twitter   facebook   rss

Sponsoren


JK Productions


Amarant Groep


Heerkens van Bavel


Interesse

Wedstrijden

24 aug: Kruikenmeerkamp

close
Loading...


Rick en Robin van Riel super op NK Cross

07 mrt 2017

Dat ze goed lopen weten de meesten van ons inmiddels. Maar dit weekend bij de Runnersworld NK Cross in Het Amsterdamse Bos presteerden ze zo goed als maximaal: Robin en Rick van Riel. Twee broers, beiden lid van de sterke en gezellige Mila groep van Attila.

Rick, met zijn 15 jaar de jongste van de twee, mocht in Amsterdam zaterdag de gouden medaille ophalen bij de C-junioren. Een klasse prestatie die met veel gejuich werd ontvangen. Op het loodzware parcours moesten de C jongens 2700 meter afleggen. Rick had direct een goede start, een teken van de juiste focus. Hard ging het in de eerste meters en Rick hield het tempo hoog om met een paar jongens weg te komen. Dat lukte goed en met zijn drieën zonderden ze zich af van de rest van het veld. Toch ook alweer snel moest nummer drie lossen en liep Rick met Jesse Fokkenrood voorop. Op het drassige stuk van het parcours wist Rick te versnellen en kwam ie losgekomen van Jesse, als eerste over de streep. Knap gelopen, Rick!

Op zondag kwam Robin (16 jaar) aan de start. Het hele seizoen al loopt Robin, B-junior, bij de oudere A-jongens om meer concurrentie te hebben en daar sterker van te worden. Zo liet ie in het Nationale Lotto cross circuit al zien dat hem dat goed afgaat. De tweede prijs die Robin pakte op dit NK was vervolgens de prestatie van het seizoen. Aan niet de minste jongens liet Robin zondag zijn hielen zien. Slechts eentje wist hem 15 seconden voor te blijven en daarmee was het zilver voor hem. Anders dan bij Rick werd er relatief rustig gestart. Al snel vormde zich een groepje van vier dat zich lichtjes afscheidde van de grote groep. De latere nummer 1, Bram Anderiessen, trok dat viertal nog uit elkaar waardoor Robin tweede kwam te lopen. Die plek stond hij niet meer af! In het Lotto crosscircuit leverde deze prestatie Robin ook nog plek drie op bij de A-junioren.

Moeder Claudia van Riel gaf nog aan: "Het parcours was heel drassig en glad op de afdalingen en diepe plassen op de velden.  De Ajaxheuvel was mooi maar zwaar. Robin en Rick vonden het een mooi parcours. Hoe zwaarder des te liever!". Dat was te zien. Jongens, super gedaan en hartelijk gefeliciteerd. Uiteraard ook proficiat voor de trainers.

Toine van Beckhoven


Alle Attila uitslagen NK Cross:

Jongens junioren A (7200 m)                   
2.  Robin van Riel
16. Troy de Juncker
33. Jorg Schellekens

Jongens junioren B (6400 m)
48. Lars Schellekens
53. Ian de Juncker

Jongens junioren C (2700 m)
1.  Rick van Riel
20. Gijs Brands

Meisjes junioren C (1900 m)
23. Willemijn Fuite

Jongens junioren D (1900 m)
16. Milan Watzeels                        
40. Kamiel Watzeels