Jurygilde Attila uitgebreid met 11 nieuwe jeugdjuryleden

02 okt 2014

De afgelopen weken zijn we druk bezig geweest met een jurycursus voor de C en D junioren en A pupillen. Onder leiding van Ad Rasenberg, Rene Korstanje en ondergetekende werd er op 3 zaterdagen in de ochtend in de vergaderruimte maar vooral buiten aandacht besteed aan de regels van atletiek.

Op de 1e ochtend werden alle lijnen van de baan bekeken en ik moet eerlijk zeggen ik kende ze ook niet allemaal. De loopnummers werden behandeld maar echt actief waren onze juryleden in spe nog niet echt. Tijdens de 2e ochtend werden de werpnummers behandeld en tenslotte op de 3e ochtend werden de springonderdelen behandeld.

Per onderdeel werd een groepje atleten en een groepje juryleden gemaakt. Eerst werd er gewoon een wedstrijd nagespeeld maar na een paar rondes werd het spel stil gelegd om aandacht te besteden aan wat er moet gebeuren als een atleet het niet met de jury eens is. Jeroen die toevallig op de baan was liet zien hoe je moest discuswerpen alleen hij stapte vooruit de ring. Merel die op dat moment jureerde was stak haar rode vlag omhoog en keurde zijn poging af. Jeroen was het er niet mee eens en liet de scheidsrechter roepen. Deze hoorde het verhaal van Merel en Jeroen aan en meldde Jeroen dat zijn poging ongeldig was. Nadat Jeroen door het lint ging kreeg hij nog een waarschuwing ;)

Ik wil al onze nieuwe jeugdjuryleden bedanken voor jullie tijd en ik hoop dat we jullie vaak op de baan zullen zien. Ad en Rene ook jullie bedankt.

Wilco van Beurden

Reacties:

hans snel

03 okt 2014 - 11:03:58
Geweldig deze animo. Ik kan dus rustig het jurystokje aan de jeugd doorgeven. Veel succes met jullie nuttige werk