<![CDATA[Attila Nieuws]]> http://av-attila.nl/nieuws/rss Wed, 23 Jan 2019 10:25:06 +0100 Wed, 23 Jan 2019 10:25:06 +0100 Zend_Feed en-us http://blogs.law.harvard.edu/tech/rss <![CDATA[Agenda Algemene ledenvergadering maandag 11 februari 2019.]]> http://av-attila.nl/nieuws/lidmaatschap/alv-feb-2019  

De vergadering begint om 21.00 uur en wordt gehouden in het clubhuis van

AV Attila, Bernard Leenestraat 48, 5026 CA Tilburg (T: 013-5358140)

 

1. Opening.

2. Welkom en mededelingen.

a. Vaststellen verslag ledenvergadering van maandag 1 oktober

2018.

b. Korte update “Visie Attila 2025”

3. Bestuurslid Jan van der Laak (penningmeester) en Ad Rasenberg

(atletiekzaken) stellen zich herkiesbaar.

4. Goedkeuren begroting Attila 2019 en vaststellen contributie

5. Rondvraag en sluiting.

]]>
Mon, 11 Feb 2019 21:00:00 +0100 alv-feb-2019
<![CDATA[Jeugd haalt € 1450,50 op met Grote Clubactie]]> http://av-attila.nl/nieuws/jeugd/jeugd-haalt-1450-50-op-met-grote-clubactie De jeugdleden van Attila hebben in 2018 het mooie bedrag van € 1450,50 opgehaald met de Grote Clubactie. Uiteindelijk kreeg onze club zelfs € 1750,50 uitgekeerd, omdat we ook nog eens € 300 wonnen met een loterij onder deelnemende verenigingen. Een mooi bedrag waar de Jeugdcommissie erg blij mee is!

Om de verkoop te stimuleren hebben we ook een wedstrijd onder de jeugdleden gehouden. Het jeugdteam dat de meeste loten heeft, wint een middagje uit. In 2018 hebben de B-pupillen de meeste loten verkocht. De B-pupillen die loten hebben verkocht, worden binnenkort uitgenodigd voor een leuke activiteit.    

]]>
Sat, 12 Jan 2019 16:30:00 +0100 jeugd-haalt-1450-50-op-met-grote-clubactie
<![CDATA[Duintraining junioren een succes!]]> http://av-attila.nl/nieuws/jeugd/duintraining-junioren-een-succes- Met een atleet of 30 werden afgelopen zondag 6 januari zand gehapt in de Drunense Duinen. Junioren in alle soorten en maten (soms nog inclusief broertje of zusjes van de pupillen) waren erbij. Onder leiding van Arnoud en Sjef werden alle hoeken van de duinen laten zien: rennend, springen, kruipend, plankend: alles kwam aan bod.

Het was dan ook een groot succes en dit succes krijgt zeker een vervolg. Houd de mail en de app dus in de gaten voor de volgende duintraining en sluit je aan!

]]>
Mon, 07 Jan 2019 22:10:00 +0100 duintraining-junioren-een-succes-
<![CDATA[Hoe een gezellige vereniging het nieuwe jaar in stapt]]> http://av-attila.nl/nieuws/organisatie/hoe-een-gezellige-vereniging-het-nieuwe-jaar-in-stapt Buiten was het koud, op vrijdagavond 4 januari, maar in de kantine van Attila genoten een slordige honderd leden van de warmte en de gezelligheid van onze vereniging. Een groepje initiatiefrijke vrijwilligers had een nieuwjaarsborrel georganiseerd met niet alleen een drankje en een hapje maar ook met diverse activiteiten om de zinnen te verzetten.
Zo ongeveer alle leeftijden van jong tot oud waren aanwezig, er werd driftig gepoold en gedart, en er werden nieuwe wijnen en biertjes ten doop gehouden. Maar bovenal stonden en zaten overal mensen geanimeerd met elkaar te praten en te lachen. Het is gewoon leuk om elkaar ook eens buiten de trainingen om te treffen en misschien wel beter te leren kennen. 

