Driemaal EK-goud voor Annie van Anholt

19 aug 2017

Onze clubgenote Annie van Anholt heeft in haar leven al veel internationaal eremetaal gewonnen, enze weet gelukkig nog steeds niet van ophouden. Bij de onlangs gehouden EK voor masters in eenregenachtig Aarhus (Denemarken) heeft Annie in haar leeftijdscategorie (70+) maar liefst drie gouden medailles behaald.

Annie won het kogelslingeren met een afstand van 34.29 meter. Bij het gewichtwerpen haalde ze met 13.91 meter het goud op. Tenslotte was ze ook op de werpvijfkamp de beste met 4829 punten. Het zijn prestaties die Annie's veelzijdigheid en klasse opnieuw onderstrepen.

Het is goed te beseffen dat het Annie niet allemaal zomaar komt aanwaaien. Week in week uit, vaak in de stille uren, is ze bij Attila bezig met kogels en andere projectielen om eindeloos aan haar techniek te schaven. We feliciteren Annie van harte met drie nieuwe Europese kampioenstitels !

Een andere clubgenoot die aan deze EK meedeed is snelwandelaar Hans Drijvers. Ook hij is iemand die onvermoeibaar traint voor de prestaties die hij levert. Bij de 20 km snelwandelen maakte Hans deel uit van het Nederlandse 60+ team dat een mooie derde plaats behaalde. Hans gefeliciteerd !

In totaal hebben 150 atleten uit Nederland aan deze EK deelgenomen. Zij behaalden op de medailletabel de 8e plaats met 30 goud, 24 zilver en 18 brons.

In 2018 staat voor de masters op het programma: het EK indoor in maart in Madrid en het WK outdoor in september in Malaga.

door Michel van Eijkelenburg, mede op basis van verslag Atletiekunie

Reacties:

André Everts

19 aug 2017 - 19:56:19
Beste bestuur, Dit bedoelde ik nou toen ik mijn wat kritische opmerking plaatste over de magere berichtgeving over de prestaties van Annie en Hans en consorten. Helder waarin ze hun prestaties hebben geleverd. Mooi stukje. Kan de club trots op zijn. Bravo!

Toine

19 aug 2017 - 17:38:38
Annie, heel hartelijk gefeliciteerd met deze mooie prestaties! En Hans met het NK team.