Special Olympics 2016

08 jul 2016

Eindelijk was het dan zover: vrijdag 01-07-2016. De start van de Special Olympics 2016 in Nijmegen. Een 2 jaarlijks terugkerend sportevenement voor G-atleten. En natuurlijk deden er ook atleten van Attila mee aan het onderdeel atletiek. Er vertrokken die vrijdag 8 atleten vanuit Tilburg naar Nijmegen om hun beste beentje voor te zetten. Op vrijdagavond was er een heus defile in de Goffert met veel supporters op de tribune. Een mooi optreden werd verzorgd door scholieren uit Nijmegen. Maar het spektakelstuk was toch wel een optreden van, jawel, Frans Bauer. Het weer werkte welliswaar niet mee, maar dit mocht de pret niet drukken. Het was een geweldige sfeer.

Na dit spektakelstuk werden we in bussen teruggebracht naar onze overnachtingsplek. We verbleven in tentenkamp Heumensoord. Een tentenkamp was ons niet vreemd. 2 Jaar geleden hebben we ook in een tentenkamp geslapen in Heereveen. Wat dit jaar anders was, was de temperatuur. Wat hebben we kou geleden. Op zondag zagen we bij het ontwaken alleen maar slaapzakken. De atleten waren allemaal weggedoken in hun slaapzak. Van slapen is overigens weinig terecht gekomen. Niet alleen door de kou, maar ook door het rumoer. De resultaten hebben er echter niet onder geleden. De eer van Attila is hooggehouden. Er zijn vele medailles behaald waaronder zelfs een paar gouden. Alle 8 atleten hebben 1 of meer medailles mee naar Tilburg genomen. Een prachtige prestatie dus.

De organisatie van de spelen was goed voorbereid. Bij de atletiekwedstrijden was sprake van een strak schema waar nauwelijks van afgeweken is. Alleen het weer was af en toe een domper. Het eten was tijdens dit weekend erg goed verzorgd. Ook aan de mensen met een dieet was gedacht.

Verder was er op zaterdagavond een knaller van een feestavond met optredens van nederlandstalige artiesten. Niet zo'n knaller als Frans Bauer, maar niet minder gezellig. De voetjes gingen goed van de vloer.

We kunnen dus terugkijken op een zeer geslaagd sportweekend. Speciale dank gaat uit naar de trainers: Ans, Marianne en Jenny voor hun goede voorbereidingen tijdens de trainingen en de begeleiding tijdens de wedstrijden in Nijmegen. En natuurlijk mogen we Carolien en Magda niet vergeten die ons buiten de wedstrijden om begeleid hebben. En dit al voor de tweede keer.

We kijken al uit naar de volgende editie over 2 jaar in de achterhoek. We zullen er weer bij zijn.

Dimitrie, Jos, Robinson, David, Rob, Dennis, Ymke en Noortje.