<![CDATA[Attila Nieuws]]> http://av-attila.nl/nieuws/rss Sat, 17 Nov 2018 14:03:20 +0100 Sat, 17 Nov 2018 14:03:20 +0100 Zend_Feed en-us http://blogs.law.harvard.edu/tech/rss <![CDATA[Attila 2025, een update]]> http://av-attila.nl/nieuws/organisatie/attila-2025-een-update De meeste vrijwilligers hebben het inmiddels al gemerkt, Attila is hard aan het werk aan een toekomstbestendige vereniging met de nieuwe visie: Attila 2025. De afgelopen maanden is de globale visie Attila 2025 in meer detail uitgewerkt in samenwerking met alle individuele commissies. Hierbij zijn kerntaken, knelpunten en actiepunten per commissie bepaald.

De afgelopen maanden zijn de behoeftes en wensen van veel leden en vrijwilligers in kaart gebracht en twee punten steken daar met kop en schouder bovenuit:

 • Veel commissies zijn opzoek naar extra hulp en sommige commissies bestaan vanwege onderbezetting helemaal niet. Meer vrijwilligers zijn dus nodig om de zaken op orde te krijgen en te groeien als vereniging.
 • Er is veel behoefte naar meer activiteiten van en rondom Attila ten behoeve van de binding met de vereniging.

De eerste stappen zijn inmiddels al gezet dankzij (alle vrijwilligers van) Attila. Hieronder wordt een overzicht gegeven van alle afgeronde, lopende en toekomstige projecten die een bijdrage leveren aan Attila 2025. Dit kunnen de huidige vrijwilligers echter niet alleen, vooral voor de toekomstige projecten worden extra vrijwilligers en adviseurs gezocht.

Doe jij ook mee?

De vereniging draait op vrijwilligers en hieraan bijdrage kan op veel manieren. Sommige vrijwilligers zijn meerdere dagen per week actief, andere komen 1 of 2 keer per jaar in actie. Maar allemaal halen ze veel voldoening uit hun inzet en genieten ze van de gezelligheid en betrokkenheid van de vereniging.

Iedereen kan hieraan bijdrage, en hoe meer mensen dit doen, hoe kleiner de bijdrage per persoon gemiddeld is. Twijfel jij of je ook ergens een bijdrage aan kan leveren? Stuur dan vrijblijvend een mailtje naar visie@av-attila.nl en krijg informatie over wat de opties zijn binnen je interesses en persoonlijke voorkeuren.

 

Zichtbaarheid

Zichtbaarheid

Afgeronde projecten:

 • Sociaal media team versterkt met een nieuw instagram account
 • Aanwezigheid verenigingsmarkt Reeshof oktober 2018

Lopende projecten:

 • Verhuizing Attila (lange termijn)
 • Spaaractie voor kleding en merchandise van Attila in samenwerking met Jumbo (begin 2019)
 • Volledig nieuwe verenigingswebsite
 • Try-out sports voor basisscholen (2019)

Toekomstige projecten:

 • Organiseren van schooltoeinooien
 • Clinics voor basisscholen

 

Kwalitatief breed atletiekaanbod

Afgeronde projecten:

 • Opstarten race runners, sporten met beperking
 • Organisatie Kruikenmeerkamp overgedragen aan een nieuwe groep vrijwilligers

Toekomstige projecten:

 • Nieuwe organisatie schaatsloop (2020) op poten zetten
 • Opzetten van een jeugd comité

 

Financieel gezond

Lopende projecten:

 • Nieuwe barprijzen voor 2019
 • Ledenadministratie en financiële administratie gaat over naar een nieuw systeem 

 

Verenigen

Afgeronde projecten:

 • Vrijwilligersmiddag voor alle hardwerkende vrijwilligers van Attila
 • Bijwonen cursus gastvrijheid georganiseerd door de gemeente Tilburg

Lopende projecten:

 • Nieuwjaarsborrel 2019
 • Kerstkaarten actie voor alle vrijwilligers

Toekomstige projecten:

 • Informatie avonden met gastspreker in de kantine
 • Nieuwe inrichting verenigingskantine
]]>
Fri, 16 Nov 2018 19:50:00 +0100 attila-2025-een-update
<![CDATA[Mooie prestaties Attilajeugd bij Maresiacross]]> http://av-attila.nl/nieuws/jeugd/mooie-prestaties-attilajeugd-bij-maresiacross Het is de zwaarste, maar volgens veel mensen ook de mooiste cross van het 013 regiocircuit. Zondag 11 november stonden 19 pupillen en 6 c/d junioren van Attila aan de start van de Maresiacross bij De Roestelberg grenzend aan de Loonse en Drunense duinen.

De start van deze cross benam de deelnemers meteen de adem, want ze moesten door het losse zand een flinke heuvel oprennen. Gelukkig mochten ze daarna steil naar beneden en konden ze op een kronkelend bospad even op adem komen voor de volgende uitdaging: alweer een fikse heuvel  (of zeg maar gewoon: een berg.) Daarna ging het weer naar beneden langs een mooi zandpad, waar de atleetjes die meer voor de beleving dan voor de winst gingen, konden genieten van de zonovergoten zandvlakte en het prachtige heidegebied. Na nog een flinke zandheuvel kwamen de pupillen bij de finish. De c/d junioren mochten er nog een ronde aan vastplakken om uiteindelijk na 2,3 kilometer te finishen.

Dat je na zo'n zware tocht een beloning hebt verdiend, begrijpen ze bij de Maresiacross maar al te goed. Traditiegetrouw is er daarom voor elke deelnemer een zak kruidnoten en dat is voor sommige Attilaleden zelfs de reden waarom deze cross hoog op de favorietenlijst staat.

We zijn supertrots op alle prestaties van de Attilajeugd. Iedereen deed ontzettend zijn best. Ilian, Elin en Milan haalden zelfs het podium. De complete uitslagen vind je hier.

Verenigingsklassement
Vanwege de hoge opkomst waren we vandaag tweede in het verenigingsklassement. Als we vaker met zovelen zijn kunnen we deze positie (of hoger) misschien ook bereiken in het eindklassement. Met name vanuit de cd-junioren mogen er meer kinderen meedoen aan de crosses. Doe dus mee, want crossen is gezellig en maakt je lichaam sterker en beter.

We zien je dus graag aan de start bij de crosses in de regio. Je kunt ze allemaal lopen, maar bij een aantal crosses is er vanuit Attila extra begeleiding aanwezig en verzorgen we een gezamenlijke warming up. Houd hiervoor je mailbox in de gaten.

Hier vind je het overzicht van alle crosses in regio 013. Je vindt op deze website ook het individuele klassement en het verenigingsklassement.

]]>
Mon, 12 Nov 2018 22:40:00 +0100 mooie-prestaties-attilajeugd-bij-maresiacross
<![CDATA[Bestel gratis kaarten voor het Tilburgs sportgala op vrijdag 14 december]]> http://av-attila.nl/nieuws/organisatie/bestel-gratis-kaarten-voor-het-tilburgs-sportgala-op-vrijdag-14-december Een avond waar de Tilburgse sporters, sportverenigingen, sportteams en sportvrijwilligers gehuldigd worden. Een feest waar jij als sportliefhebber niet mag ontbreken.

De presentatie van deze avond in Theaters Tilburg is in handen van Toine van Peperstraten. Er zijn prijzen voor de sportman, sportvrouw, sportploeg, sporter met beperking, jeugd en sportvrijwilliger van het jaar.

Diverse atleten van Attila zijn aangemeld als kandidaat voor een van deze prijzen. En jij kunt erbij zijn: gratis toegangskaarten kun je bestellen via www.tilburgssportgala.nl. Tot ziens op 14 december !

