twitter   facebook   rss

Sponsoren


JK Productions


Amarant Groep


Runnersworld Tilburg


Codediggers


Heerkens van Bavel


Interesse

Wedstrijden

21 mei: T-Meeting

close
Loading...


Het Pupillenkamp 2016

28 okt 2016

Dit jaar hadden we een record aantal inschrijvingen, namelijk 59 kinderen!!! De kinderen mochten net zoals vorig jaar zelf weer een thema kiezen. Dit jaar gingen de meeste stemmen naar het thema ‘MONSTERS'. Met een geweldig team en veel nieuwe gezichten zijn we aan de slag gegaan met de organisatie. Er is besloten om dit jaar de kinderen in teams te verdelen met een vaste begeleider. De begeleiders waren ‘de frisse wind' tijdens het kamp en ooit als pupil en junior op kamp meegegaan. Ze hadden leuke nieuwe ideeën. Dagen en avonden is er hard gewerkt aan de voorbereidingen om op vrijdag 21 oktober om 19.00 uur de kinderen en ouders te kunnen ontvangen door o.a. ons monster Yip Yip (rood pak).

Nadat de slaapvertrekken gereed waren gemaakt en de ouders vertrokken waren mochten de kinderen met een T-shirt in de eetzaal gaan zitten. De kampbegeleiding heeft het kamp ingeleid met een spannend verhaal over het monster Yeti en de monsterfabriek, de kampregels uitgelegd en de begeleiding voorgesteld. Hierna mochten de kinderen op hun T-shirt een monster tekenen en hun naam erop zetten. Prachtige monsters werden getekend en ingekleurd. De stuiterende en enthousiaste kinderen konden niet wachten om te beginnen met het eerste spel: het waxinelichtjes spel. Op een veld stonden 50 potjes met waxinelichtjes met daarop een vraag en meerkeuze antwoorden. Vol energie renden de kinderen op de lichtjes af die het veld verlichtten.  Na dit spel was er tijd voor warme chocolademelk en cake en mochten de kinderen mee het bos in voor het ‘smokkelspel'. Er waren een aantal posten die kaartjes uitdeelden die de kinderen naar de andere post moesten smokkelen zonder betrapt te worden door de ‘vangers met zaklamp'. Het bos was gevuld met rennende en struikelende kinderen, gegil, lichtstralen en een hoop spanning.  Moe maar voldaan zijn de kinderen goed gaan slapen na deze eerste avond. De begeleiding is die dag geëindigd met de puntentelling en evaluatie. De dag erna begon al vroeg voor een aantal kinderen. De meisjes op de meidenslaapzaal konden niet wachten om te beginnen.  Om 08.30 uur zat iedereen aan het ontbijt en waren sommige oogjes nog maar half open. Er is veel en goed gegeten en sommige boterhammen werden belegd met ‘bergen hagelslag' of een plakje kaas. Terwijl de kinderen aan het ontbijten waren werd het eerste spel van die dag klaargezet: de speeltuinrace. Dit waren drie parkoersen in de speeltuin die de kinderen als groep in de snelst mogelijke tijd moesten afleggen. Na dit spel mochten de kinderen samen met hun begeleider gaan hutten bouwen. De koks waren  de jury. Fanatiek en vol enthousiasme gingen de groepen aan de slag.  Waar de ene hut technisch goed in elkaar zat, was de andere hut juist weer gezellig en was de vloer bedekt met mos. Nog een andere hut was omgetoverd tot ‘snackbar'.  Ook de jury was onder de indruk en de keuze voor de beste hut was erg moeilijk te maken. Tussendoor hebben de kinderen gepauzeerd en geluncht. Van al dit spelen hadden de meeste kinderen ‘reuzen-honger'. Een kind zei: ik heb wel vijf boterhammen op! Tegen het eind van de middag was er nog tijd over voor het laatste spel: vossenjacht. De kinderen mochten in groepjes het bos in om zeven vossen te zoeken en kregen daar punten voor. De vossen waren o.a. het monster van Lochness en Yip Yip. Na de jacht was het tijd voor ‘soepie en het ballenlied', ‘friet en saus op tafel' en broodjes hamburger. Als hongerige wolven vielen de kinderen op de friet aan.....

De avond is afgesloten met een disco en een spooktocht. Dankzij Stijn en zijn collega werd een spectaculaire disco met laserlichten opgebouwd en konden de kinderen samen met de begeleiders dansen op de muziek. Een stoelendans was niet nodig zoals vorig jaar. Een moeder zei dat haar kind de disco supervet vond. Deze opmerkingen en de dansende kids maakten duidelijk dat dit feest ‘geslaagd' was. Terwijl de jongste kinderen naar bed gingen mochten de oudste kinderen meedoen met een spooktocht in het ‘donkere bos'.  Er was een soort route uitgezet waarbij de kinderen een lint moesten vasthouden en volgen. Op deze route kwamen ze spookachtige dingen tegen. De spanning was om te snijden maar het was superstoer dat de kinderen dit durfden. Oh ja: het was wel erg koud die nacht maar dat mocht de pret niet drukken. Na het spel  ging ook deze groep richting hun bedje om de volgende ochtend met de toeter wakker gemaakt te ‘moeten' worden. Hi hi....die witte gezichtjes. Bij het aankleden zijn meteen alle slaapspullen opgeruimd en klaargezet want het was tijd om op te ruimen en schoon te maken. Dit schoonmaken wordt ieder jaar gedaan dankzij onze mannen Bert, Gerard en Coen.  Superfijn! De zondagochtend begon met weer een heerlijk ontbijt, vrije momenten en het laatste spel: levend stratego in het bos. De laatste boterhammen werden opgegeten tijdens de lunch, vooral de eiersalade was populair. Om 13.00 uur kwamen de eerste ouders binnen druppelen. Om 13.15 uur is het kamp afgesloten met een afscheidswoord en diploma uitreiking. Het team van Anne was de winnaar van het kamp en had de meeste punten. De kinderen kregen allemaal iets lekkers, een diploma en een bellenblaas. Het mooiste cadeau voor de begeleiding van het kamp zijn de leuke herinneringen, de lachende en enthousiaste gezichten en de  energie waarmee de kinderen iedere keer weer meededen.  Hierdoor was het kamp erg geslaagd!!!

De begeleiding van het kamp wil alle kinderen bedanken dat ze mee zijn gegaan en hopen natuurlijk dat iedereen volgend jaar weer meegaat!!!