<![CDATA[Attila Nieuws]]> http://av-attila.nl/nieuws/rss Sun, 24 Sep 2017 17:41:52 +0200 Sun, 24 Sep 2017 17:41:52 +0200 Zend_Feed en-us http://blogs.law.harvard.edu/tech/rss <![CDATA[Interview met onze topsporter Eva Bastmeijer]]> http://av-attila.nl/nieuws/topsport/interview-met-onze-topsporter-eva-bastmeijer Bij Attila hebben we een groep atleten die behoren tot een topsport groep. Deze atleten onderscheiden zich door hun bijzondere prestaties op nationaal en soms zelfs internationaal niveau. Het zijn allemaal junioren A/B of senioren. De huidige leden van deze groep staan op onze website onder http://www.av-attila.nl/topsport/topsporters. De topsporters krijgen van de vereniging extra ondersteuning en zorgen voor publiciteit. Daar waar mogelijk zal de sporters gevraagd worden een bijdrage te leveren aan de vereniging in de vorm van workshops, demonstraties, deelname aan de competitie en houden ze ons op de hoogte van hun trainingen en prestaties.

Als coördinator van de topsporters wil ik ze allemaal graag aan jullie voorstellen en daarom wil ik de komende tijd regelmatig een interview met één van onze topsporters plaatsen op de website. We beginnen deze reeks met Eva Bastmeijer, die momenteel voor langere tijd in Engeland woont en traint!

Hoe lang doe je aan atletiek en sinds wanneer ben je lid van Attila?
Al sinds 2007 ben ik lid van a.v. Attila, waar ik als pupilletje, als junior en mijn eerste jaren als senior met veel plezier getraind heb.

Bij wie trainde je en waarvoor trainde je vooral?
De laatste jaren trainde ik in de sprintgroep van Coen Huyding en Tijs van Erve, en in de springgroep van Sander Hage. Krachttraining kreeg ik van Arno Klaassen. Zes dagen in de week, mijn allergrootste passie. Zij hebben mij geholpen techniek, snelheid en kracht te verbeteren en ik heb enorm veel geleerd in die jaren. Ik heb medailles op de NK junioren gehaald, en ik heb mogen meetrainen met het estafetteteam voor het EK onder 23 jaar. Het werd me steeds duidelijker dat dit alles is wat ik wil; atletiek, alles uit mezelf halen en uiteindelijk op de grote toernooien staan.

Je woont en traint nu in Engeland. Hoe ben je hiertoe gekomen en hoe gaat het?
Marjan Olyslager (trainster in Rotterdam en onze Nationaal recordhoudster 100 meter horden) besloot met een klein groepje, waaronder Joris van Gool, mijn trainingsmaatje, een kijkje te gaan nemen in Londen en ik mocht mee. Jonas Dodoo, een van de beste atletiekcoaches ter wereld, coacht hier een groep geweldige atleten, waaronder olympische atleten als CJ Ujah en Daryll Neita. Die week was geweldig. De coaching, faciliteiten en professionaliteit trok me zo aan, hier zag ik mezelf wel trainen. Aan het einde van de week grapte Jonas dat ik volgend seizoen gewoon naar Engeland moest komen. Dit bleef bij mij hangen en zodra ik thuis kwam ben ik alles gaan regelen. Een tussenjaar voor mijn studie, (deze timing was perfect, net na mijn bachelor), geld sparen en huizen zoeken.

Een half jaar later, september 2016, verhuisde ik naar Engeland. Naast training, begon ik te werken als nanny, na mijn trainingen en op mijn rustdag.

Hoe zag de training eruit daar?
In training lag de focus op het verspringen en de 200m. Qua training betekende dit in de winter veel inhoud werk voor mijn 200m; veel 300tjes, veel heuveltraining, heel veel stuk gaan. Tegelijkertijd was er veel aandacht voor techniek en werden "simpele" oefeningen in mijn warming-up tot in detail bekeken. Ik had de luxe om in de indoorhal van Lee valley mijn springtrainingen te doen met Julie Dodoo, die zelf 6.50m heeft gesprongen en in de top 10 ranglijst van de UK staat op de 7kamp.

