Crossen is leuk en maakt je sterker!

13 nov 2017

In regio13 zijn wij al jaren erg verwend met veel leuke crossjes. Of je nu hardloper bent, of de algemene atletiek beoefend.. Het lopen van crossen maakt heel je lichaam sterker (en beter).

Kracht en Core-stability
Het grootste voordeel is wel de toename van kracht en de core-stability. Doordat je constant op oneffen terrein loopt, moet je heel de tijd corrigeren. Al je voet-, enkel- en core-spieren zijn constant aan het werk. Met al die extra kracht die je in de wintermaanden opdoet, kun je weer beter presteren bij het rennen, springen en werpen in de zomermaanden.

Blessurevrij
Doordat je lichaam steeds sterker wordt, neemt de kans op het krijgen van een blessure ook erg af. De sterkere spieren zorgen er voor dat je steeds een stapje extra kunt doen, zonder een blessure op te lopen. Ook is het lopen op een zachtere ondergrond goed om flinke conditie op te doen, zonder de kans op blessures die je vaak oploopt als je op een verharde ondergrond gaat hardlopen (denk aan shinsplint, knieblessures, achillesblessures).

Superleuk!
Het mooie van crossen, is dat je je niet druk hoeft te maken over het lopen van een goede tijd. Dat is namelijk niet belangrijk! Het gaat meer om de strijd met de elementen, je tegenstanders en vooral jezelf! Ren eens een keertje nét iets harder die heuvel af, of ga eens een keertje nét iets sneller door die leuke bocht.. allemaal leuk en spannend. Daarnaast is vooral de sfeer bij de regio13 crossen ook super!!!

Al jaren zijn wij als vereniging erg goed vertegenwoordigd geweest bij de crossen. Jaar na jaar stonden wij als vereniging op het podium in de regio. Niet alleen door de pure hardlopers, maar toch vooral ook door springers en werpers. De laatste tijd echter, zie ik erg weinig jeugdleden (buiten de hardlopers om) deelnemen aan de crossen. Met dit motiverend verhaaltje probeer ik om jullie allemaal weer enthousiast te krijgen voor het crossen. Misschien dat we in de toekomst, net als in het verleden, dan weer als vereniging bovenaan het klassement komen te staan.

Voor alle informatie over de crossen in onze regio, kun je terecht op www.regio13.nl