Namens het bestuur sprak Ad enkele woorden, hij keek terug op een zeer succesvol 2018 voor Attila: de eerste Urban Run Stappegoor, de eerste Athletics Champs Indoor, massale deelname van pupillen aan wedstrijden, de T-Meeting met hoofdrollen voor Rick en Robin van Riel, de geweldige inzet van vele vrijwilligers bij de Warandeloop en de EK cross, en tenslotte de prachtige Tilburgse sportprijzen voor Tanita, Toine en Robin.Vooruitkijkend naar 2019 noemde Ad de volgende zaken: op 10 maart weer de AttilaRun met de Urban Run Stappegoor, opnieuw de Athletics Champs en onze andere jaarlijkse wedstrijden, de verdere stappen richting Attila 2025 en het onderzoek door de gemeente naar een mogelijke andere locatie voor Attila in Tilburg. 

Het was een zeer geslaagde en leuke avond bij Attila. Daarom veel dank aan de organisatie: Tijs, Joeri, Desere, Jeroen en anderen. In deze vorm is de nieuwjaarsborrel een levendige avond waar veel leden op af komen, laten we hopen dat dit een vast evenement op de kalender is en blijft ! 

door Michel van Eijkelenburg

]]>
Sat, 05 Jan 2019 15:25:00 +0100 hoe-een-gezellige-vereniging-het-nieuwe-jaar-in-stapt
<![CDATA[Attila pakt drie Tilburgse sportprijzen 2018 !]]> http://av-attila.nl/nieuws/organisatie/attila-pakt-drie-tilburgse-sportprijzen-2018-

Tijdens het Tilburgs Sportgala 2018 op 14 december in de schouwburg is Attila flink in de prijzen gevallen. Onder het toeziend oog van vele clubgenoten in het publiek ontvingen maar liefst drie van de genomineerde Attila-atleten de felbegeerde jaarprijs in hun categorie, een geweldige oogst voor onze club.

Robin van Riel kreeg de Jeugdsportstimuleringsprijs individueel Jongens. Dit jaar werd hij Nederlands kampioen bij de A-junioren op de 1500 meter en haalde hij de finale op het WK voor junioren in Finland. In mei verbeterde hij zijn persoonlijk record naar een zeer scherpe 3.42.

Tanita Hofmans is gekozen tot Tilburgs sportvrouw van het jaar. Zij behaalde de bronzen medaille bij het NK hoogspringen.

Toine van Beckhoven won de jaarprijs in de Masters categorie. Toine werd in Spanje wereldkampioen op de 400 meter horden bij de mannen 45-50 jaar. Verder werd hij dit jaar driemaal Nederlands kampioen: op de 200 meter, 400 meter en 400 meter horden.

Meer info is te vinden op www.tilburgssportgala.nl.

]]>
Sat, 15 Dec 2018 16:35:00 +0100 attila-pakt-drie-tilburgse-sportprijzen-2018-
<![CDATA[Topprestaties tijdens de warandeloop]]> http://av-attila.nl/nieuws/g-team/topprestaties-tijdens-de-warandeloop Tijdens de Warandeloop op 24 november staan vier bikkels van ons team aan de start.

Om 10.15 klinkt het eerste startschot  en gaan Tom, Rob en Thomas van start voor hun 400 meter race. Het blijft 400 meter lang een sprint en ze komen dan ook na 400 meter als verdiende nummers 1,2 en 3 over de finishlijn.

Om 10.30 gaat  Jos van start voor zijn 2400 meter. Na een sterke start komen zijn concurrenten onder andere uit België die hij voor moet laten gaan. Na  2400 meter lang te hebben gebikkeld wordt hij tijdens de laatste meters nog goed aangemoedigd door zijn teamgenoten en kan hij met een goede eindsprint nog een mooie 5e  plek behalen.

Daarna start meteen de estafette. Thomas start meteen goed, zodat ze al in de 2e positie lopen. Jos neemt vervolgens het stokje over en loopt het gat naar de koppositie bijna dicht. Dan mag  Rob en die zet er de turbo op, waardoor Tom tijdens de laatste ronde de teamwinst definitief kan binnen halen. Hierdoor hebben ze verdient gewonnen van hun concurrenten uit Breda.

