat je je niet druk hoeft te maken over het lopen van een goede tijd. Dat is namelijk niet belangrijk! Het gaat meer om de strijd met de elementen, je tegenstanders en vooral jezelf! Ren eens een keertje nét iets harder die heuvel af, of ga eens een keertje nét iets sneller door die leuke bocht.. allemaal leuk en spannend. Daarnaast is vooral de sfeer bij de regio13 crossen ook super!!!

Al jaren zijn wij als vereniging erg goed vertegenwoordigd geweest bij de crossen. Jaar na jaar stonden wij als vereniging op het podium in de regio. Niet alleen door de pure hardlopers, maar toch vooral ook door springers en werpers. De laatste tijd echter, zie ik erg weinig jeugdleden (buiten de hardlopers om) deelnemen aan de crossen. Met dit motiverend verhaaltje probeer ik om jullie allemaal weer enthousiast te krijgen voor het crossen. Misschien dat we in de toekomst, net als in het verleden, dan weer als vereniging bovenaan het klassement komen te staan.

Voor alle informatie over de crossen in onze regio, kun je terecht op www.regio13.nl

]]>
Mon, 13 Nov 2017 23:30:00 +0100 crossen-is-leuk-en-maakt-je-sterker-
<![CDATA[Verplaatsing atletiekbaan; de eerste horde genomen!]]> http://av-attila.nl/nieuws/organisatie/verplaatsing-atletiekbaan-de-eerste-horde-genomen- In de ledenvergadering van Attila  van 2 oktober wist Bart Vennix het mooi te verwoorden: "Willen we hier blijven of willen we gaan?".  Het antwoord was overduidelijk, de leden van Attila willen graag verhuizen.

Met onze ideeën over een nieuwe atletiekaccommodatie in de hand zijn we afgelopen weken op stap geweest.  We hebben contact gelegd met verschillende politieke partijen om ons verhaal te vertellen.  Zowel D66, PvdA als VVD zijn bij ons op de baan geweest en deze partijen hebben een voorstel (motie) aan Burgemeester en Wethouders gedaan.  De partijen hebben voorgesteld dat de gemeente een onderzoek start naar de verplaatsing van de atletiekbaan naar de rand van het bos. Het onderzoek moet voor de verkiezingen van maart gereed zijn.  Het voorstel werd als snel gesteund door LST, LT, CDA en OPA en in een later stadium gaven ook SP en VT hun steun aan het voorstel .  Daarmee ontstond er een ruime meerderheid in de Gemeenteraad en Burgemeester en Wethouders hebben toegezegd om het onderzoek uit te gaan voeren


vlnr Yusuf Celik (PvdA), Jan Stoop (D66) en Cecile Franssen (VVD), initiatiefnemers van het voorstel.


Naast de politieke partijen is er ook met anderen overlegd.  Er is onder meer gesproken met de Atletiekunie die ons natuurlijk  steunt,  Sprint Breda die hun ervaringen deelden, MONDO die in een arbitragezaak met de gemeente verwikkeld is over de ‘bobbels", het gemeentelijk Sportbedrijf en de afdeling Stadsontwikkeling van de gemeente, de Universiteit, de regisseur Stadsbos013 en wethouder Berend de Vries van Stadsontwikkeling die geïnteresseerd was in ons verhaal.

Komende weken gaan we verder met het benaderen van de verschillende belanghebbenden. Ook gaan we met de gemeente in gesprek over het op te starten onderzoek.  We hopen dat het onderzoek leidt tot een plan om te verhuizen naar een betere plek. We weten nog niet welke plek dat kan worden, die zoektocht is een onderdeel van het onderzoek.  Als het plan gereed is rond de verkiezingstijd dan kan een nieuw college van Burgemeester en Wethouders daar mee aan de slag.

