Wie waren in 2017 Attila’s topatleten ?

02 okt 2017

Tijdens de clubkampioenschappen op zaterdag 30 september, waar overigens enkele honderden atleten van jong tot oud en van tobbers tot toppers de hele middag plezier hadden, heeft het bestuur vijf atleten gehuldigd die in 2017 grootse prestaties geleverd hebben. Prestaties waar Attila trots op kan zijn. Meerdere Nederlandse kampioenstitels, deelname aan internationale toernooien en medailles bij die toernooien en nog wat Nederlandse records.

Mattijs Mols
Mattijs presteert al jaren in de top van zijn juniorcategorie met zowel kogel als discus. Hij verbeterde dit jaar zijn persoonlijke records heel ruim: de discus vloog naar ruim 54 meter en de kogel ging ontzettend ver: 18.58! Een superprestatie, waarmee Mattijs op beide onderdelen goud won bij het NK B-junioren. Bij het NK indoor werd Mattijs ook nog eens tweede.

Rick van Riel
Rick is pas C-junior, maar pakte dit jaar bij de B-junioren een bronzen NK-medaille op de 800 meter in 1.58. Hij liep dit jaar zelfs al in de 1.55, een van de beste C-junior prestaties ooit in Nederland. In de winter werd Rick ook al Nederlands crosskampioen bij de C-junioren.

Marlène van Gansewinkel
Marlène behaalde dit jaar bij het WK para-atletiek in Londen de zilveren medaille bij het verspringen met 5.29 meter. Op de 100 meter haalde ze de finale. Marlène is een vaste waarde in het Nederlands paralympische team. Onlangs is ze lid geworden van Phanos in Amsterdam om haar trainer te kunnen behouden. Marlène gaat Attila dus helaas verlaten.

Robin van Riel
B-junior Robin heeft een superseizoen achter de rug. Het hele jaar heeft hij in de A-categorie deelgenomen aan crossen en NK's. Een hoogtepunt was zijn deelname aan het grote EK voor junioren in Italië waar hij in de halve finale kwam. Hij verbeterde zijn persoonlijk record van 1.54 naar 1.50.32 wat de 4e tijd ooit is bij de B-junioren in Nederland (sneller dan Arnoud Okken en Marko Koers). Robin werd dan ook Nederlands kampioen 800 meter bij zowel de A-junioren als B-junioren, werd tweede tijdens het NK cross (ook bij de A-junioren) en derde in het Nationaal crosscircuit bij de A-junioren.

Toine van Beckhoven
Toine (45+) heeft zonder meer een geweldig seizoen gehad. Hij won bij de NK indoor Masters tweemaal goud: 200 meter in 24.18 en 400 meter in 53.50 (ongeveer 10e tijd in de wereld). Bij de NK outdoor Masters won Toine driemaal goud: 400 meter in 51.83, 400 meter horden in 56.21 (Nederlands record en tweede tijd van de wereld in 2017), en 200 meter in 24.00.

Een doel voor volgend jaar is naar het WK outdoor in Malaga te gaan.

Twee atleten die ook nog in dit rijtje thuishoren konden helaas niet aanwezig zijn, maar verdienen wel hier vermeld te worden: Annie van Anholt en Sander Hage.

Annie van Anholt
Annie heeft dit jaar geweldig gepresteerd bij het EK Masters in het Deense Aarhus. Zij behaalde maar liefst drie Europese titels: kogelslingeren, gewichtwerpen en werpvijfkamp.

Sander Hage
Hinkstapspringer Sander is dit jaar gestopt na vele jaren op het hoogste Nederlandse niveau gepresteerd te hebben. In dit laatste jaar haalde hij nog eenmaal een gouden medaille bij het NK Indoor. Wat Sander in al die jaren heeft gepresteerd is niet gering. Op NK's won hij 3x goud, 8x zilver en 2x brons, hij nam tweemaal deel aan de Europacup, en hij was meervoudig Nederlands juniorenkampioen. Zijn PR is 15.49m.

Sander blijft wel bij Attila actief als ver- en hinkstap trainer en is ook op andere manieren sterk betrokken bij Attila.

Reacties:

Hans Drijvers

04 okt 2017 - 13:19:44
Met alle respect voor de vermelde prestaties en de tijd en moeite voor het organiseren van deze huldiging, blijf ik het toch vreemd vinden dat mijn bronzen medaille van het E.K. Masters is beoordeeld als niet noemenswaardig. Misschien moet er een nieuwe categorie bijkomen voor prestaties die niet in aanmerking komen voor huldiging, maar wel het vernoemen waard zijn.