Wat waren de wedstrijdplannen?
We hebben ervoor gekozen geen indoorseizoen te doen. Voor wedstrijden moet je altijd rustiger aandoen qua training de week ervoor en dit wilden we niet. Alle focus lag op het outdoor seizoen en vooral het EK onder 23 jaar (Neo-senioren): hier zou en moest ik staan. Het werd voorjaar, mooier weer, trainingen werden scherper; meer blokstartjes en "max velocity runs". En het ging goed! Ik liep tijden die we wilden lopen in training, en sprongen waren veelbelovend voor wedstrijden die eraan kwamen. Aan de over het algemeen heel geslaagde trainingsstage op Tenerife die volgde, hield ik alleen vlak voor de start van het outdoor seizoen wat last van mijn voet over. Een peesje of een spier wat overbelast dachten we. Even goed rust houden dan kunnen we gauw weer door. Een MRI wees echter uit dat het om een stressfractuur in mijn vierde middenvoetsbeentje ging!. Er werd me verteld dat het een gunstig botje was dus het "maar" zo'n 6 tot 8 weken zou duren.  Het enige waar ik aan dacht was seizoen over, en géén EK onder 23. Na twee dagen huilend in bed besloot ik dan moest zorgen dat ik al mijn zwakke plekken zo hard aan zou pakken, dat ik sterker dan ooit terug zou komen. Voor alles wat ik niet kon, werd een alternatief bedacht en heb ik keihard gewerkt.

En hoe gaat het nu?
Nu, ruim 3 maanden later ben ik weer terug! Ik sprint weer vol en ook het springen zijn we weer voorzichtig aan het opbouwen. Ik ben sterker dan ooit, en trainingen gaan ontzettend goed. Volgend jaar gaat de focus meer op het verspringen liggen, omdat we denken dat hier mooie dingen mogelijk zijn. Mijn coach gaat met een groepje atleten verder op Jersey (het eiland naast Frankrijk) en ik wil met hem blijven trainen. Dus Jersey is waar ik volgend jaar te vinden zal zijn. Om dit financieel te kunnen verantwoorden heb ik Wout van Wengerden, ex topsporter en eigenaar van het platform ‘kwetsbare held' gevraagd mij te helpen met sponsoring. Dit heeft de laatste weken veel van mijn tijd opgeëist. In de volgende video kunnen jullie zien hoe we het hebben aangepakt: https://www.youtube.com/watch?v=WPbJv-VeBtA . Het begin is gemaakt, maar ik ben er nog lang niet. Dus als het in het attila publiek nog ondernemers zitten die zin hebben in een uitdaging, ik hoor het graag! ;-)

Ik heb heel erg veel zin om volgend jaar echt te laten zien wat ik kan, en ga er voor de volle 100% voor! Tot ziens bij Attila (want ook daar ben ik stiekem toch nog wel af en toe te vinden!

Eva, dank je wel en heel veel succes komende winter!

door Toine van Beckhoven

]]>
Wed, 20 Sep 2017 22:35:00 +0200 interview-met-onze-topsporter-eva-bastmeijer
<![CDATA[Pupillen A naar Brabants kampioenschap!]]> http://av-attila.nl/nieuws/jeugd/pupillen-a-naar-brabants-kampioenschap- Op zondag 17 september mochten onze pupillen A meedoen aan het Brabants Kampioenschap Athletic Champs voor teams. Alle pupillen A mochten zich aanmelden. Uiteindelijk zijn 12 pupillen afgereisd naar Someren: Amber van Gurp, Bart Korevaar, Mila Strooper, Froukje van Maarschalkerwaard Thijs van den Boom Miles Harahap als Pupillen A1. Daarnaast nog Madelief Ruijters, Tim Versteijnen, Mathijs van Os, Floor Verhoeven, Russel Huijbregts en Ifelunwa Igwala als Pupillen A2. Samen vertegenwoordigen zij Attila.