Verhuizen betekent verandering, en dat is lang niet altijd makkelijk.  Ook binnen de vereniging levert dat spanningen op. Verhuizen is voor de atletieksport in Tilburg, en daarmee voor Attila, heel belangrijk. Dat betekent dat je soms oude standpunten moet verlaten, moet wennen aan een nieuwe werkelijkheid.  Om de verplaatsing mogelijk te maken moet er af te toe creatief gewerkt worden, niet altijd volgens de verenigingsstatuten. Het lijkt wel op een atletiektraining, ook dan moet je om vooruit te komen af en toe uit je comfortzone komen.

De verhuisdozen hoeven nog niet van zolder gehaald te worden, het gaat nog wel even duren.  En dan praten we over jaren, niet over maanden.  Misschien moet er nog een stukje grond gekocht worden, het bestemmingsplan moet vast gewijzigd worden en daar maken mensen altijd bezwaar tegen en dan moet de baan nog aangelegd worden.  Als alles vlot verloopt verhuizen we over 3 jaar, maar dit soort projecten vragen meestal veel tijd ....

Onze verplaatsing is net een hordenrace, we zijn goed gestart en we hebben de eerste horde heel vlot genomen.  Nu in een lekker ritme de volgende horden aanvallen. Niet af laten leiden door tegenstanders of blaadjes die over de baan waaien en hopen dat er geen hond oversteekt.

Mocht je suggesties hebben of vragen over de verplaatsing schroom dan niet contact op te nemen met het bestuur of mij me te mailen  r.korstanje@deloodsman.nl

Rene Korstanje

 

]]>
Fri, 10 Nov 2017 23:15:00 +0100 verplaatsing-atletiekbaan-de-eerste-horde-genomen-
<![CDATA[Mario World Kampverhaal ]]> http://av-attila.nl/nieuws/jeugd/mario-world-kampverhaal- Het was een prachtige lente avond in juni. Mario en zijn vrienden waren aan het trainen op de atletiekbaan bij AV Attila. Iedereen was heel hard aan het werk om beter en sneller te worden. Die avond was prinses Daisy jarig. Na de training bleef iedereen nog even om gezellig wat te drinken en voor het gebak van prinses Daisy.

Op het moment dat ze naar huis wilde gaan pakte donkere wolken zich samen boven de baan en begon het te onweren, even later begon het heel hard te regenen. Tot ieders schrik kwam de grote vijand Bowser tevoorschijn, die op zoek ging of hij iemand te pakken kon krijgen. Als Bowser weer weg gaat en iedereen weer bij elkaar komt, komen Mario en zijn vrienden erachter dat Prinses Daisy is ontvoerd door Bowser.

Snel bedenken ze samen een plan om prinses Daisy uit de handen van Bowser te redden. Iedereen gaat in een ander deel van de stad zoeken, maar niemand kan de prinses vinden. Er gaan maanden voorbij dat ze geen spoor van prinses Daisy kunnen vinden.

Als Mario en Luigi boodschappen aan het doen zijn zien ze Bowser. Ze besluiten om hem te volgen. Als Bowser een bos in rijdt en het hek achter hem sluit komen Mario en Luigi erachter waar Bowsers Castle is: "Het Sparrenhof". Ze besluiten iedereen bij elkaar te roepen en in het weekend in het bos te gaan zoeken.

Als ze op vrijdag bij Bowsers Castle komen zien ze heel veel kinderen in het kasteel. Ze besluiten naar binnen te gaan om te vragen of de kinderen willen helpen met zoeken.

Eenmaal binnen in Bowsers Castle blijkt dat de kinderen maar al te graag willen helpen met het zoeken naar prinses Daisy.

De kinderen worden verdeeld in groepjes en zo krijgen Mario, Luigi, Peach, Rosalina, Para Troopa, Yoshi en Donkey Kong ieder de hulp van 8 kinderen.