]]>
Thu, 08 Nov 2018 18:35:00 +0100 bestel-gratis-kaarten-voor-het-tilburgs-sportgala-op-vrijdag-14-december
<![CDATA[Rick van Riel wint in Mol ]]> http://av-attila.nl/nieuws/topsport/rick-van-riel-wint-in-mol-

Op 4 november heeft onze jonge clubgenoot Rick van Riel (16) de sterk bezette crosswedstrijd in Mol (België) gewonnen. Van de 57 atleten bij de junioren, bij onze zuiderburen "scholieren" genaamd, was hij duidelijk de snelste. Rick liep een gemiddelde snelheid van 19,6 km/u en was aan de finish bijna een halve minuut sneller dan de nummer twee.

Rick is het cross-seizoen dus meteen goed begonnen, dat belooft veel voor de komende maanden. Bij zijn thuiswedstrijd de Warandeloop op 25 november mag hij tot de favorieten gerekend worden.

 

]]>
Thu, 08 Nov 2018 18:30:00 +0100 rick-van-riel-wint-in-mol-
<![CDATA[Een sportief weekend Ljubljana ]]> http://av-attila.nl/nieuws/weg/een-sportief-weekend-ljubljana- Mark van de Ven derde bij Ljubljana halve marathon (M55)

Ook dit jaar is er weer een groep hardlopers van de loopgroepen blauw en purper op hardloopreis met culturele inslag geweest. Reisbestemming was Ljubljana, hoofdstad van Slovenië. 

Op vrijdag was er nog ruimte voor een laatste ontspannen training in het lokale Tivoli park om fris aan de start te verschijnen.

Zondagochtend 28 oktober klonk onder regenachtige omstandigheden het startschot van de Ljubljana (halve) marathon. Naast de toppers en enkele Attila-atleten stonden ca. 6200 andere atleten aan de start van de halve marathon. Met een goed ingedeelde wedstrijd over het glooiende parcours finishte Mark in een mooie tijd van 1:28:32, die ook nog eens goed was voor een derde plek in de categorie M55. Erik van Roovert behaalde ook zijn gestelde doel en finishte in 1:33:11. Ondanks een blessure was Theo Vermeer toch van start gegaan en bereikte de eindstreep na 1:48:46. Wim Janssen ging iets minder snel dan gehoopt maar was toch tevreden met zijn tijd van 1:54:21.

Voor aanvang van de halve marathon was er ook een 10 km wedstrijd voor de vroege vogels. Ook deze was druk bezet met meer dan 5500 deelnemers. Nienke Kemper liep een prima tijd van 48:20. Na twee zwangerschappen heeft Syrith Holt in Ljubljana weer voor het eerst aan een wedstrijd deelgenomen met 51:03 als mooi resultaat. Ondanks een niet optimale voorbereiding liep Frank Verkaart zijn wedstrijd in 56:15.

De rennende reporter

]]>
Tue, 30 Oct 2018 20:40:00 +0100 een-sportief-weekend-ljubljana-
<![CDATA[Attila ontvangt 1.252,84 euro uit Rabobank Clubkas Campagne]]> http://av-attila.nl/nieuws/organisatie/attila-ontvangt-1-252-84-euro-uit-rabobank-clubkas-campagne Op 29 oktober heeft Danielle van Lieshout van de Rabobank Tilburg en Omstreken een cheque van 1252,84 euro overhandigd aan het bestuur van Attila. Dit is voor ons de opbrengst van de Rabobank Clubkas Campagne 2018. De bank besteedt in de regio Tilburg in totaal 200.000 euro aan ondersteuning van sportverenigingen en culturele stichtingen. De achtergrond van de Rabobank Clubkas Campagne is dat de bank vanuit haar coöperatieve oorsprong een deel van haar winst wil teruggeven aan de samenleving. Dit jaar hebben 317 clubs en stichtingen in de regio meegedaan, en dat is flink meer dan vorig jaar. Alleen leden van de Rabobank Tilburg en Omstreken konden stemmen op hun favoriete club of stichting. Op Attila zijn 138 stemmen uitgebracht. Attila wil deze financiële steun wellicht gaan gebruiken voor de aanschaf van een RaceRunner waarmee mensen met een lichamelijke handicap toch aan atletiek kunnen doen. Alle stemmers hartelijk bedankt! Volgend jaar wil Attila graag weer meedoen aan de Rabobank Clubkas Campagne.