Het werd een leuke, gezellige en zonnige wedstrijd. Het was echt een mooi team waar iedereen elkaar aanmoedigde en ieder zo op zijn eigen onderdeel kon uitblinken. Aan het einde van de dag werden de prestaties beloond met een mooie zevende plaats. Zevende van Brabant! Gefeliciteerd pupillen!

Met dank aan Richard (vader van Froukje) en Arnaud (vader van Amber) die het team enthousiast hebben begeleid vanuit hun rol als teambegeleider.

]]>
Mon, 18 Sep 2017 21:30:00 +0200 pupillen-a-naar-brabants-kampioenschap-
<![CDATA[Natuurduurloop oktober]]> http://av-attila.nl/nieuws/weg/natuurduurloop-okt-2017 Zondag 8 oktober is het weer de tweede zondag van de maand, dus tijd voor de "Natuurduurloop".

Deze keer zoeken we weer eens de bossen op ten zuiden van de Bredaseweg. We verzamelen op de parkeerplaats van de Universiteit om 09.30. De afstand is deze keer ca. 10 km. Lopers die er nog een paar kilometer bij willen plakken, kunnen na afloop nog een rondje door de Warande maken.

Voorloper deze keer is Jack van Broekhoven. Jack is niet voor iedereen een bekende, maar geeft al meer dan 15 jaar looptraining bij Attila, de laatste jaren voornamelijk bij de clinics.

]]>
Mon, 18 Sep 2017 21:25:00 +0200 natuurduurloop-okt-2017
<![CDATA[Ledenvergadering 2 oktober: kom meepraten over Attila !]]> http://av-attila.nl/nieuws/organisatie/ledenvergadering-2-oktober-kom-meepraten-over-attila- Alle leden zijn op maandagavond 2 oktober om 21.00 uur welkom bij de Algemene Ledenvergadering in de kantine. Wil je op de hoogte blijven van, en meepraten over, alles wat bij Attila speelt, dan moet je hier bij zijn.
Het gaat niet alleen over de financiën maar ook over wie onze nieuwe voorzitter moet worden en hoe we een goed draaiende club kunnen blijven. En … er worden ideeën gepresenteerd voor een nieuwe baan op een andere locatie. Dit gaat alle leden aan !
Dus: blijf na je training nog even en kom erbij zitten. Want wat is Attila? Dat zijn wij allemaal samen.

]]>
Fri, 15 Sep 2017 08:05:00 +0200 ledenvergadering-2-oktober-kom-meepraten-over-attila-
<![CDATA[Cinics junioren CD]]> http://av-attila.nl/nieuws/lidmaatschap/cinics-junioren-cd Afgelopen zaterdag hebben zo’n 26 junioren een clinic mogen volgen bij een van de specialisatietrainers die onze eigen club rijk is. Voor de zomer hadden de junioren middels een vragenlijst kunnen laten blijken wat ze graag een keer georganiseerd zouden zien door de club: zomerspelen, duintraining, clinics, etc. De meeste animo was er voor het organiseren van een clinic en een duintraining. Die duintraining komt er nog aan en de clinics waren dus afgelopen zaterdag.

De junioren lieten blijken graag een clinic te volgen waarin ze konden sprinten, hordenlopen, verspringen, hoogspringen, hinkstapspringen, polsstokhoogspringen of  speerwerpen. 
Het werd een leuke en leerzame ochtend met veel enthousiasme bij de atleten, de trainers en de ouders. Het smaakte bij alle partijen naar meer. We zijn voornemens om een dergelijke clinic vaker aan te bieden voor de junioren. 

Voor nu dank aan de volgende trainers: Coen Huyding (sprinten), Jeroen Alessi (hordenlopen), Glenn van Hamond (verspringen), Philippe Scheepers (hinkstapspringen), Marloes Strooper (hoogspringen), Barry Driessen, (polsstokhoogspringen) en Koen van Veen (speerwerpen).

