Special Olympics 2014

01 jul 2014

Vrijdag 13 juni zijn we met 2 trainers, 2 begeleiders en 6 G atleten naar Heerenveen afgereisd voor de Special Olympics. Dit evenement wordt eenmaal per 2 jaar georganiseerd voor sporters met een verstandelijke beperking. We werden ontvangen in het Abe Lenstra stadion waar een speciale opening plaatsvond met optredens van oa Lange Frans en Danny de Munk. Na het ontsteken van de Olympische vlam kwamen de provincies een voor een het stadion binnen.

Na de festiviteiten werd het stadion omgebouwd tot een heus oranje galafeest. We maakten ons op voor de wedstrijd Spanje - Nederland. De uitslag is iedereen bekend. Het was een heus feest en de sfeer was erg goed. Na het voetbalfeest was het tijd om te gaan slapen. Daar is dus weinig van gekomen. We sliepen in tenten die door de landmacht waren opgebouwd. In elk slaapcompartiment stonden 8 stapelbedden. Wij sliepen met 15 personen in een compartiment, dat was dus leve de lol. De trainers hadden het beter geregeld. Zij sliepen op een camping in de buurt. Ondanks het weinig slapen presteerden onze atleten goed.

Op zaterdag werden we met bussen naar Sneek gebracht waar ze de voorrondes afwerkten. Dat beloofde wat voor de finalewedstrijden op zondag. ’s Avonds hebben we genoten van een heus Hollands feestje met een optreden van Ronnie Tober. Gelukkig iets meer geslapen deze nacht.

Na een uitgebreid ontbijtbuffet op zondag zijn we weer afgereisd naar Sneek voor de finalewedstrijden. Daar hebben onze atleten goed gepresteerd en hebben heel wat medailles weggekaapt op de verschillende onderdelen. Een atleet had reuze pech. Hij was op zaterdag geblesseerd geraakt en kon daardoor op zondag niet meer deelnemen. Als troost kreeg hij een herinneringsvaantje.

Na twee dagen sporten in uitzonderlijk mooi weer was het zondagmiddag weer tijd voor de terugreis. De trainers hadden nog een verrassing in petto. Onderweg zijn we nog even neergestreken in een McDonald’s. Wij hebben daar nog even gegeten en een ijsje na. We kunnen terugkijken op een vermoeiend, intensief sportweekend waarin iedereen enorm heeft genoten. We kijken uit naar de volgende editie van dit sportevenement dat gehouden zal worden in Nijmegen.

G-team Attila