11 mrt: AttilaRun

We gaan !

04 okt 2017

In de ledenvergadering van Attila op 2 oktober heeft René Korstanje een idee gepresenteerd voor een verhuizing van Attila naar een locatie dichtbij de Oude Warande. Vrijwel alle trainingsgroepen van Attila, van de pupillen tot de Nordic Walkers en van de sprinters tot de wegatleten maken veel gebruik van trainingsmogelijkheden buiten de baan, en zoeken veelal het bos op. Een nieuwe baan nabij het bos, met een eenvoudige indoorhal, een extra werpveldje en een trainingsheuvelgebied zou voor atletiekminnend Tilburg mogelijkheden geven die er nu niet zijn. De huidige baan raakt geheel ingesloten door woningbouw en dat voelt ongemakkelijk.

Belangrijk is de vraag of de gemeente voor een verhuizing van de baan te porren is. Maar omdat onze huidige locatie dan vrij kan komen voor woningbouw is het financieel een haalbaar plan. René heeft contacten met een projectontwikkelaar/bouwer die bereid is om dit plan financieel uit te voeren zonder dat de gemeente daarbij mee hoeft te betalen. Na de presentatie door René en de daarop volgende discussie werd duidelijk dat de aanwezige leden voorstander zijn van een verhuizing van Attila. Er zijn daarbij meerdere locaties denkbaar. Vanzelfsprekend zijn er volop zaken die aandacht vragen, zoals veilige looproutes voor de wegatleten.

Bart Vennix verwoordde het mooi: "Willen we blijven of willen we gaan? We gaan!"

Met deze steun van de ledenvergadering gaat René nu samen met het bestuur het idee verder uitwerken en de concrete mogelijkheden verkennen. Via de Attila website en nieuwsbrief zullen de leden op de hoogte gehouden worden van de verdere ontwikkelingen.

Presentatie