De jeugdcommissie

]]>
Mon, 11 Sep 2017 09:40:00 +0200 cinics-junioren-cd
<![CDATA[Twee derde plaatsen Attila bij D-spelen]]> http://av-attila.nl/nieuws/jeugd/twee-derde-plaatsen-attila-bij-d-spelen Afgelopen zondag 3 september werden in in het Olympisch stadion in Amsterdam de nationale D-spelen voor de D junioren gehouden. Hoewel bij dit jaarlijkse evenement met ruim 700 D-junioren uit het hele land, Attila slechts met 1 junior vertegenwoordigd was wist Hanna van Baast 2 bronzen plakken mee naar Tilburg te nemen. Hanna stond in het speerwerpen tot 2 worpen voor het einde aan de leiding met een worp van 33 meter 30 cm, maar moest in de laatste 2 worpen Isa Hartjes van Ciko ‘66 met 34,16 voor zich dulden. In de laatste worp werd ze met 1 centimeter verschil ook nog gepasseerd door Moos van Gendt van Eindhoven atletiek met 33 meter en 31 centimeter. Veel kleiner kon het verschil niet zijn, leuke en sportieve wedstrijd spannend tot het einde.

Spannend was het ook zeker in de finale 60 meter horden waar Hanna en haar grootste concurrentes Fenna Achterberg van VAV en Trijntje van Elzakker van Spado zich via de series en halve finales relatief makkelijk hadden weten te plaatsen. Hanna lag na een goede start tot aan de vierde horde op kop van het veld maar moest uiteindelijk met een tijd van 9,69 toch nog Fenna met 9,57 en winnares Trijntje met 9,53 voor laten gaan. Jammer maar uiteraard kon Hanna trots weer terug naar Tilburg na een vermoeiende en enerverende dag.

Hopelijk volgend jaar wat meer Tilburgse atleten op dit mooie evenement.

]]>
Tue, 05 Sep 2017 23:25:00 +0200 twee-derde-plaatsen-attila-bij-d-spelen
<![CDATA[Zondagse duurloopjes september editie]]> http://av-attila.nl/nieuws/weg/zondagse-duurloopjes-september-editie Op zondag 10 september wordt er gelopen over De Regte heide en het landgoed het Ooievaarsnest in Goirle . Afstand ca. 10 km, vind je dat niet genoeg dan is het mogelijk om er 5 km aan te plakken.

Vertrek 09.30, verzamelen op de parkeerplaats van het Klooster Nieuwkerk Adres: Nieuwkerk 2, 5051 PN Goirle.

Dit is te bereiken via de Turnhoutsebaan (de weg Goirle – Poppel) Bij Natuurpoort de Roovertse Leij rechtsaf het Nieuwkerksbaantje op en dan 1,6 km doorrijden.

Voorloper: Gerrit Heij.

]]>
Tue, 05 Sep 2017 23:20:00 +0200 zondagse-duurloopjes-september-editie
<![CDATA[Veel Attila-jeugd gespot bij de Tilburg Ten Miles]]> http://av-attila.nl/nieuws/jeugd/veel-attila-jeugd-gespot-bij-de-tilburg-ten-miles
Afgelopen weekend hebben veel jeugdleden meegelopen bij het evenement van de Tilburg Ten Miles. Zowel bij de mile (1.6 km) als de langere 5 km-loop is veel jeugd gezien. Het is altijd leuk om atleten in het geel-blauw voorbij te zien flitsen! Alle jeugdatleten van Attila: goed gedaan! We zijn trots op jullie!