]]>
Mon, 26 Nov 2018 22:50:00 +0100 topprestaties-tijdens-de-warandeloop
<![CDATA[Attila 2025, een update]]> http://av-attila.nl/nieuws/organisatie/attila-2025-een-update De meeste vrijwilligers hebben het inmiddels al gemerkt, Attila is hard aan het werk aan een toekomstbestendige vereniging met de nieuwe visie: Attila 2025. De afgelopen maanden is de globale visie Attila 2025 in meer detail uitgewerkt in samenwerking met alle individuele commissies. Hierbij zijn kerntaken, knelpunten en actiepunten per commissie bepaald.

De afgelopen maanden zijn de behoeftes en wensen van veel leden en vrijwilligers in kaart gebracht en twee punten steken daar met kop en schouder bovenuit:

 • Veel commissies zijn opzoek naar extra hulp en sommige commissies bestaan vanwege onderbezetting helemaal niet. Meer vrijwilligers zijn dus nodig om de zaken op orde te krijgen en te groeien als vereniging.
 • Er is veel behoefte naar meer activiteiten van en rondom Attila ten behoeve van de binding met de vereniging.

De eerste stappen zijn inmiddels al gezet dankzij (alle vrijwilligers van) Attila. Hieronder wordt een overzicht gegeven van alle afgeronde, lopende en toekomstige projecten die een bijdrage leveren aan Attila 2025. Dit kunnen de huidige vrijwilligers echter niet alleen, vooral voor de toekomstige projecten worden extra vrijwilligers en adviseurs gezocht.

Doe jij ook mee?

De vereniging draait op vrijwilligers en hieraan bijdrage kan op veel manieren. Sommige vrijwilligers zijn meerdere dagen per week actief, andere komen 1 of 2 keer per jaar in actie. Maar allemaal halen ze veel voldoening uit hun inzet en genieten ze van de gezelligheid en betrokkenheid van de vereniging.

Iedereen kan hieraan bijdrage, en hoe meer mensen dit doen, hoe kleiner de bijdrage per persoon gemiddeld is. Twijfel jij of je ook ergens een bijdrage aan kan leveren? Stuur dan vrijblijvend een mailtje naar visie@av-attila.nl en krijg informatie over wat de opties zijn binnen je interesses en persoonlijke voorkeuren.

 

Zichtbaarheid

Zichtbaarheid

Afgeronde projecten:

 • Sociaal media team versterkt met een nieuw instagram account
 • Aanwezigheid verenigingsmarkt Reeshof oktober 2018

Lopende projecten:

 • Verhuizing Attila (lange termijn)
 • Spaaractie voor kleding en merchandise van Attila in samenwerking met Jumbo (begin 2019)
 • Volledig nieuwe verenigingswebsite
 • Try-out sports voor basisscholen (2019)

Toekomstige projecten:

 • Organiseren van schooltoeinooien
 • Clinics voor basisscholen

 

Kwalitatief breed atletiekaanbod

Afgeronde projecten:

 • Opstarten race runners, sporten met beperking
 • Organisatie Kruikenmeerkamp overgedragen aan een nieuwe groep vrijwilligers

Toekomstige projecten:

 • Nieuwe organisatie schaatsloop (2020) op poten zetten
 • Opzetten van een jeugd comité

 

Financieel gezond

Lopende projecten:

 • Nieuwe barprijzen voor 2019
 • Ledenadministratie en financiële administratie gaat over naar een nieuw systeem 

 

Verenigen

Afgeronde projecten:

 • Vrijwilligersmiddag voor alle hardwerkende vrijwilligers van Attila
 • Bijwonen cursus gastvrijheid georganiseerd door de gemeente Tilburg

Lopende projecten:

 • Nieuwjaarsborrel 2019
 • Kerstkaarten actie voor alle vrijwilligers

Toekomstige projecten:

 • Informatie avonden met gastspreker in de kantine
 • Nieuwe inrichting verenigingskantine
]]>
Fri, 16 Nov 2018 19:50:00 +0100 attila-2025-een-update
<![CDATA[Mooie prestaties Attilajeugd bij Maresiacross]]> http://av-attila.nl/nieuws/jeugd/mooie-prestaties-attilajeugd-bij-maresiacross Het is de zwaarste, maar volgens veel mensen ook de mooiste cross van het 013 regiocircuit. Zondag 11 november stonden 19 pupillen en 6 c/d junioren van Attila aan de start van de Maresiacross bij De Roestelberg grenzend aan de Loonse en Drunense duinen.

