twitter   facebook   rss

Sponsoren


JK Productions


Amarant Groep


Heerkens van Bavel


Interesse

Wedstrijden

24 aug: Kruikenmeerkamp

close
Loading...


Atletiekbaan krijgt energiezuinige LED-verlichting

14 nov 2011

De atletiekbaan in gebied Stappegoor krijgt nieuwe verlichting. Het huidige lichtsysteem is sterk verouderd en geeft onvoldoende verlichtingssterkte op met name het middenterrein. De nieuwe verlichting wordt klasse II LED-verlichting wat een aanzienlijke besparing van energie en geld oplevert en de organisatie van topwedstrijden mogelijk maakt. De aanleg start in het voorjaar van 2012.

Klasse II LED-verlichting
Met de huidige, verouderde verlichting zijn avondtrainingen voor bijvoorbeeld speer- en discuswerpen niet mogelijk. Met de geplande LED-verlichting kunnen voortaan wedstrijden op hoger niveau (klasse II) gefaciliteerd worden. Ook wordt het mogelijk de verlichting voor de baan en het middenterrein flexibel in te zetten, waardoor een besparing van zo'n 50% op de energiekosten behaald wordt.

Wethouder Jan Hamming (sport): "De hoogwaardige verlichting past goed bij de uitstraling van de baan met Mondo-toplaag, die van Olympisch niveau is. De verlichting versterkt daarnaast de koppositie van Tilburg als stad waar we moderne verlichting gebruiken om energie te besparen."

Ook voorzitter Henk Vinken van AV Attila is blij met het besluit voor de nieuwe verlichting: "De dynamische LED-verlichting past goed bij ons doel om intensiever en effectiever gebruik te maken van de baan. Belangrijke baanwedstrijden komen nu in beeld en ook dat draagt bij aan de atletiekstad die Tilburg wil zijn. Met de forse eigen bijdrage laten we bovendien zien dat we midden in de Tilburgse samenleving staan. We upgraden niet alleen onze accommodatie, maar verbinden dat met een maatschappelijke agenda."

Lees verder op de website van de gemeente Tilburg >>