11 mrt: AttilaRun

21 mei: T-Meeting

Toine van Beckhoven opnieuw zeer succesvol: 3 maal NK-goud

17 jun 2017

Wat goed is komt snel, wordt vaak gezegd. Dit geldt momenteel bij Attila bijvoorbeeld voor de junior Robin van Riel. Maar sommige atleten bereiken hun mooiste successen pas op gevorderde leeftijd. Zo viert Toine van Beckhoven, Attila's supersnelle 45-plusser, dit jaar de ene triomf na de andere bij de masters. Ondanks het stijgen der jaren verbetert hij om de haverklap persoonlijke records die niet meer voor verbetering vatbaar leken. En zijn tijden zijn vaak beter dan die van de snelste masters in jongere leeftijdsklassen.

Op 10 en 11 juni nam Toine op diverse afstanden deel aan de Nederlandse Kampioenschappen voor masters in Gouda. Hier won Toine maar liefst drie gouden medailles in zijn leeftijdsklasse 45+. Toine kijkt tevreden, ja haast euforisch terug: "Het was een topweekend dat ik zelden zo gehad heb. Mogelijk mijn beste wedstrijd ooit, relatief gezien. Ik mocht drie keer de gouden NK-medaille ophalen. En de tijden die ik liep waren stuk voor stuk master pr's."

"Op zaterdag eerst de 400 meter vlak waar we in Nederland bij de mannen 45+ heel sterke competitie hebben. Hier hechtte ik misschien wel het meest aan, dus heel erg blij met winst in 51.83 seconden. Snelste tijd van alle masters. In de 51 seconden is echt lang geleden voor mij! En nooit eerder werd ik buiten kampioen op de 400 meter."

"Op zondag de 400 meter horden, waarop ik enkele weken geleden het 17 jaar oude Nederlands record verbeterde. Nu in de buitenbaan naar winst in 56.21. Wederom verbetering van mijn Nederlands record, en opnieuw snelste van alle masters. Vooraf niet gedacht maar na drie horden voelde ik dat ik goeie benen had en ben ik hard doorgegaan. Later op de dag ook nog de 200 meter vlak gewonnen. Al erg vermoeid van de inspanningen en het erg warme weer liep ik 24.00, sneller dan de laatste 9 jaar. Die 200 meter wil ik dit jaar nog wel een keer fit lopen zonder andere onderdelen vooraf. Erg veel complimenten gekregen dus ik liep het weekend met een dikke smile rond. Voelde me zowaar een beetje topatleet."

Een bijzonder fenomeen, deze man die door zijn combinatie van talent, ervaring en inzet momenteel niet te kloppen lijkt.

Bekijk Toine's 400 meter horden: https://www.youtube.com/watch?v=HmUa8KYf4y4 en zijn 200 meter finale: https://www.youtube.com/watch?v=IUEw_drycmU.

door Michel van Eijkelenburg

Reacties:

Toine

19 jun 2017 - 10:41:37
Dank je wel Michel voor de mooie woorden.