Eerst willen ze wel eens weten wat de kinderen allemaal al weten over Mario, zijn vrienden en zijn vijanden, en daarom hebben ze op het speelveld 50 kaarsjes neergezet waar allemaal vragen op zitten. De kinderen moeten deze vragen beantwoorden en daarna weten Mario en de rest wat de kinderen allemaal al weten. De winnaar van het spel kreeg een letter van de locatie waar prinses Daisy opgesloten zat.

Later die avond waren Mario en zijn vrienden zo blij met alle hulp, dat ze dachten om er eerst maar eens een feestje van te maken, en zo werd er die avond een ontzettend leuk discofeest gehouden. Tijdens die disco werden nog verschillende spelletjes gedaan zoals de stoelendans, de limbodans en de vloer is lava (waarbij iedereen ineens op de tafels stond te dansen). Aan het einde van de avond zijn de kinderen allemaal zo moe, dat iedereen naar bed gaat om uit te rusten.

De volgende dag was iedereen voor 8 uur alweer wakker en klaar voor de zoektocht naar prinses Daisy. Na een lekker ontbijt was het tijd om wat "Minigames" te gaan spelen. Met spelletjes als spijkerpoepen, ranja pong, bottle flip en een proefspel konden de groepjes punten bij elkaar verdienen. Het groepje dat de meeste punten bij elkaar had verdiend kreeg ook een letter om de zoektocht naar prinses Daisy weer wat makkelijker te maken. Na de minigames was er tijd voor een lekker stukje fruit en een bekertje ranja tijdens de bananabreak. En daarna mocht iedereen even lekker gaan spelen.

Na de lunch in de middag stond het "Muntenspel" op het programma. Alle groepjes moesten in het bos op zoek gaan naar 3 munten. Door vragen goed te beantwoorden en opdrachten goed uit te voeren konden er aanwijzingen worden verdiend. Deze aanwijzingen leiden dan weer naar de 3 munten die verstopt lagen in het bos. Dit was voor de groepen best moeilijk en iedereen werd er zo moe van dat de kinderen halverwege het spel even een bananabreak hielden. Na de pauze gingen de kinderen weer op zoek naar de munten die ze nog niet hadden gevonden. Toen het spel was afgelopen kreeg de winnaar weer een letter. Ook kregen alle andere kinderen een aanwijzing die kon leiden naar de schuilplaats van Bowser.

Na een korte periode dat de kinderen even mochten spelen in de speeltuin was het al snel weer tijd voor het volgende spel "Mario kart". De groepjes moesten hierbij tegen elkaar strijden. Ieder groepje had een kruiwagen waarbij er 1 kind in de kruiwagen mocht gaan zitten en een ander kind moest

dan de kruiwagen duwen. In de kruiwagen lagen dan nog wat bananenschillen die de kinderen konden gebruiken om het de tegenstanders wat lastiger te maken. Nadat alle kinderen 1 of 2 keer aan de race mee hadden gedaan hadden we een winnaar die natuurlijk ook weer een letter had verdiend.

Aan het einde van de middag begonnen de kinderen alweer wat moe te worden. Dus werd het tijd om even op te frissen, wat uit te rusten en lekker te gaan eten. Bij het eten kregen de kinderen een lekkere kop soep en daarna werd er friet op tafel gegooid en kon iedereen genieten van een lekker broodje hamburger. En zo kon iedereen zich weer opladen voor een zwaar avondprogramma.

Het volgende spel was het smokkelspel. Hierbij moesten de kinderen paddenstoelen, vuurbloemen of sterren van de ene naar de andere post brengen. Op zich geen hele moeilijke opdracht, maar dit moest dan wel gebeuren zonder dat de kinderen werden betrapt door de douane. En dat bleek voor sommige kinderen toch nog wel vrij moeilijk te zijn. Het groepje dat het meeste wist te smokkelen won het spel en kreeg een letter voor de locatie van prinses Daisy.

