1 apr: Openingswedstrijd

5 jun: T-Meeting

Toine van Beckhoven dubbel Nederlands kampioen

06 feb 2017

In het weekeinde van 3 t/m 5 februari streden in Apeldoorn de beste masters en meerkampers van Nederland om de nationale kampioenstitels op de NK indoor. Ook Attila was vertegenwoordigd, en dat bleef niet onopgemerkt. Bij de mannen 45+ bleek Toine van Beckhoven de snelste van Nederland op zowel de 200m als de 400m. Dubbel goud dus !

Toine's zegetocht begon op de vrijdag. Zijn eigen relaas:
"Een topdag! Nederlands kampioen 400 meter indoor bij de M45 en voor het eerst gewonnen van Richard Janssens. En met de tweede snelste tijd van alle -ook jongere- masters. Hier had ik een keer op gehoopt. Dat het nu lukte is heel mooi! En dat ondanks een flinke verkoudheid. Een vrijwel vlakke 400 meter: eerste rondje 26.5, tweede rondje 27.0. Wat geluk met Richard voor me in baan 6, zo kon ik het goed indelen. Zeker een van mijn mooiste overwinningen ooit. Zo kun je op je 47e nog leuke dingen doen."

Op de zondag maakte Toine het toernooi mooi af met winst op de 200 meter. Stralend vertelde hij op de tribune: "Ik startte nu zelf in baan 6 en zag dus niet wat mijn tegenstanders deden. Maar het ging geweldig, ik kon maar blijven gaan. De afgelopen jaren raakte ik elk seizoen wel geblesseerd maar nu niet. Ik loop weer dezelfde snelle tijden als zeven jaar geleden."

Hier Toine's zelfgeschreven terugblik:
"Mooi NK, toen ik woensdag flink verkouden begon te worden gaf ik er niet veel voor. Maar ondanks het zware hoofd liep ik die 400 zoals ik hoopte en had ik wat geluk dat ik de favoriete Richard Janssens goed in het oog kon houden omdat ik in baan 5 zat en hij in 6. Ik verzuurde nauwelijks en had een hele sterke tweede ronde. Richard is al zo lang als ik weet Nederlands kampioen 400 meter dus hem verslaan was echt mooi! En hij pakte het enorm sportief op. De tijd van 53.50 zou vorig jaar goed zijn geweest voor de tiende tijd in de wereld bij de mannen 45. Verbetering van het clubrecord M45 met 0.8 (van mezelf van vorig jaar). Een filmpje van de 400 meter staat op hier op Youtube.

De 200 vandaag was ontspannener. Ik was favoriet, helaas ontbrak de winnaar van vorig jaar door blessures. Maar ik liep gewoon 24.18, ruim sneller dan ik de afgelopen 7 jaar ben geweest zowel indoor als outdoor. Helemaal verrast door die tijd. Ik begin het sprinten weer in me te krijgen, niet in het minst door de regelmatige trainingen van vooral vrijdag en woensdag met veel springwerk. Mooi Clubrecord op deze 200, maar liefst 0.7 sneller dan mijn eigen tijd van 15 januari in Gent."

Hier een filmpje van de 200 meter, gemaakt door Jeroen Alessie.

Toine, hartelijk gefeliciteerd met je prachtige resultaten !

Bij de meerkamp voor meisjes-B beleefde Pien Korstanje haar eerste echte NK, niet gering natuurlijk. Helaas kon ze nog geen rol van betekenis spelen; ze werd 13e in het eindklassement. Maar geen nood: Pien levert indoor nooit haar beste prestaties, die bewaart ze altijd voor het zomerseizoen, zo vernam ik op de tribune.

door Michel van Eijkelenburg

200m