De start van deze cross benam de deelnemers meteen de adem, want ze moesten door het losse zand een flinke heuvel oprennen. Gelukkig mochten ze daarna steil naar beneden en konden ze op een kronkelend bospad even op adem komen voor de volgende uitdaging: alweer een fikse heuvel  (of zeg maar gewoon: een berg.) Daarna ging het weer naar beneden langs een mooi zandpad, waar de atleetjes die meer voor de beleving dan voor de winst gingen, konden genieten van de zonovergoten zandvlakte en het prachtige heidegebied. Na nog een flinke zandheuvel kwamen de pupillen bij de finish. De c/d junioren mochten er nog een ronde aan vastplakken om uiteindelijk na 2,3 kilometer te finishen.

Dat je na zo'n zware tocht een beloning hebt verdiend, begrijpen ze bij de Maresiacross maar al te goed. Traditiegetrouw is er daarom voor elke deelnemer een zak kruidnoten en dat is voor sommige Attilaleden zelfs de reden waarom deze cross hoog op de favorietenlijst staat.

We zijn supertrots op alle prestaties van de Attilajeugd. Iedereen deed ontzettend zijn best. Ilian, Elin en Milan haalden zelfs het podium. De complete uitslagen vind je hier.

Verenigingsklassement
Vanwege de hoge opkomst waren we vandaag tweede in het verenigingsklassement. Als we vaker met zovelen zijn kunnen we deze positie (of hoger) misschien ook bereiken in het eindklassement. Met name vanuit de cd-junioren mogen er meer kinderen meedoen aan de crosses. Doe dus mee, want crossen is gezellig en maakt je lichaam sterker en beter.

We zien je dus graag aan de start bij de crosses in de regio. Je kunt ze allemaal lopen, maar bij een aantal crosses is er vanuit Attila extra begeleiding aanwezig en verzorgen we een gezamenlijke warming up. Houd hiervoor je mailbox in de gaten.

Hier vind je het overzicht van alle crosses in regio 013. Je vindt op deze website ook het individuele klassement en het verenigingsklassement.

]]>
Mon, 12 Nov 2018 22:40:00 +0100 mooie-prestaties-attilajeugd-bij-maresiacross
<![CDATA[Bestel gratis kaarten voor het Tilburgs sportgala op vrijdag 14 december]]> http://av-attila.nl/nieuws/organisatie/bestel-gratis-kaarten-voor-het-tilburgs-sportgala-op-vrijdag-14-december Een avond waar de Tilburgse sporters, sportverenigingen, sportteams en sportvrijwilligers gehuldigd worden. Een feest waar jij als sportliefhebber niet mag ontbreken.

De presentatie van deze avond in Theaters Tilburg is in handen van Toine van Peperstraten. Er zijn prijzen voor de sportman, sportvrouw, sportploeg, sporter met beperking, jeugd en sportvrijwilliger van het jaar.

Diverse atleten van Attila zijn aangemeld als kandidaat voor een van deze prijzen. En jij kunt erbij zijn: gratis toegangskaarten kun je bestellen via www.tilburgssportgala.nl. Tot ziens op 14 december !

]]>
Thu, 08 Nov 2018 18:35:00 +0100 bestel-gratis-kaarten-voor-het-tilburgs-sportgala-op-vrijdag-14-december
<![CDATA[Rick van Riel wint in Mol ]]> http://av-attila.nl/nieuws/topsport/rick-van-riel-wint-in-mol-

Op 4 november heeft onze jonge clubgenoot Rick van Riel (16) de sterk bezette crosswedstrijd in Mol (België) gewonnen. Van de 57 atleten bij de junioren, bij onze zuiderburen "scholieren" genaamd, was hij duidelijk de snelste. Rick liep een gemiddelde snelheid van 19,6 km/u en was aan de finish bijna een halve minuut sneller dan de nummer twee.

