Nationale Pupillen Indoor

15 mrt 2017

De 'Nationale Pupillen Indoor' op 12 maart was een hele belevenis. Niet alleen voor Sara Mauro, maar voor alle 600 deelnemers, die al vroeg uit alle hoeken van het land waren vertrokken om op tijd in Apeldoorn te zijn. De locatie was imposant, met de fel verlichte grote hallen, hoge tribunes, score borden en vele juryleden. Sara werd ingedeeld in een groep die gedurende de dag werd begeleid door twee ervaren atletes. Zij zorgden ervoor dat de meisjes op tijd startklaar waren bij het juiste onderdeel. Hoewel Sara het jammer vond dat er geen clubgenootjes meededen, vond ze snel aansluiting bij de andere meisjes in haar groep. Tussen de onderdelen door vermaakten de deelnemers zich uitstekend, kennelijk in "tunnels onder de grond, waar ouders niet mochten komen." Daar werd gespeeld, gerend, gelachen, gegeten en gedronken.

Bovengronds werkte Sara met 79 andere Meisjes Pupillen B een vierkamp af, bestaande uit hoogspringen, 600 m, 40m sprint en kogelstoten. Voor Sara resulteerde dit in persoonlijk records op de 600m en op hoogspringen. En eigenlijk ook op kogelstoten, omdat ze dat nog nooit eerder in een wedstrijd gedaan had. Op de sprint evenaarde ze haar beste tijd. Dit alles betekende een 41ste plaats, en een gouden herinnering.

Iets leuks dus voor Sara en alle andere pupillen om volgend jaar naar uit te kijken! Dan doe jij ook mee!