Meer informatie
Op https://www.rabobank.nl/lokale-bank/tilburg-en-omstreken/rabobank-tilburg-en-omstreken-verdeelt-200000-met-de-clubkas-campagne/ staat meer informatie en de volledige uitslag van de Rabobank Clubkas Campagne in de regio Tilburg.

door Michel van Eijkelenburg

]]>
Tue, 30 Oct 2018 20:15:00 +0100 attila-ontvangt-1-252-84-euro-uit-rabobank-clubkas-campagne
<![CDATA[Doneer je sporthek]]> http://av-attila.nl/nieuws/organisatie/doneer-je-sporthek Wie sinds vrijdag op de atletiekbaan is geweest is wellicht opgevallen dat we een aantal banners op ons hek hebben gehangen. De komende twee weken wordt er namelijk landelijk aandacht gevraagd voor Pleegzorg en is er een actie opgezet waarin sportverenigingen hun hek ter beschikking stellen om banners op te hangen. Met andere woorden: onze mooie sportvereniging helpt zo mee aan de zoektocht voor nieuwe pleeggezinnen! De volgende tekst komt van deze actie:

“Pleegouders zijn van onschatbare waarde én heel hard nodig. Op dit moment zijn er in Nederland 23.000 pleegkinderen. Deze kinderen zijn tussen de 0 en 21 jaar oud. Soms kunnen ze tijdelijk niet thuis wonen, soms is dat voor langere tijd. Het aantal nieuwe pleegouders is afgelopen jaar toegenomen, dankzij alle gezamenlijke inspanningen. Toch is er helaas nog steeds een tekort aan pleegouders. Zo wachten in onze regio nu 25 kinderen op een passend pleeggezin. Daarom zijn nieuwe pleegouders hard nodig!

Door samen met Sterk Huis, de gemeente en onze sportclub spandoeken op te hangen hopen we dat er meer pleegouders komen. Wil je meer weten over Pleegzorg of hoe je pleegouder kunt worden, kijk dan op www.sterkhuis/pleegzorg.nl of neem contact op via 013-5309400.”

Toine van Beckhoven

]]>
Tue, 30 Oct 2018 20:05:00 +0100 doneer-je-sporthek
<![CDATA[Eduard Linnenbank 3e plaats NK Marathon M50]]> http://av-attila.nl/nieuws/weg/eduard-linnenbank-3e-plaats-nk-marathon-m50 Onder ideale omstandigheden klonk gisterochtend om half tien het startschot voor de 43e marathon van Amsterdam, dit jaar ook het strijdtoneel van de NK Marathon. Behalve een nieuw parcoursrecord en tevens de snelste marathontijd ooit in Nederland deden ook de deelnemende Attila-atleten het uitstekend.

Eduard Linnenbank behaalde met een mooie tijd van 2.49.03 een nieuw PR én werd daarmee bovendien 3e bij het NK Marathon M50. Daarnaast scherpten ook Bas van Gestel (2.52.44) en René de Rooij (3.20.28) hun PR aan.

Hulde voor deze prestaties!

]]>
Mon, 22 Oct 2018 22:20:00 +0200 eduard-linnenbank-3e-plaats-nk-marathon-m50
<![CDATA[Vrijwilligersmiddag groot succes]]> http://av-attila.nl/nieuws/organisatie/vrijwilligersmiddag-groot-succes Attila is blij met en trots op al haar actieve vrijwilligers. Om dit te laten weten stond er gisteren een vrijwilligersmiddag op de agenda: een middag waar al deze hardwerkende vrijwilligers eens goed in de watten zijn gelegd.

