Attila meisjes junioren C succesvol op NK meerkamp

28 sep 2018

Afgelopen weekend stonden in Zoetermeer de jaarlijkse Nederlandse meerkamp kampioenschappen voor C en D junioren.  Floor Alessie en Hanna van Baast verzorgden de Tilburgse inbreng en namen deel bij de meisjes C-junioren.

Het waren helaas erbarmelijke omstandigheden voor de 37 toegelaten meiden in deze categorie. Het openingsonderdeel de 80 meter horden op zaterdag en de afsluitende 600 meter op zondag verliepen nog enigszins droog. Maar daar tussenin viel de regen gestaag met bakken uit de hemel en speelde de stormachtige wind ook behoorlijk parten.

Maar ondanks dat wisten de Tilburgse meiden prima prestaties neer te zetten. Floor bereikte met een degelijke meerkamp de negende plek met een score van 3873 punten. Hanna wist met een prima meerkamp met PR's op de 80 meter horden, het verspringen en de 600 meter zelfs het podium te bereiken.

De derde plaats op deze NK was voor haar het maximaal haalbare als eerstejaars C junior. De eerste plaats was voor Joyce van Welie van PAC en de tweede plek ging naar Danara Stoppels van Groningen. Overige uitslagen van de wedstrijden zijn uiteraard terug te vinden op Atletiek.nu

Gefeliciteerd en prima gedaan dames. Meegereisde fans, ouders en uiteraard de trainer hartelijk dank!

Robert van Baast