]]>
Mon, 04 Sep 2017 08:15:00 +0200 veel-attila-jeugd-gespot-bij-de-tilburg-ten-miles
<![CDATA[Records en podiumplaats voor pupillen Brabants kampioenschap]]> http://av-attila.nl/nieuws/jeugd/records-en-podiumplaats-voor-pupillen-brabants-kampioenschap Op zaterdag 2 september werden de individuele Brabantse kampioenschappen gehouden in Roosendaal. Alle pupillen uit heel Brabant konden zich individueel inschrijven voor deze wedstrijd. De pupillen gingen nu niet voor een teamoverwinning, maar voor een eigen plek. De pupillen hadden zich zelf dus opgegeven via atletiek.nu, maar ze werden door de organisatie wel gezellig per atletiekverenging bij elkaar in een team gezet. Om de teams op te vullen tot 12 atleten, werd het team van de pupillen mini/C/B van Attila opgevuld met pupillen uit Oss. Het team van de pupillen A van Attila werd opgevuld met 3 pupillen uit Valkenswaard. De ploegleiders werden ter plekke bepaald en dat verliep probleemloos. De wedstrijd verliep zoals de meeste pupillen gewend waren. Voor een enkeling was het nog nieuw, maar iedereen, pupillen en ouders, hielp elkaar, dus samen kwamen ze er wel uit. Het was een gezellige dag, waar iedereen zich weer flink in het zweet heeft kunnen werken. Aan het einde van de wedstrijd was een heuse prijsuitreiking waarbij de beste tien atleten per categorie werden genoemd en de beste drie pupillen per categorie mochten op het podium. Tristen Strooper werd bij de pupillen A derde en kreeg een mooie beker mee naar huis. Iedereen kreeg verder een ijsje en voor iedereen is een diploma gemaakt. Dit diploma wordt komende training uitgedeeld. De helden die mee hadden gedaan waren als volgt:

Jongens pupillen C Simon Coomans en minipupil Gijs Versteden

Meisjes pupillen B: Pukk Korsten en Britt van Nieuwburg

Jongens pupillen B: Savan Loilargosain

Jongens pupillen A tweedejaars Tristen Strooper Mathijs van Os Milan van Rooij

Meisjes pupillen A eerstejaars: Mila Strooper Amber van Gurp

]]>
Mon, 04 Sep 2017 08:05:00 +0200 records-en-podiumplaats-voor-pupillen-brabants-kampioenschap
<![CDATA[Inschrijving pupillenkamp 2017]]> http://av-attila.nl/nieuws/jeugd/inschrijving-pupillenkamp-2017 Dit jaar gaan we natuurlijk weer met alle pupillen op het jaarlijkse pupillenkamp.

Dit vindt plaats in het eerste weekend van de Herfstvakantie (vrijdagavond 13 okt. t/m zondagmiddag 15 okt.) bij kampeerboerderij het Sparrenhof in Tilburg.

Dit jaar wordt het thema van het pupillenkamp tijdens de Clubkampioenschappen (zaterdag 30 september) bekend gemaakt!!!

We willen er met z'n allen weer een gezellig en spannend weekend van maken!!!

Schrijf je zo snel mogelijk in via het onderstaande online inschrijfformulier. De deadline voor het inschrijven is t/m zaterdag 30 september. Let op: VOL is VOL!

Online inschrijfformulier: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdc9t_Q7HRiYZAMYv0mSD-DMMqdONf5cva9Oy4nQcP-ubDK4g/viewform?usp=send_form

Groeten van de kampleiding!

Judith van Boxtel, moeder van Sem (A-pupil)
Ilse van Os, moeder van Mathijs (A-pupil) en Esther (B-pupil)
Ilse Igwala, moeder van Ifelunwa Igwala (A-pupil)

]]>
Mon, 04 Sep 2017 08:00:00 +0200 inschrijving-pupillenkamp-2017
<![CDATA[Clubkampioenschappen]]> http://av-attila.nl/nieuws/organisatie/clubkampioenschappen-2017-0902 Op zaterdag-middag 30 september organiseren we weer de jaarlijkse clubkampioenschappen. Een ontspannen wedstrijdje, waarbij meedoen belangrijker is dan winnen  ..... Hoewel, een jaar lang de titel clubkampioen mogen dragen is natuurlijk wel heel eervol.

