twitter   facebook   rss

Sponsoren


JK Productions


Amarant Groep


Heerkens van Bavel


Interesse

Wedstrijden

24 aug: Kruikenmeerkamp

close
Loading...


Clubkampioenschappen

03 okt 2013

Na een ijskoude nacht luidde een stralend zonnetje een weekend met kraakheldere clubkampioenschappen bij Attila in. Een weekend met een heleboel nieuw, maar ook een heleboel oud en vertrouwd.

Zaterdag begon met veel nieuwe leden voor wie het de eerste atletiekwedstrijd was. Daarbij waren héél véél nieuwe mini- en C-pupillen, maar ook een gezellige groep nieuwe B-pupillen, die het allemaal erg spannend, maar ook heel leuk vonden. Zelfs een nieuwe C-junior die tijdens het weekend al lopend en springend de technieken en de regels leerde en dat niet onverdienstelijk deed. Vertrouwd en gezellig waren de vele atleten die al jaren van jongs af aan al meedoen. Die elke week met hun groep trainen en er nu een sportieve dag of weekend van maken. BK’s, NK’s en finales ten spijt, het clubkampioenschap staat in gezelligheid voorop.

En met de vele nieuwe leden konden we ook vele nieuwe ouders verwelkomen die bereid waren om te helpen in het veld. Met de ook spiksplinternieuwe blauwe shirts voor juryleden gingen zij vol goede moed aan de slag. Er waren altijd wel meer ervaren ouders die konden uitleggen hoe dat jureren per onderdeel nu werkte. Voetje in het vak, over de lijn, tegen de balk, op de balk, teruglopen door de zandbak, stoten of werpen? Ach, waait de lat weer weg, nou dan plakken we hem maar een beetje vast....

Vertrouwd waren de wedstrijdcommissaris en de tijdwaarnemer, de valse starts en helaas ook foutmetingen. Maar gelukkig ook supersnelle tijden en een regen van PR’s op de sprint (Lekker windje, nietwaar?) De nieuwste deelnemers op de 600 en 1000 meter liepen zich aan het eind van de dag helemaal leeg, soms wel heel erg leeg. Maar ze deden het maar mooi. Nieuw was de aparte 1500 meter, waarbij de lopers zich zaterdagmiddag nog even lekker konden uitleven.

En daarna, aan het eind van de zaterdagmiddag, de alom bekende spanning van de pupillen in afwachting van de uitslag. Iedereen weet wat ‘íe gedaan heeft, maar hoe gaat dat in punten? Net een medaille, of toch net niet? De spanning werd nog even extra opgevoerd door de prijsuitreiking te beginnen met een wat vreemde uitslag. Even narekenen dus. En toen was het zo ver. Alle pupillen kregen een button en sommigen een medaille. Veel nieuwe gezichten op het podium, maar de meeste kampioenen waren toch al vertrouwd..

Zaterdagavond werd er als bij elk clubkampioenschap lekker gebarbecued door een grote groep mensen. Beregezellig; rustig napraten en voor een deel van de groep lekker om energie op te doen voor de volgende dag.

Zondag werd er door junioren, senioren en G-atleten nog verder gesport. Zonder al die gezellig kwebbelende en springerige pupillen was het wel rustig en ontspannen op de baan. Maar, we hadden de G-atleten die zich vol overgave in het strijdperk storten. Met de nodige oeh’s en ah’s, luid gejuich en geklap moedigden zij elkaar aan. Heerlijk om te zien en te horen hoe enthousiast ze zijn. Het werkte soms helemaal aanstekelijk, dus werd er ook bij andere groepen soms vrolijk ge-oeht en ge-aht.

En zo ging het kampioenschap verder. Soms zat de wind mee, soms een beetje tegen. Er waren mensen die zichzelf verrasten en een ander keek iets te veel achterom. Polstokhoog; ook leuk om naar te lijken. Veel plezier bij de mannen die dat eigenlijk nooit doen, bewondering voor wie het wel kan. Kan je ook leuk bij juichen. En die trainers die meedoen, doen het een beetje leuk? De mannen sloten hun wedstrijd af met een 1500 meter. Sommigen gingen er als jonge honden vandoor en zetten mooie tijden neer. Maar weet je wat ook leuk is? Proberen om 1 punt te scoren op de 1500 meter! Geniaal, het is een paar mannen gelukt.

De uitslagen werden verwerkt en nog extra gecontroleerd en zo kon het geslaagde weekend met een vlotte prijsuitreiking van junioren en senioren worden afgesloten.

Vrijwilligers en atleten; bedankt. Het was weer leuk.


close

Foto's


close

Uitslagen Junioren

PDF

close

Uitslagen G-team

PDF

close

Uitslagen Pupillen

PDF

Reacties:

Webmaster

09 okt 2013 - 22:00:04
@Wilco: Dit zijn alle uitslagen die we voor publicatie aangeleverd hebben gekregen.

Wilco van Beurden

07 okt 2013 - 16:28:08
Zijn de uitslagen van de 1.500 meter van de zaterdag ook nog ergens te vinden ?