twitter   facebook   rss

Sponsoren


JK Productions


Amarant Groep


Heerkens van Bavel


Interesse

Wedstrijden

24 aug: Kruikenmeerkamp

close
Loading...


Toine van Beckhoven wereldkampioen: “Een ontzettend mooie ervaring!”

24 sep 2018

Dat onze clubgenoot Toine van Beckhoven onlangs in Malaga wereldkampioen 45+ op de 400 meter horden is geworden heb je al eerder op deze plaats kunnen lezen. Maar nu kunnen we ook zijn eigen relaas weergeven:

"De WK voor masters is een groot toernooi met atleten van 35 tot over de 100 jaar, in totaal meer dan 8000 deelnemers. Ik wilde er niet heen om in series of halve finales te worden uitgeschakeld, al kan ik me goed voorstellen dat veel atleten al ontzettend kunnen genieten van de deelname aan zo'n evenement.

Toen ik vorig jaar een zeventien jaar oud Nederlands record uit de boeken liep op mijn favoriete onderdeel de 400 meter horden met 56.21 seconden welde de motivatie om dit jaar naar de WK te gaan echt op. Die tijd was in mijn leeftijdscategorie mannen 45+ vorig jaar de tweede tijd in de wereld. Dit jaar kwam ik in de zomer tot drie Nederlandse titels en een beste tijd van 56.93 op de 400 meter horden. Daarmee voerde ik in 2018 de wereldranglijst aan. Voldoende goede vooruitzichten voor het WK-toernooi in Spanje. Tot het drie weken geleden in de lies schoot bij een ongelukkige hordenpassage. Dan ga je heel erg twijfelen over je deelname en kansen, want de voorbereiding was op zijn zachtst gezegd rommelig. Maar twee fysiotherapiebezoekjes en trainingstests gaven uiteindelijk voldoende vertrouwen om af te reizen. 

In Malaga moesten binnen twee dagen drie 400 meter horden races worden afgelegd: series, halve finales en finale. Het was erg warm wat alles nog extra zwaar maakte. De serie voelde ijzersterk en ik kon het tweede deel van de race sterk inhouden om energie te sparen. Ook de halve finale wist ik te winnen maar dit ging erg zwaar. De masseurs van het Nederlands team hebben die middag ontzettend goed werk verricht.

In de finale klopte het allemaal
In de finale klopte het allemaal. Alhoewel de sterke Jamaicaan Winston Chambers me in de binnenbaan al voorbij liep net na de eerste horde bleef ik verder gelijk op lopen met hem, ook in de tweede bocht. Ik bleef rustig en heb in de laatste honderd meter alles eruit gegooid. Ik won met meer dan een seconde voorsprong in 57.02 seconden. Een onverwachte tijd na drie slopende races. Chambers werd nog net tweede en de Zweed Mats Holmberg derde.

Terwijl ik terugfietste naar mijn hotel merkte ik hoe geweldig blij ik was met mijn wereldtitel, een ontzettend mooie ervaring !"

Over twee jaar is de volgende WK, in Canada, dus wie weet ...