twitter   facebook   rss

Sponsoren


JK Productions


Amarant Groep


Heerkens van Bavel


Interesse

Wedstrijden

24 aug: Kruikenmeerkamp

close
Loading...


Juniorenkamp 2018: A trip to the Wild Wild West!

20 okt 2018

Op vrijdag 12 oktober vertrokken de cowboys & indianen van A.V.-Attila richting Attilatown; een stadje diep in het Wilde Westen... Nadat alle cowboys & indianen moeiteloos gedag hadden gezegd tegen hun papa en mama, konden we van start met het programma. Natuurlijk was er eerst even een momentje om aan de jonge cowboys & indianen uit te leggen wat de gewoontes en gebruiken in Attilatown zijn en met welke kreet we elkaar waarschuwen voor gevaar (‘oeh-oeh-oeh-oeh').

Omdat niet alle cowboys & indianen elkaar even goed kennen, gebruiken we voor elke activiteit een andere groepsindeling. De groepsindeling voor het eerste spel werd alleen op iets andere wijze bekend gemaakt dan normaal. De cowboys & indianen moesten allemaal een eigen WC-rolletje oprollen in een ruimte vol met 45 (!) afgerolde WC-rollen. Als ze hun WC-rol helemaal hadden opgerold, kwamen ze terecht in een groepje. Met dit groepje betraden ze vervolgens een voor een de frontier waar zij hun kennis over het Wilde Westen en haar geschiedenis konden testen met een aantal vragen. Deze vragen konden ze vinden door middel van reflectortape. Per groepje gingen ze met 1 zaklamp op ‘jacht' naar de vragen... De avond werd afgesloten met een groot kampvuur waarbij de marshmallows natuurlijk niet konden ontbreken.

Zaterdagochtend werden de cowboys & indianen na een goede nachtrust (*ahum*) vroeg gewekt. Het was tijd voor hun ochtendtraining! Sheriff Jaro en Indiaan Vincent deden goed hun best om de spieren van de cowboys & indianen weer goed warm te krijgen voor een dag vol activiteiten. Na de training stond een goed ontbijt klaar, mét gekookt eitje... Smullen! Na een verfrissende douche kon worden gestart met het Smokkelspel. In California was goud ontdekt! Dat moest natuurlijk over de grens gesmokkeld worden. Een zeer heftige strijd tussen de douane en cowboys & indianen volgde.

Na een goede lunch in de Saloon had opperhoofd Springende Bizon een belangrijke mededeling. In de nacht van vrijdag op zaterdag was een kist met goud verdwenen uit de bank van Attilatown! Aan de cowboys & indianen de taak om de kist terug te zoeken. Door middel van een gps-apparaat waar verschillende coordinaten in stonden, gingen de groepen op zoek naar de kist. Onderweg moesten zij verschillende vragen beantwoorden. Na een flinke tocht (die voor het ene groepje langer duurde dan voor het andere, #verkeerdlopen), keerde uiteindelijk iedereen terug in Attilatown mét het gestolen goud. Nu was er even tijd voor een verfrissende douche, het bijwerken van snapchat & insta of gewoon lekker voetballen, pingpongen of rennen buiten. Het was immers zo'n 30 graden in het Wilde Westen dus waarom binnen zijn?

In de Saloon werden overheerlijke tortillas met gehakt, verschillende groenten, salsa, crème fraîche en salade geserveerd. Nadat de cowboys & indianen maar liefst 9 kilo gehakt hadden verorberd, kon worden gestart met het avondprogramma.

Door middel van een Kahootquiz werd in groepjes de kennis van de cowboys & indianen getest over onder andere hun voorouders en geschiedenis maar ook over verschillende sporten en algemene weetjes. Na deze proef volgde een zestal uitdagingen waarvoor elke keer een groepslid naar voren mocht treden. Zo zijn er in recordtijd verschillende tissuedozen leeggetrokken, smarties gesorteerd, mozzerella gegeten, koekjes vanaf het voorhoofd naar de mond begeleid zonder gebruik van de handen, etc. Aan het geschreeuw en de temperatuur in de Saloon was te merken hoe enthousiast de cowboys & indianen hierover waren! Het was daarom hoog tijd om bij een kampvuur met een broodje knakworst even tot rust te komen. Blijkbaar hadden de cowboys & indianen behoefte aan nóg meer rust; om 02:00 lag iedereen als roosjes te slapen (ja Floor, Janna en Hanna; ook jullie!).

Nadat op zondagochtend iedereen zijn/haar tipi weer had ingepakt en het buikje had rond gegeten, werd gestart met het Grote Saloon Spel. Hierbij werden de cowboys & indianen uitgedaagd om bij verschillende barretjes opdrachten uit te voeren. Voor elke opdracht ontvingen zij een cijfer variërend van 1-10 whisky's. Tijdens dit spel zagen wij bij de opdracht ‘verkleed iemand in het thema' ineens allerlei outfits uit de koffers tevoorschijn komen die we het hele weekend niet hadden gezien; dat is natuurlijk niet de bedoeling he! Volgend jaar doen we deze opdracht daarom maar al op vrijdagavond... ;)

Na de allerlaatste lunch in lopend buffet stijl, gingen we van start met de zeskamp. Zes verschillende uitdagingen waarbij de groepjes het bij elke uitdaging tegen een ander groepje opnamen. Bij het totempaal-sjouwen ging het bij Milan even mis toen hij over de wiebelbrug moest lopen. Hoewel we het gehele weekend nog geen water waren tegen gekomen in het Wilde Westen, wist Milan dat plots toch te vinden... Plons!

Het gehele weekend strijden de cowboys & indianen in groepjes om de meeste punten te behalen, om op die manier individueel te stijgen in het klassement. We spelen traditiegetrouw één spel het hele weekend: het moordspel. Toen het kamp op z'n einde liep, waren er echter nog verschillende mensen in leven en kon niets anders worden gedaan dan hen allen punten toe te wijzen. Hierdoor behaalde Ifelunwa uiteindelijk nét iets meer punten dan Annemarie en steeg Ifelunwa naar #1 en eindigde Annemarie op #2. Het podium werd gesloten door Janne die eindigde op #3. Een geheel vrouwelijk podium dus!

Wij willen jullie allemaal bedanken voor jullie inzet, enthousiasme en ongekende energie (‘ga nou toch eens slapen!'). We hopen jullie allemaal (behalve de C2's dan L) volgend jaar weer terug te zien!

De foto's volgen snel!

Howdy,

Jaro, Maarten, Vincent, Nathalie, Yuri (a.k.a. Springende Bizon) en Niek