Eerste Leijparkloop was groot succes

24 okt 2011

Op zondag 23 oktober vond de allereerste Leijparkloop plaats. Een stralend zonnige herfstdag in het prachtige Leijpark: een ideaal decor voor dit nieuwe Tilburgse evenement, georganiseerd door de Stichting Warandeloop in samenwerking met Attila. Vol verwachting kwamen zo’n 250 goedgemutste deelnemers erop af, en zij werden niet teleurgesteld.

De organisatie had voor deze trimloop een parcours van 2,5 km uitgezet, geheel over verharde paden in het Leijpark. Centraal in het park stond een start/finish-boog met een tent ernaast, er was een echte microfonist en er was een flesje sportdrank aan de finish. Kortom, aan alles was gedacht, alleen de deelnemersaantallen zullen de komende jaren nog moeten groeien.

Voor de jeugdloop over 1200 meter ging om kwart voor elf een bescheiden maar zeer enthousiast deelnemersveld van start, en dat was de aftrap van een sfeervolle eerste Leijparkloop. Ook het supporterspubliek was weliswaar niet massaal maar wel duidelijk hoorbaar aanwezig.

Een kwartier later was de 4,8 km loop aan de beurt. Bij deze afstand waren ook de circa vijftig talenten uit de landelijke en regionale MiLa-selecties van de partij, die immers in het kader van hun trainingsweekend in Tilburg aan deze Leijparkloop deelnamen. Zij beschouwden het evenement uitdrukkelijk niet als een wedstrijd maar als een trainingsloop. De toptalenten liepen desondanks tijden waarvan menige recreant en ook uw verslaggever slechts kan dromen. Kim Lahaije, talent van Attila: “Ja we zijn ontspannen in groepjes bij elkaar blijven lopen, het was geen wedstrijd. Ik heb lekker gelopen! Het hele trainingsweekend was trouwens heel leuk en gezellig, de trainingen zijn erg goed gegaan, het was geweldig om mee te maken!” De MiLa-talenten wonnen op deze afstand. Geen MiLa, maar wel looptalent Hilde de Boer van Attila werd verdienstelijk derde bij de vrouwen.

Tenslotte werd het grootste startveld van de dag weggeschoten voor de 10 kilometer, vier mooie ronden door het zonovergoten park. Onder de deelnemers zagen we van alles wat: van jong tot oud en van tamelijk snel tot supersnel. Bij mannen won Jack van Avendonk, MiLa-trainer van Attila. Bij de vrouwen Conny Pijnenburg, ook van Attila. Deze eerste Leijparkloop was een mooi en veelbelovend succes. Het evenement heeft alles in zich om een zonnige toekomst tegemoet te gaan.

De uitslagen zijn te vinden op uitslagen.nl en via warandeloop.nl. waar ook de foto’s staan. Ook op de site van Losse Veter is een sfeerverslag geplaatst.

door Michel van Eijkelenburg, running-reporter op de 4,8 km