21 mei: T-Meeting

Tilburgse limiet poging EK en WK tijdens T-Meeting

02 mei 2018

Op maandag 21 mei organiseert A.V. Attila de T-Meeting. Dit atletiekevenement wordt voor de 8e keer gehouden op de atletiekbaan in Tilburg. De Atletiekbond heeft dit jaar de T-Meeting een Nationale Status gegeven. Hierdoor is het evenement geschikt om limieten te slechten.

Jaarlijks organiseert atletiekvereniging Attila de T-Meeting. Zoals gebruikelijk is dat op tweede pinksterdag, dit jaar 21 mei 2018. Op het programma staan normaliter enkel sprint -en springonderdelen. Dit jaar is daar de 1500m aan toegevoegd. Waarom?

Tilburgs talent
De wedstrijd is het visiteplaatje van de atletiek vereniging Attila. En wat is dan mooier om twee van je talenten het podium te bieden om te gaan voor het EK en WK. Wat het nog mooier maakt is dat het broers van elkaar zijn. Robin van Riel (18) wil namelijk meedoen aan het WK onder 20 jaar in Tampere. Zijn broer Rick van Riel (16) wil op zijn beurt meedoen aan het EK onder 18 jaar in Györ. Beide op de 1500 meter.

Beide broers trainen al jaar en dag bij de tilburgse atletiek vereniging Attila. Onder leiding van trainer Jack van Avendonk hebben beide atleten zich ontwikkeld tot talenten. Afgelopen jaren hebben beide broers al kunnen ruiken aan nationale en internationale top. Dit jaar wordt het tijd om de lat nog hoger te leggen. Atletiek vereniging Attila wil ze daar graag bij helpen en biedt met de T-Meeting een mooi platform voor deze talenten.

Snelste haas ter wereld
Voor de atleten is het altijd lastig om een goede tijd te lopen zonder tegenstand. Beide zijn nu eenmaal de snelste van Nederland in hun categorie. Daarom heeft de organisatie de snelste haas ter wereld weten vast te leggen om de talenten te brengen tot de limieten die nodig zijn. Niemand minder dan Bram Som (Europees Kampioen 800m in 2006) zal de heren hazen. Hij doet dit normaliter voor de internationale top tijdens de Diamond league wedstrijden op de 800m.

Bram Som is nationaal en internationaal een vaak gevraagde tempomaker voor middellange afstanden. De oud Europees Kampioen 800 meter vindt het nog te leuk om te trainen en te lopen dat hij graag zichzelf inzet als tempomaker. Vooral het tempogevoel maakt Bram Som de ideale haas. Voor de T-Meeting heeft hij inmiddels persoonlijk contact gehad met de broers Van Riel. Het plan, de limiet te slechten, ligt klaar voor uitvoering.

T-Meeting 2018
Naast de 1500 meter zijn er genoeg andere onderdelen waar hoge verwachting van zijn. Afgelopen jaren heeft de T-Meeting bewezen dat het een goed deelnemersveld bij elkaar weet te krijgen waarbij atleten elkaar tot hogere prestaties weten te krijgen. De organisatie kijkt daarom uit naar een mooie race op de 100m met enkel buitenlanders. Of zal Nick Smidt de limiet voor de EK in Berlijn weten te slechten op de 400m horden? En anders Rutger Koppelaars bij het polsstokspringen mannen.

Het evenement vindt plaats op de atletiekbaan in Tilburg aan de Bernhard Leenestraat. Dit is de thuisbasis van atletiekvereniging Attila. Ook dit jaar wordt het knallen op 2e pinksterdag, maandag 21 mei bij de T-Meeting. Toegang tot dit evenement is gratis. De limietpoging op de 1500m is om 16:00 uur.