Vanaf 14u stonden de deuren van de kantine open en bij de pubquiz die een uur later startte kwam de strijdgeest van de meeste weer helemaal naar boven. Alle vrijwilligers kregen tevens een goodiebag mee naar huis om thuis nog eens na te genieten.

Aan de hand van de feedback die wij ontvingen, hebben wij het volste vertrouwen dat alle vrijwilligers weer helemaal opgeladen zijn om ook komend jaar weer alle mooie evenementen en activiteiten van Attila tot een succes te brengen.

Namens team Attila 2025

]]>
Mon, 22 Oct 2018 22:00:00 +0200 vrijwilligersmiddag-groot-succes
<![CDATA[Attila goed vertegenwoordigd bij openingscross]]> http://av-attila.nl/nieuws/jeugd/attila-goed-vertegenwoordigd-bij-openingscross De laatste jaren stonden er vaak maar weinig geel-blauwe shirts aan de start bij de jeugdcrosses van Regio13. Dat kon beter, vond de jeugdcommissie. Dat het beter kon, bewees de openingswedstrijd van het seizoen. Bij de Blauwe Meer Cross op 21 oktober liepen twaalf pupillen en zeven CD-junioren van Attila mee. Voor de wedstrijd deden ze samen een warming-up voor het groepsgevoel en daarna liepen de kinderen de longen uit hun lijf op het mooie maar zware parcours langs het Blauwe Meer.

Met een zonnetje en een aangename temperatuur was het voor vaders, moeders, opa's en oma's ook goed toeven langs de kant. We zijn erg trots op de prestaties van onze atleten bij de eerste cross van dit seizoen. In totaal hebben we drie podiumplekken in de wacht gesleept, maar ook de andere atleten hebben hun medaille dubbel en dwars verdiend. Op zondag 11 november gaan we met Attila naar de Maresiacross in de Loonse en Drunense Duinen. We hopen dan weer veel crossers in het geel-blauw te mogen begroeten! Via de mail ontvangen alle pupillen en CD-junioren binnenkort een uitnodiging.

Tweede plaats in Verenigingsklassement
Dat Attila het bij de Blauwe Meer Cross goed heeft gedaan, blijkt wel uit het Verenigingsklassement van het Regio13 Crosscircuit. Daar bezet Attila na de eerste race de tweede plaats! Om deze plek vast te houden, is het zaak om ook bij de andere crosses goed vertegenwoordigd te zijn. Voor dat klassement geldt namelijk: hoe meer deelnemers, hoe meer kans op punten!

]]>
Mon, 22 Oct 2018 21:55:00 +0200 attila-goed-vertegenwoordigd-bij-openingscross
<![CDATA[Juniorenkamp 2018: A trip to the Wild Wild West!]]> http://av-attila.nl/nieuws/jeugd/juniorenkamp-2018-a-trip-to-the-wild-wild-west- Op vrijdag 12 oktober vertrokken de cowboys & indianen van A.V.-Attila richting Attilatown; een stadje diep in het Wilde Westen... Nadat alle cowboys & indianen moeiteloos gedag hadden gezegd tegen hun papa en mama, konden we van start met het programma. Natuurlijk was er eerst even een momentje om aan de jonge cowboys & indianen uit te leggen wat de gewoontes en gebruiken in Attilatown zijn en met welke kreet we elkaar waarschuwen voor gevaar (‘oeh-oeh-oeh-oeh').

Omdat niet alle cowboys & indianen elkaar even goed kennen, gebruiken we voor elke activiteit een andere groepsindeling. De groepsindeling voor het eerste spel werd alleen op iets andere wijze bekend gemaakt dan normaal. De cowboys & indianen moesten allemaal een eigen WC-rolletje oprollen in een ruimte vol met 45 (!) afgerolde WC-rollen. Als ze hun WC-rol helemaal hadden opgerold, kwamen ze terecht in een groepje. Met dit groepje betraden ze vervolgens een voor een de frontier waar zij hun kennis over het Wilde Westen en haar geschiedenis konden testen met een aantal vragen. Deze vragen konden ze vinden door middel van reflectortape. Per groepje gingen ze met 1 zaklamp op ‘jacht' naar de vragen... De avond werd afgesloten met een groot kampvuur waarbij de marshmallows natuurlijk niet konden ontbreken.

