twitter   facebook   rss

Sponsoren


JK Productions


Amarant Groep


Runnersworld Tilburg


Codediggers


Heerkens van Bavel


Interesse

Wedstrijden

21 mei: T-Meeting

close
Loading...


Runnersworld Tilburg Attila Springwedstrijd

19 jul 2016

‘'Van ingelast wedstrijdje naar deelnemersveld vol NK-medailles''
Een week geleden bestond deze wedstrijd nog niet en met nog 2 dagen te gaan en goede weersvooruitzichten vormt er zich een deelnemersveld waarmee we heel wat spektakel mogen verwachten. Door snel handelen van enkele vrijwilligers van Attila en medewerking van hardloopspeciaalzaak Runnersworld Tilburg is het gelukt om op deze zeer korte termijn een wedstrijd te organiseren met zo ideaal mogelijke omstandigheden voor de deelnemers. Entree is gratis! Hierbij een voorbeschouwing op de drie springonderdelen.

18:00u  Hinkstapspringen
Bij het hinkstapspringen zien we vooral zilver. Julia Talakua (Eindhoven Atletiek) kwam in Amsterdam tijdens het NK tot een tweede plaats. Hopelijk heeft ze de goede energie om haar persoonlijk record van 12,78m aan te scherpen.
Bij de mannen zijn het drie trainingsmaatjes die samen op zoek gaan naar een nieuwe records. Sander Hage (Attila) wist dit jaar zijn zilveren plak op het NK weer te verdedigen. Hopelijk lukt het hem donderdag om zijn trainingssprongen ook in wedstrijden op te roepen. Zijn PR 15,49m kan er dan wel eens aan gaan. Glenn van Hamond (Attila) is op zoek naar de 14m grens. Hij is er op gebrand deze afstand te gaan halen, dus hij kan alle support gebruiken. Tjebbe Kerstens (AV Sprint) komt terug van een blessure. Indoor was hij al goed voor 14,67m. Wie weet krijgt hij dit gevoel en vertrouwen tijdens zijn eerste echte wedstrijd weer terug!

19:45u  Verspringen
Op het verspringen bij de vrouwen zien we twee grote namen. Junior Lianne van Krieken (PH) was dit jaar al goed voor 5,96m. Afgelopen maand werd ze Nederlands Kampioen bij de junioren. Bij de senioren kwam ze dit jaar al tot een bronzen plak. Ze zal de strijd aan moeten gaan met Eva Bastmeijer van Attila. Met haar PR van 5,90m en net terug van een trainingsstage van twee weken in Londen kunnen deze twee dames elkaar hopelijk stimuleren tot sprongen boven de magische grens van 6 meter!
Bij de mannen zien we de bronzen medaillist van het NK Pim Jehee (PH) en zijn trainingspartner Steven Nuytinck (PH). Dit jaar al goed voor respectievelijk 7,40m en 7,30m. In dit geweld mengt zich ook de Nederlands Kampioen bij de junioren B. Olav Donker (PH) sprong daar tot een nieuw PR van 6,82m. Hopelijk kan hij hier met ideale omstandigheden donderdag nog 18cm aan toevoegen!
Namens Attila zal Yuri Engels deelnemen. De ploegleider van de mannen competitieploeg hoopt op eigen baan met ideale omstandigheden nog een keer te kunnen pieken.

20:00u  Hoogspringen
Op het laatste moment is op aanvraag van enkele springers het onderdeel hoogspringen toegevoegd. Dit zal een mix zijn van junioren D tot en met senioren. Voor velen het doel het eigen PR weer met wat centimeters aan te scherpen. De atleet met het beste record is Rens Huijben (Attila). Met een hoogte van 1,90m is hij op zoek naar de 2 meter grens.

Tijdens de wedstrijd zullen er nog veel meer Attila atleten deelnemen. Kom dus komende donderdag lekker in de zon zitten op de Atletiekbaan van Tilburg en genieten van prachtige atletiek! Daarnaast springen er ook her en der Pokémon rond op onze baan...
Adres: Goirleseweg 42a, 5026 PC Tilburg (Omrijden via Stappegoor in verband met wegwerkzaamheden aan de Goirleseweg).