Rick is het cross-seizoen dus meteen goed begonnen, dat belooft veel voor de komende maanden. Bij zijn thuiswedstrijd de Warandeloop op 25 november mag hij tot de favorieten gerekend worden.

 

]]>
Thu, 08 Nov 2018 18:30:00 +0100 rick-van-riel-wint-in-mol-
<![CDATA[Een sportief weekend Ljubljana ]]> http://av-attila.nl/nieuws/weg/een-sportief-weekend-ljubljana- Mark van de Ven derde bij Ljubljana halve marathon (M55)

Ook dit jaar is er weer een groep hardlopers van de loopgroepen blauw en purper op hardloopreis met culturele inslag geweest. Reisbestemming was Ljubljana, hoofdstad van Slovenië. 

Op vrijdag was er nog ruimte voor een laatste ontspannen training in het lokale Tivoli park om fris aan de start te verschijnen.

Zondagochtend 28 oktober klonk onder regenachtige omstandigheden het startschot van de Ljubljana (halve) marathon. Naast de toppers en enkele Attila-atleten stonden ca. 6200 andere atleten aan de start van de halve marathon. Met een goed ingedeelde wedstrijd over het glooiende parcours finishte Mark in een mooie tijd van 1:28:32, die ook nog eens goed was voor een derde plek in de categorie M55. Erik van Roovert behaalde ook zijn gestelde doel en finishte in 1:33:11. Ondanks een blessure was Theo Vermeer toch van start gegaan en bereikte de eindstreep na 1:48:46. Wim Janssen ging iets minder snel dan gehoopt maar was toch tevreden met zijn tijd van 1:54:21.

Voor aanvang van de halve marathon was er ook een 10 km wedstrijd voor de vroege vogels. Ook deze was druk bezet met meer dan 5500 deelnemers. Nienke Kemper liep een prima tijd van 48:20. Na twee zwangerschappen heeft Syrith Holt in Ljubljana weer voor het eerst aan een wedstrijd deelgenomen met 51:03 als mooi resultaat. Ondanks een niet optimale voorbereiding liep Frank Verkaart zijn wedstrijd in 56:15.

De rennende reporter

]]>
Tue, 30 Oct 2018 20:40:00 +0100 een-sportief-weekend-ljubljana-
<![CDATA[Attila ontvangt 1.252,84 euro uit Rabobank Clubkas Campagne]]> http://av-attila.nl/nieuws/organisatie/attila-ontvangt-1-252-84-euro-uit-rabobank-clubkas-campagne Op 29 oktober heeft Danielle van Lieshout van de Rabobank Tilburg en Omstreken een cheque van 1252,84 euro overhandigd aan het bestuur van Attila. Dit is voor ons de opbrengst van de Rabobank Clubkas Campagne 2018. De bank besteedt in de regio Tilburg in totaal 200.000 euro aan ondersteuning van sportverenigingen en culturele stichtingen. De achtergrond van de Rabobank Clubkas Campagne is dat de bank vanuit haar coöperatieve oorsprong een deel van haar winst wil teruggeven aan de samenleving. Dit jaar hebben 317 clubs en stichtingen in de regio meegedaan, en dat is flink meer dan vorig jaar. Alleen leden van de Rabobank Tilburg en Omstreken konden stemmen op hun favoriete club of stichting. Op Attila zijn 138 stemmen uitgebracht. Attila wil deze financiële steun wellicht gaan gebruiken voor de aanschaf van een RaceRunner waarmee mensen met een lichamelijke handicap toch aan atletiek kunnen doen. Alle stemmers hartelijk bedankt! Volgend jaar wil Attila graag weer meedoen aan de Rabobank Clubkas Campagne.