Zaterdagochtend werden de cowboys & indianen na een goede nachtrust (*ahum*) vroeg gewekt. Het was tijd voor hun ochtendtraining! Sheriff Jaro en Indiaan Vincent deden goed hun best om de spieren van de cowboys & indianen weer goed warm te krijgen voor een dag vol activiteiten. Na de training stond een goed ontbijt klaar, mét gekookt eitje... Smullen! Na een verfrissende douche kon worden gestart met het Smokkelspel. In California was goud ontdekt! Dat moest natuurlijk over de grens gesmokkeld worden. Een zeer heftige strijd tussen de douane en cowboys & indianen volgde.

Na een goede lunch in de Saloon had opperhoofd Springende Bizon een belangrijke mededeling. In de nacht van vrijdag op zaterdag was een kist met goud verdwenen uit de bank van Attilatown! Aan de cowboys & indianen de taak om de kist terug te zoeken. Door middel van een gps-apparaat waar verschillende coordinaten in stonden, gingen de groepen op zoek naar de kist. Onderweg moesten zij verschillende vragen beantwoorden. Na een flinke tocht (die voor het ene groepje langer duurde dan voor het andere, #verkeerdlopen), keerde uiteindelijk iedereen terug in Attilatown mét het gestolen goud. Nu was er even tijd voor een verfrissende douche, het bijwerken van snapchat & insta of gewoon lekker voetballen, pingpongen of rennen buiten. Het was immers zo'n 30 graden in het Wilde Westen dus waarom binnen zijn?

In de Saloon werden overheerlijke tortillas met gehakt, verschillende groenten, salsa, crème fraîche en salade geserveerd. Nadat de cowboys & indianen maar liefst 9 kilo gehakt hadden verorberd, kon worden gestart met het avondprogramma.

Door middel van een Kahootquiz werd in groepjes de kennis van de cowboys & indianen getest over onder andere hun voorouders en geschiedenis maar ook over verschillende sporten en algemene weetjes. Na deze proef volgde een zestal uitdagingen waarvoor elke keer een groepslid naar voren mocht treden. Zo zijn er in recordtijd verschillende tissuedozen leeggetrokken, smarties gesorteerd, mozzerella gegeten, koekjes vanaf het voorhoofd naar de mond begeleid zonder gebruik van de handen, etc. Aan het geschreeuw en de temperatuur in de Saloon was te merken hoe enthousiast de cowboys & indianen hierover waren! Het was daarom hoog tijd om bij een kampvuur met een broodje knakworst even tot rust te komen. Blijkbaar hadden de cowboys & indianen behoefte aan nóg meer rust; om 02:00 lag iedereen als roosjes te slapen (ja Floor, Janna en Hanna; ook jullie!).

Nadat op zondagochtend iedereen zijn/haar tipi weer had ingepakt en het buikje had rond gegeten, werd gestart met het Grote Saloon Spel. Hierbij werden de cowboys & indianen uitgedaagd om bij verschillende barretjes opdrachten uit te voeren. Voor elke opdracht ontvingen zij een cijfer variërend van 1-10 whisky's. Tijdens dit spel zagen wij bij de opdracht ‘verkleed iemand in het thema' ineens allerlei outfits uit de koffers tevoorschijn komen die we het hele weekend niet hadden gezien; dat is natuurlijk niet de bedoeling he! Volgend jaar doen we deze opdracht daarom maar al op vrijdagavond... ;)

Na de allerlaatste lunch in lopend buffet stijl, gingen we van start met de zeskamp. Zes verschillende uitdagingen waarbij de groepjes het bij elke uitdaging tegen een ander groepje opnamen. Bij het totempaal-sjouwen ging het bij Milan even mis toen hij over de wiebelbrug moest lopen. Hoewel we het gehele weekend nog geen water waren tegen gekomen in het Wilde Westen, wist Milan dat plots toch te vinden... Plons!