Aan het eind van de middag huldigen we de atleten die dit zomerseizoen uitzonderlijk gepresteerd hebben en we sluiten af met onze traditionele barbecue.  Inschrijven kan binnenkort via www. atletiek.nu

Voorlopig programma (kan nog een beetje wijzigen)

De pupillen starten om 13.30 met een 5-kamp
Het G-team start om 12.00 met een 5-kamp

Senioren, masters

11.00     100m

11.30     speer

12.30     200 Horden

13.15     kogel

14.30     ver

15.30     hoog

17.00     meters maken (4 min)

17.30     barbecue

Junioren AB

11.00   100m

11.30   kogel

12.30   200 Horden

13.15   speer

14.30   ver

15.30   hoog

17.00   meters maken (4 min)

17.30   barbecue

Junioren CD

12.30   sprint

13.00   hoog

14.30   ver

15.45   kogel

17.00   meters maken (4 min)

17.30   barbecue

 


Voor het klassement bij de senioren, masters en junioren AB tellen de 5 beste onderdelen van de 7  waarbij we de puntentelling van de meerkamp hanteren. Bij de onderdelen speer, kogel en ver krijgt iedereen 3 pogingen.  Indien het deelnemersaantal dat toelaat krijgt iedereen 4 pogingen.
Je kunt natuurlijk ook meedoen en maar 2 of 3 onderdelen doen, no problem, meld je dan svp wel even af bij de jury.
Voor de junioren CD wordt een klassement opgesteld over de hele meerkamp van 5 onderdelen. Maar ook hier is het geen probleem als je maar enkele onderdelen wil doen.

]]>
Sat, 02 Sep 2017 09:10:00 +0200 clubkampioenschappen-2017-0902
<![CDATA[Doe mee met de Rabobank Clubkas Campagne 2017 !]]> http://av-attila.nl/nieuws/organisatie/doe-mee-met-de-rabobank-clubkas-campagne-2017- De Rabobank Tilburg en omstreken gaat enkele lokale sportverenigingen financieel ondersteunen. Dit heet de Rabobank Clubkas Campagne, en dit gaat in oktober plaatsvinden. Ook Attila komt hiervoor in aanmerking. Attila wil de eventuele financiële steun gaan gebruiken voor het organiseren van wedstrijden voor G-atleten en voor de jongste jeugd, en voor een zwem-loop-wedstrijd.

Welke verenigingen daadwerkelijk steun krijgen, wordt bepaald door de leden van de Rabobank Tilburg en omstreken. Dus: ben je lid van de Rabobank, of heb je familie of vrienden die lid zijn van de Rabobank, dan kun je Attila helpen zoveel mogelijk stemmen te krijgen !

Wie kunnen er stemmen?
Leden van de Rabobank ontvangen voor de stemperiode per post of e-mail een unieke code waarmee ze kunnen stemmen. Van dinsdag 3 oktober tot en met dinsdag 17 oktober 2017 brengen zij via een stemsite hun stem uit op de verenigingen en/of stichtingen die zij een warm hart toedragen. Ieder lid ontvangt vijf stemmen, waarvan maximaal twee stemmen op dezelfde vereniging mogen worden uitgebracht. Leden die niet online kunnen stemmen, kunnen met hun stempas naar één van onze kantoren komen waar onze medewerkers hen helpen met stemmen.
Let op: alleen leden (vanaf 18 jaar) van Rabobank Tilburg en omstreken mogen stemmen. Als clublid van Attila kun je in je eigen omgeving bij familie, vrienden en kennissen informeren of zij lid zijn van Rabobank Tilburg en omstreken en vragen of zij op Attila willen stemmen.

Attila werkt in dit project samen met zwemvereniging TRB-RES. Iedere stemmer heeft vijf stemmen en mag maar twee op dezelfde vereniging uitbrengen. Als elke Attila-supporter ook twee stemmen aan TRB-RES geeft en andersom dan profiteren beide verenigingen extra !

Meer informatie
Op de website www.rabobank.nl/tilburg staat meer informatie over de Rabobank Clubkas Campagne.

]]>
Sat, 02 Sep 2017 08:35:00 +0200 doe-mee-met-de-rabobank-clubkas-campagne-2017-
<![CDATA[Successen bij nationale C-Spelen in Amsterdam]]> http://av-attila.nl/nieuws/jeugd/successen-bij-nationale-c-spelen-in-amsterdam Afgelopen weekend werden de nationale C-spelen georganiseerd in Amsterdam. 6 C-junioren reisden dit weekend af om mooie prestaties neer te zetten. Ook waren er medailles! Een gouden medaille voor Rick van Riel op de 800 meter. Hij liep een mooie tijd van 1:59,31. Ook Finn de Graaff pakte een medaille in de kleur van het brons op het onderdeel hinkstapspringen. Hij sprong 12.13 meter. Heren gefeliciteerd. 

