Twee derde plaatsen Attila bij D-spelen

05 sep 2017

Afgelopen zondag 3 september werden in in het Olympisch stadion in Amsterdam de nationale D-spelen voor de D junioren gehouden. Hoewel bij dit jaarlijkse evenement met ruim 700 D-junioren uit het hele land, Attila slechts met 1 junior vertegenwoordigd was wist Hanna van Baast 2 bronzen plakken mee naar Tilburg te nemen. Hanna stond in het speerwerpen tot 2 worpen voor het einde aan de leiding met een worp van 33 meter 30 cm, maar moest in de laatste 2 worpen Isa Hartjes van Ciko ‘66 met 34,16 voor zich dulden. In de laatste worp werd ze met 1 centimeter verschil ook nog gepasseerd door Moos van Gendt van Eindhoven atletiek met 33 meter en 31 centimeter. Veel kleiner kon het verschil niet zijn, leuke en sportieve wedstrijd spannend tot het einde.

Spannend was het ook zeker in de finale 60 meter horden waar Hanna en haar grootste concurrentes Fenna Achterberg van VAV en Trijntje van Elzakker van Spado zich via de series en halve finales relatief makkelijk hadden weten te plaatsen. Hanna lag na een goede start tot aan de vierde horde op kop van het veld maar moest uiteindelijk met een tijd van 9,69 toch nog Fenna met 9,57 en winnares Trijntje met 9,53 voor laten gaan. Jammer maar uiteraard kon Hanna trots weer terug naar Tilburg na een vermoeiende en enerverende dag.

Hopelijk volgend jaar wat meer Tilburgse atleten op dit mooie evenement.