Het gehele weekend strijden de cowboys & indianen in groepjes om de meeste punten te behalen, om op die manier individueel te stijgen in het klassement. We spelen traditiegetrouw één spel het hele weekend: het moordspel. Toen het kamp op z'n einde liep, waren er echter nog verschillende mensen in leven en kon niets anders worden gedaan dan hen allen punten toe te wijzen. Hierdoor behaalde Ifelunwa uiteindelijk nét iets meer punten dan Annemarie en steeg Ifelunwa naar #1 en eindigde Annemarie op #2. Het podium werd gesloten door Janne die eindigde op #3. Een geheel vrouwelijk podium dus!

Wij willen jullie allemaal bedanken voor jullie inzet, enthousiasme en ongekende energie (‘ga nou toch eens slapen!'). We hopen jullie allemaal (behalve de C2's dan L) volgend jaar weer terug te zien!

De foto's volgen snel!

Howdy,

Jaro, Maarten, Vincent, Nathalie, Yuri (a.k.a. Springende Bizon) en Niek

]]>
Sat, 20 Oct 2018 17:40:00 +0200 juniorenkamp-2018-a-trip-to-the-wild-wild-west-
<![CDATA[Verenigingenmarkt]]> http://av-attila.nl/nieuws/lidmaatschap/verenigingenmarkt Op Zondag, 7 oktober 2018. Vond er tussen 12 tot 17 uur een vereniging markt in Tilburg. Doel hiervan is niet dat kinderen gelijk lid worden, maar dat we als vereniging wel onder de aandacht bij mensen met kinderen die zich oriënteren op sportverenigingen. Dit sluit perfect aan bij de visie die momenteel in concept gereed is en wat er is besproken bij de ledenvergadering

]]>
Sun, 07 Oct 2018 16:35:00 +0200 verenigingenmarkt
<![CDATA[Clubkampioenschappen]]> http://av-attila.nl/nieuws/g-team/clubkampioenschappen-g2018

Ook dit jaar waren we met 7 G-atleten aanwezig bij deze wedstrijd. Zoals altijd was het erg gezellig en er werden zeer goede prestaties geleverd door iedereen.

Ik ga niet alle prestaties noemen maar deze zijn toch wel bijzonder. Tom (Pas lid en eerste wedstrijd) presteerde zeer goed. Twee uitslagen: 100mtr. 13.87 en verspringen 4.38 mtr. en dat als dertienjarige.

Na afloop stond iedereen op het podium, zeer verdiend.

Atleten, ouders, begeleiders bedankt voor deze leuke wedstrijd en voor alle hulp.

Een trotse trainster: Marianne

]]>
Wed, 03 Oct 2018 22:45:00 +0200 clubkampioenschappen-g2018
<![CDATA[Cross mee met Attila!]]> http://av-attila.nl/nieuws/jeugd/cross-mee-met-attila- De dagen beginnen weer korter te worden en dat betekent dat het crossseizoen voor de deur staat. Hou jij van rennen in de bossen en duinen? Ben je niet bang om een beetje vies te worden? Dan is crossen echt iets voor jou. Lijkt het je leuk om een keer een cross te lopen? Lees dan hieronder verder.

Regio 13 Crosscircuit
Tijdens het winterseizoen worden in Midden-Brabant (Regio 13) twaalf crosses georganiseerd. Voor elke leeftijdscategorie is er een eigen wedstrijd; je loopt dus tegen leeftijdsgenoten. Doe je mee aan minimaal vijf van de twaalf crosses? Dan krijg je een diploma. Eindig je in het klassement bij de eerste drie? Dan win je zelfs een fraaie beker! En als we met veel Attila-leden meedoen maken we kans op een hoge score in het verenigingsklassement.