Mario, Luigi, Rosalina, Prinses Peach, Yoshi, Para troopa en Donkey Kong waren na al deze activiteiten moe geworden en besloten alvast naar bed te gaan. De kinderen daarentegen waren nog helemaal niet moe en wilden nog wel even wakker blijven. Iedereen kreeg een lekkere kop warme chocolademelk. Er werd besloten om in het bos een spooktocht te gaan houden. Bowser had te horen gekregen dat de kinderen in de buurt waren en had al zijn vrienden verzameld in het bos om ervoor te zorgen dat de kinderen niet nóg dichterbij zouden komen. In groepjes gingen de kinderen het bos in om te proberen om alle vijanden te verslaan. Iedereen liep door 8 werelden en in iedere wereld kwam er een vijand die de kinderen een beetje bang wilden maken. Maar de kinderen lieten zich niet van de wijs brengen en wisten alle vijanden te verslaan en weer veilig terug te keren in Bowsers Castle. Na de spooktocht was iedereen moe en ging iedereen naar bed.

De volgende ochtend werden de kinderen wakker gemaakt door de kok van het kamp. De kinderen kregen de tijd om hun spullen op te ruimen en daarna begon iedereen weer aan het ontbijt. Na het ontbijt was het tijd voor het laatste spel van het weekend. In de speeltuin werd een parcours uitgezet en de kinderen moesten in estafettevorm proberen om de snelste tijd neer te zetten. De 4 beste groepjes mochten het hierna in de halve finale en de finale tegen elkaar opnemen en uiteindelijk won de winnaar de laatste letter van dit weekend. Nu alle letters uitgedeeld zijn konden de groepen die de letters hadden gewonnen proberen te achterhalen waar prinses Daisy gevangen zat. Ter voorbereiding op het eindspel mochten de kinderen eerst nog even lekker in het bos spelen. Hierna volgde de lunch. En daarna kregen we de totaal uitslag van alle spellen.

Deze uitslag was erg spannend. Op de eerste plaats waren de groepjes van Mario en Donkey Kong geëindigd. Op de derde plaats waren de groepjes van Luigi en Peach geëindigd. Op de vijfde plaats eindigde het groepje van Para Troopa. Op de zesde plaats het groepje van Rosalina en op de zevende plaats het groepje van Yoshi. Aangezien we toch moesten weten wie eerste en derde was geworden werd er nog een inschattingsvraag gesteld. Hieruit bleek dat de groepjes van Donkey Kong en Peach het beste konden inschatten, daardoor werd Donkey Kong eerste en eindigde Peach op de derde plaats.

Na alle uitslagen werd het tijd voor het eindspel. Prinses Daisy was nog steeds niet gevonden en daar werd het ondertussen toch echt tijd voor.

De groepen gingen 1 voor 1 het bos in, waar ze allemaal 5 opdrachten uit moesten voeren. Pas als deze uitgevoerd waren opende de poort naar de grote Bowser. Als eerste ging de winnaar Donkey Kong het bos in. Hierna Mario, Peach, Luigi, Para Troopa, Rosalina en als laatste het groepje van Yoshi. Heel fanatiek was iedereen alle opdrachten aan het uitvoeren. Uiteindelijk had het groepje van Donkey Kong als eerste alle opdrachten goed uitgevoerd. Ze mochten hierna naar Bowser om te proberen Bowser te verslaan. Om hem te kunnen verslaan kreeg de groep 5 vragen. Als er 3 vragen goed beantwoord waren was Bowser verslagen en konden ze prinses Daisy bevrijden uit de wigwam waarin ze gevangen was. Het team haastte zich hierna samen met Daisy naar de bel om deze te luiden en iedereen te laten weten dat het spel is afgelopen en dat zij de winnaar waren van het kamp.

