twitter   facebook   rss

Sponsoren


JK Productions


Amarant Groep


Heerkens van Bavel


Interesse

Wedstrijden

24 aug: Kruikenmeerkamp

close
Loading...


Juniorenkamp 2017: Strijden!

19 okt 2017

 

 

In het weekend van 13, 14 en 15 oktober werden de C- en D-junioren van A.V. Attila opgeroepen voor een oefening op basis Attila Army. In dit weekend zouden zij worden getraind en klaargestoomd om omgetoverd te worden tot echte soldaten; klaar voor actie in het veld.


Attila Army is een regiment binnen de Koninklijke Nederlandse Landmacht en bestaat uit vier bataljons. Luitenant-Kolonel Yuri Engels was het aangewezen hoofd dit weekend. De vier bataljons zijn onderverdeeld in twee compagnieën:

  • Charlie Compagnie aangevoerd door Maj. Nathalie Bettonviel en ondersteund door Eerste Luitenanten Maarten Smulders en Jaro IJpelaar.  

  • Delta Compagnie aangevoerd door Maj. Niek Vermeer en ondersteund door Eerste Luitenanten Vincent Staat, Tim Verhoeven en Tijn de Smit.


Vrijdag 13 oktober trapten we af met een flinke training gegeven door Luitenant-Kolonel Engels. Doel van deze training was het creëren van een sterke band direct aan het begin van dit oefenweekend. Vervolgens werd deze band getest in Operatie Try Till you Die. Het doel van deze operatie was om zo vaak mogelijk het vijandige gebied over te steken zonder gezien te worden. Na afloop werd er stevig geëvalueerd bij een goed kampvuur. Om 00:00 lag iedereen natuurlijk heerlijk in zijn/haar barak…


Zaterdagochtend werden de rekruten gewekt voor de ochtendtraining. Na de training stond een goed ontbijtje klaar; een soldaat in opleiding moet immers goed eten! Na een ijskoude douche (warm water was er natuurlijk niet bij Attila Army) kon worden gestart met Operatie Brothers in Arms (a.k.a. Levend Stratego). De legerleiding was blij om te zien hoe serieus de rekruten bezig waren met deze operatie en spraken dan ook hun trots uit tijdens de lunch. Ook ging tijdens deze lunch ging plots het luchtalarm af! De vijand kwam dichterbij…!


Nadat iedereen dekking had gezocht en de lucht weer vrij was, liet Maj. Bettonviel aan de hand van een kaart zien hoe de vijand via noordwestelijke richting steeds dichterbij kwam. Het was dus van groot belang dat we dat gebied gingen voorzien van bunkers. En dat gebeurde dan ook in Operatie Bunker Bouwen. Het peloton onder leiding van Eerste-Luitenant Staat slaagde erin om de meest stevige bunker te bouwen. Omdat iedereen 110% inzet had laten zien, mochten de rekruten genieten van wat vrije tijd en kon de legerleiding het avondmaal voorbereiden.


De pot schafte heerlijke Mexicaanse tortilla’s die de rekruten zelf mochten beleggen met een grote variatie aan groenten, gehakt, salade en natuurlijk een dot salsasaus en/of crème fraîche. Na de schaft kon worden gestart met Operatie Intelligence waarin onder andere de inhoudelijke kennis van het leger van de rekruten werd getest. De legerleiding was teleurgesteld dat niemand wist te vertellen waar de –D in D-Day voor stond… Iedereen wist echter wel waar de thee naar moest verwijzen en hoefde dankzij één rekruut niet na te denken over wat voor vliegtuig een Spitfite was…


Natuurlijk werd tijdens deze nachtelijke operatie ook het welbekende Oelie Boelie gespeeld, maar dan in de vorm van Alfa Bravo Charlie. Winnaar van dit spel was Finn de Graaf. Omdat de rekruten natuurlijk nog vol energie zaten, kon Operatie Behind Enemy Lines niet langer meer wachten: de rekruten moesten – in vijandig gebied op zoek naar vijf dezelfde objecten. Na afloop waren de rekruten blij om te horen dat ze hun bedje op mochten zoeken en sliepen allemaal al snel als roosjes.


De legerleiding was tot op heden erg te spreken over de inzet van de rekruten. Daarom stond voor alle rekruten een heerlijk hardgekookt eitje klaar bij het ontbijt zondagochtend. Na dit ontbijt werd Operatie Cleaning the base uitgelegd en gestart zodat het gehele kampterrein weer schoon werd achtergelaten. Hierna werd een beroep gedaan op de speurneuzen van de rekruten tijdens Operatie: Het Schaap is geschoren. Tijdens deze missie moesten zij uitzoeken wie, hoe en waarom de president van de Verenigde Staten was vermoord.


Het trainingsweekend werd afgesloten met Operatie: Seal Team 4 waarin de rekruten een viertal missies moesten uitvoeren: katapult schieten, mijnenvegen, uithoudingstest en krattenrace. Ondanks het feit dat het woordje ‘BOOM’ vaak is gevallen, hebben toch alle rekruten ook deze operatie weer overleefd.


Nadat de laatste score was opgemaakt, kon de eindceremonie van start gaan. Luitenant-Kolonel Engels hield ons niet langer in spanning en maakte bekend dat Milan op plek 3 was geëindigd, Jaïr op plek 2 en de eerste plaats ging naar Tijn. Zij ontvingen een baret als aandenken.

Vervolgens werden alle rekruten benoemd tot soldaat en bedankt voor hun inzet gedurende het gehele weekend. De legerleiding kijkt terug op een geslaagde oefening en ziet de soldaten graag volgend jaar weer verschijnen!


Hoogachtend,


Eerste-Luitenant Tim Verhoeven

Eerste-Luitenant Jaro IJpelaar

Eerste-Luitenant Vincent Staat

Eerste-Luitenant Maarten Smulders

Eerste-Luitenant Tijn de Smit

Majoor Niek Vermeer

Majoor Nathalie Bettonviel

 

Luitenant-Kolonel Yuri Engels

 


Foto's
klik op de foto voor het hele album.