Net naast het podium, maar een goede prestatie was er voor Floor Alessi. Bij het hinkstapspringen sprong ze naar een vierde plaats met een afstand van 10.27 meter. Verder eindigde ze op een 16e plaats bij het speerwerpen met een mooie afstand van 30,79 meter.

Verder waren er nog mooie prestaties voor Samuel de Hoog bij het polsstokhoogspringen 3,30 meter (6e plaats). Alida Pinas liep mee met de 800 meter. Zij eindigde met een tijd van 2:34,97 op een 34e plaats. Tot slot liep Willemijn Fuite tweemaal (!) een 1500 meter. De ene keer in de steeplechase in een tijd van 5.54, 09 (ze werd 9e) en een keer zonder de grote horden in een tijd van 5.15,59 sec waarmee ze een 20eplaats behaalde.

Alida, Finn, Floor, Rick, Samuel, Willemijn goed gedaan!

]]>
Mon, 28 Aug 2017 22:25:00 +0200 successen-bij-nationale-c-spelen-in-amsterdam
<![CDATA[Driemaal EK-goud voor Annie van Anholt]]> http://av-attila.nl/nieuws/organisatie/driemaal-ek-goud-voor-annie-van-anholt Onze clubgenote Annie van Anholt heeft in haar leven al veel internationaal eremetaal gewonnen, enze weet gelukkig nog steeds niet van ophouden. Bij de onlangs gehouden EK voor masters in eenregenachtig Aarhus (Denemarken) heeft Annie in haar leeftijdscategorie (70+) maar liefst drie gouden medailles behaald.

Annie won het kogelslingeren met een afstand van 34.29 meter. Bij het gewichtwerpen haalde ze met 13.91 meter het goud op. Tenslotte was ze ook op de werpvijfkamp de beste met 4829 punten. Het zijn prestaties die Annie's veelzijdigheid en klasse opnieuw onderstrepen.

Het is goed te beseffen dat het Annie niet allemaal zomaar komt aanwaaien. Week in week uit, vaak in de stille uren, is ze bij Attila bezig met kogels en andere projectielen om eindeloos aan haar techniek te schaven. We feliciteren Annie van harte met drie nieuwe Europese kampioenstitels !

Een andere clubgenoot die aan deze EK meedeed is snelwandelaar Hans Drijvers. Ook hij is iemand die onvermoeibaar traint voor de prestaties die hij levert. Bij de 20 km snelwandelen maakte Hans deel uit van het Nederlandse 60+ team dat een mooie derde plaats behaalde. Hans gefeliciteerd !

In totaal hebben 150 atleten uit Nederland aan deze EK deelgenomen. Zij behaalden op de medailletabel de 8e plaats met 30 goud, 24 zilver en 18 brons.

In 2018 staat voor de masters op het programma: het EK indoor in maart in Madrid en het WK outdoor in september in Malaga.

door Michel van Eijkelenburg, mede op basis van verslag Atletiekunie    

]]>
Sat, 19 Aug 2017 15:30:00 +0200 driemaal-ek-goud-voor-annie-van-anholt
<![CDATA[Duurloop augustus ]]> http://av-attila.nl/nieuws/weg/duurloop-augustus- Op zondag 13 augustus is het weer tijd voor de maandelijks duurloop. Wij starten deze keer bij de Natuurpoort Gorp en Roovert aan de Turnhoutsebaan / Provinciale weg van Goirle naar Poppel zoals altijd om 09.30.

 "Voorloper" : Gerrit Heij.

Afstand ca.10 km en bij voldoende deelname maken we een extra lus om aan ca. 15 km te komen.
Adres van de vertreklokatie voor de navigatie: Gorps Baantje 1, 5051PX Goirle.

]]>
Mon, 07 Aug 2017 08:40:00 +0200 duurloop-augustus-