Meer informatie
Op https://www.rabobank.nl/lokale-bank/tilburg-en-omstreken/rabobank-tilburg-en-omstreken-verdeelt-200000-met-de-clubkas-campagne/ staat meer informatie en de volledige uitslag van de Rabobank Clubkas Campagne in de regio Tilburg.

door Michel van Eijkelenburg

]]>
Tue, 30 Oct 2018 20:15:00 +0100 attila-ontvangt-1-252-84-euro-uit-rabobank-clubkas-campagne
<![CDATA[Doneer je sporthek]]> http://av-attila.nl/nieuws/organisatie/doneer-je-sporthek Wie sinds vrijdag op de atletiekbaan is geweest is wellicht opgevallen dat we een aantal banners op ons hek hebben gehangen. De komende twee weken wordt er namelijk landelijk aandacht gevraagd voor Pleegzorg en is er een actie opgezet waarin sportverenigingen hun hek ter beschikking stellen om banners op te hangen. Met andere woorden: onze mooie sportvereniging helpt zo mee aan de zoektocht voor nieuwe pleeggezinnen! De volgende tekst komt van deze actie:

“Pleegouders zijn van onschatbare waarde én heel hard nodig. Op dit moment zijn er in Nederland 23.000 pleegkinderen. Deze kinderen zijn tussen de 0 en 21 jaar oud. Soms kunnen ze tijdelijk niet thuis wonen, soms is dat voor langere tijd. Het aantal nieuwe pleegouders is afgelopen jaar toegenomen, dankzij alle gezamenlijke inspanningen. Toch is er helaas nog steeds een tekort aan pleegouders. Zo wachten in onze regio nu 25 kinderen op een passend pleeggezin. Daarom zijn nieuwe pleegouders hard nodig!

Door samen met Sterk Huis, de gemeente en onze sportclub spandoeken op te hangen hopen we dat er meer pleegouders komen. Wil je meer weten over Pleegzorg of hoe je pleegouder kunt worden, kijk dan op www.sterkhuis/pleegzorg.nl of neem contact op via 013-5309400.”

Toine van Beckhoven

]]>
Tue, 30 Oct 2018 20:05:00 +0100 doneer-je-sporthek
<![CDATA[Eduard Linnenbank 3e plaats NK Marathon M50]]> http://av-attila.nl/nieuws/weg/eduard-linnenbank-3e-plaats-nk-marathon-m50 Onder ideale omstandigheden klonk gisterochtend om half tien het startschot voor de 43e marathon van Amsterdam, dit jaar ook het strijdtoneel van de NK Marathon. Behalve een nieuw parcoursrecord en tevens de snelste marathontijd ooit in Nederland deden ook de deelnemende Attila-atleten het uitstekend.

Eduard Linnenbank behaalde met een mooie tijd van 2.49.03 een nieuw PR én werd daarmee bovendien 3e bij het NK Marathon M50. Daarnaast scherpten ook Bas van Gestel (2.52.44) en René de Rooij (3.20.28) hun PR aan.

Hulde voor deze prestaties!

]]>
Mon, 22 Oct 2018 22:20:00 +0200 eduard-linnenbank-3e-plaats-nk-marathon-m50
<![CDATA[Vrijwilligersmiddag groot succes]]> http://av-attila.nl/nieuws/organisatie/vrijwilligersmiddag-groot-succes Attila is blij met en trots op al haar actieve vrijwilligers. Om dit te laten weten stond er gisteren een vrijwilligersmiddag op de agenda: een middag waar al deze hardwerkende vrijwilligers eens goed in de watten zijn gelegd.

Vanaf 14u stonden de deuren van de kantine open en bij de pubquiz die een uur later startte kwam de strijdgeest van de meeste weer helemaal naar boven. Alle vrijwilligers kregen tevens een goodiebag mee naar huis om thuis nog eens na te genieten.

Aan de hand van de feedback die wij ontvingen, hebben wij het volste vertrouwen dat alle vrijwilligers weer helemaal opgeladen zijn om ook komend jaar weer alle mooie evenementen en activiteiten van Attila tot een succes te brengen.

Namens team Attila 2025

]]>
Mon, 22 Oct 2018 22:00:00 +0200 vrijwilligersmiddag-groot-succes