Hoe doe je mee met Attila?
Op zondag 21 oktober is de eerste cross van het seizoen: De Blauwe Meer Cross in Loon op Zand. Ga naar www.inschrijven.nl. Schrijf je zelf in voor de cross. Kosten: € 2,50 - 3,50. Stuur daarna een mailtje naar jeugd@av-attila.nl, zodat wij weten dat jij meedoet. Je krijgt dan van ons een uitnodiging met informatie over de cross en een tijdstip om te verzamelen, zodat we gezamenlijk een warming-up kunnen doen en we elkaar vervolgens bij de cross kunnen aanmoedigen. Hoe meer kinderen er mee doen, hoe leuker natuurlijk! En een voordeel voor de ouders: de crosses zijn bijna altijd in de ochtend en ze duren niet lang. Dus zondagmiddag kun je gewoon nog wat anders gaan doen.

Programma
Op www.regio13.nl vind je een overzicht van alle twaalf crosses. Bij de volgende crosses zal Attila in elk geval aanwezig zijn om gezamenlijk een warming-up te doen:

 • 21 oktober: Blauwe Meer Cross, Loon op Zand
 • 11 november Maresia Cross , Waalwijk, De Roestelberg
 • 24 november: Warandeloop, Beekse Bergen
 • 2 december, Enclavecross, Baarle-Nassau
 • 13 januari Goirle Cross, Goirle
 • 3 februari, Atledo Cross, Dongen


Doe jij mee? Laat het ons weten en mail naar jeugd(at)av-attila.nl.

Bostraining voor junioren van Attila
Wil je extra aandacht aan het hardlopen geven naast de baantrainingen van de algemene jeugdgroepen? Dan kun je aansluiten bij de bostraining van de loopgroep (Milagroep) op zaterdag in de Warande. Deze training is voor alle jeugdleden (vanaf 10 jaar) toegankelijk. Je hoeft daarvoor dus niet in de Mila-groep te zitten.

De trainingen zijn tussen 09.00 en 10.15 uur en vertrekken vanaf het midden van de grote parkeerplaats bij de Universiteit bij de Warande. Alle niveaus zijn welkom. De bostrainingen vinden zowel in de zomer als in de winter plaats.

Wil je meer weten over de Milagroep of over de bostraining op zaterdag, neem dan contact op met jeugdtrainer Andre Wentink, mail: maximaalactief(at)hotmail.com of tel. 06-50 93 79 30. Meer informatie over de Milagroep van Attila vind je op deze website: http://www.mila-attila.nl/.

Graag tot ziens op zondag 21 oktober bij de Blauwe Meer Cross of bij een van de andere crosses!

 

]]>
Wed, 03 Oct 2018 22:35:00 +0200 cross-mee-met-attila-
<![CDATA[Thema pupillenkamp bekend gemaakt]]> http://av-attila.nl/nieuws/jeugd/thema-pupillenkamp-bekend-gemaakt Na een prachtige dag bij de clubkampioenschappen is vanmiddag het thema voor het pupillenkamp bekend gemaakt. Het belooft over 2 weken een sprookjesachtig weekend te worden en het thema hierbij is:

SPROOKJESBOS 

Verschillende sprookjesbos bewoners zullen aanwezig zijn op het kamp en ook veel pupillen zijn aanwezig.

Wil je ook graag mee op kamp  en heb je jezelf nog niet ingeschreven. Doe dit dan snel. Je hebt nog maar 1 dag om in te schrijven. Inschrijven kan via www.av-attila.nl.

We zien graag alle pupillen over 2 weken bij het kamp. Dan gaan we er samen een fantastisch weekend van maken.

Groetjes,

Koen en Natasja
Organisatie Pupillenkamp    

]]>
Sun, 30 Sep 2018 15:10:00 +0200 thema-pupillenkamp-bekend-gemaakt