Toen uiteindelijk iedereen terug was bij Bowsers Castle waren Mario en zijn vrienden zo ontzettend blij dat prinses Daisy weer bevrijd was, dat ze iedereen hebben bedankt voor de heel erg goede hulp van de kinderen. Ook hadden ze nog een presentje voor alle kinderen en nog een extra beloning voor het groepje dat prinses Daisy heeft weten te bevrijden.

Nadat alle kinderen hun presentje hadden gekregen was het voor iedereen weer tijd om samen met hun ouders naar huis te gaan en thuis alle prachtige kampverhalen te vertellen.

Wij als organisatie willen graag alle kinderen ontzettend bedanken voor een zeer geslaagd kamp dit jaar, en we zien jullie volgend jaar allemaal weer graag bij het pupillenkamp 2018.

]]>
Wed, 01 Nov 2017 21:05:00 +0100 mario-world-kampverhaal-
<![CDATA[Attila ontvangt 1.675,14 euro uit Rabobank Clubkas Campagne]]> http://av-attila.nl/nieuws/organisatie/attila-ontvangt-1-675-14-euro-uit-rabobank-clubkas-campagne Op 30 oktober heeft Bart Zwerts van de Rabobank Tilburg in het clubhuis van Attila een cheque van 1675,14 euro overhandigd aan ons bestuur in de persoon van Tini Rasenberg. Dit mooie bedrag krijgt Attila uit de Rabobank Clubkas Campagne 2017. Dat is een nieuw initiatief waarbij de bank een flink aantal regionale sportverenigingen en culturele stichtingen financieel ondersteunt. In totaal is ongeveer 200.000 euro verdeeld over 250 clubs in Tilburg en omstreken. Dat Attila zo'n hoog bedrag krijgt komt doordat veel leden van de Rabobank Tilburg op Attila hebben gestemd. Iedereen hartelijk bedankt daarvoor !

Attila wil deze welkome financiële steun gaan gebruiken voor het organiseren van wedstrijden voor G-atleten en voor de jongste jeugd.

Bart Zwerts legde nog uit wat de achtergrond van de Rabobank Clubkas Campagne is. Vanuit de coöperatieve oorsprong en structuur geeft de Rabobank een deel van haar winst terug aan de samenleving. Voorheen werd dit "coöperatief dividend" genoemd, nu gaat het onder meer in de vorm van de Clubkas Campagne. Volgend jaar oktober zal Attila graag weer meedoen.

Meer informatie
Op https://www.rabobank.nl/lokale-bank/tilburg-en-omstreken/rabobank-clubkas-campagne/ staat meer informatie over de Rabobank Clubkas Campagne.

door Michel van Eijkelenburg

]]>
Wed, 01 Nov 2017 21:00:00 +0100 attila-ontvangt-1-675-14-euro-uit-rabobank-clubkas-campagne
<![CDATA[Natuurduurloop november]]> http://av-attila.nl/nieuws/weg/natuurduurloop-november-2017 De duurlooptraining van november zal worden gehouden op zondag de 12e (november).
De route van ca. 12 km voert door de bossen van het landgoed Gorp en Roovert.

Vertrek is bij de St. Janskerk in Goirle om 09.30, postadres van de vertreklokatie voor de navigatie: Kerkstraat 1, 5051 LA Goirle.

Voorloper is Gerrit Heij.

]]>
Wed, 01 Nov 2017 20:50:00 +0100 natuurduurloop-november-2017
<![CDATA[Overlijdensbericht Liesbeth Doreleijers]]> http://av-attila.nl/nieuws/lidmaatschap/overlijdensbericht-liesbeth-doreleijers Tot ons grote verdriet moeten we mededelen dat Liesbeth Doreleijers op 74 jarige leeftijd is overleden. Liesbeth is een gewaardeerd medewerker geweest van Attila, zo heeft zij o.a. vele jaren samen met Henk op de woensdagavonden achter de bar gestaan. 

]]>
Thu, 19 Oct 2017 21:55:00 +0200 overlijdensbericht-liesbeth-doreleijers