Openingswedstrijd onder een stralende zon

29 mrt 2014

De eerste wedstrijd van het baanseizoen 2014 bij Attila is weer achter de rug. Het is altijd een bijzondere wedstrijd met heel veel verschillende typen deelnemers en veel verschillende onderdelen. Ervaren rotten die wel eens willen zien hoe ze er na de wintertraining voor staan komen atleetjes tegen die voor het eerst een startblok zien. Bij de D-junioren vroeg een beginnend atlete zich af of bij het speerwerpen iedereen tegelijkertijd moest werpen, zoals bij de training, of iedereen achter elkaar. Maar ook de vraag hoe laat precies de 300m zou beginnen want de warming-up moest daar exact op aan sluiten, en exact is dan op de minuut.

De baan lag er prima bij en in de week voorafgaand aan de wedstrijd was er van alles gecheckt. Het koord bij de polsstokinstallatie was vernieuwd, de waterleiding bij het verspringen weer aangesloten en de sectoren bij het kogel en speerwerpen waren netjes uitgemeten. Vlaggen in top, muziekje erbij en beginnen maar.

's Ochtends verliep de wedstrijd - uit organisatorisch oogpunt - moeizaam. Al na 5 minuten sprongen de stoppen eruit en crashte de computer met het wedstrijdprogramma. Dat leidde bij de pupillen tot een te grote vertraging. Gelukkig was het heerlijk weer en vermaakte iedereen zich prima, maar dat is niet zo als het hoort.

De onderdelen voor de senioren verliepen prima. Met twee series op de 1500m waren en flink wat lopers op de baan en ook het hink-stap-springen en polsstokhoogspringen waren volgeboekt. Grote blijdschap bij de trainer van de Attila-junioren D, Philippe Scheepers. Hij verbeterde op zijn oude dag zijn PR op de 150m!

De junioren en senioren kregen 's middags de ruimte. Speerwerpen en verspringen waren heel populair en werden vlot afgewerkt. Voor het hordelopen hebben nogal wat junioren vrees. Eén serietje bij de meisjes junioren D is niet veel. Aan het eind van de dag waagden de die-hards zich aan de 600m en sloten we de wedstrijd netjes op tijd af.

Al met al een Openingswedstrijd zoals een Openingswedstrijd hoort te zijn. Zeker wat betreft het weer, dat hebben we voor volgend jaar ook besteld, net als een nieuwe computer.

Klik hier voor de uitslagen.
Bij de resultaten zijn niet altijd punten berekend, gezien het feit dat het niet om een officiële wedstrijd gaat is hier geen aandacht aan besteedt. De grote opkomst en de vele verschillende categorieën zorgde ervoor dat dit niet meer in dit tijdsbestek paste. Mochten er nog overige opmerkingen zijn wat betreft de uitslagen dan horen we het graag.

Mochten er nog mensen zijn die zich zouden willen opgeven om op een wedstrijddag uitslagen mee te helpen invoeren al is het maar voor een half uur of wat meer dan zouden wij dit ook graag horen,

Verder zijn we nog op zoek naar iemand die mee wil helpen om vóórdat de wedstrijddagen beginnen voor zowel jeugd als volwassenen om het wedstrijdprogramma voor de invoer in elkaar te zetten, hiervoor is het wel handig als je wat feeling hebt met computers. We leggen het je gaandeweg uit en wordt daarin goed begeleid.

Vele handen maken licht werk!

Rene Korstanje

Foto's Ard-Jan Moerdijk

Reacties:

Angelique van Beurden

06 apr 2014 - 19:33:48
Laatste twee gewijzigde uitslagen: speer dames MJA en MJB en Meerkamp MPA

Angelique van Beurden

03 apr 2014 - 23:34:37
De uitslagen zijn bijgewerkt

Rene Korstanje

30 mrt 2014 - 23:54:38
Opmerkingen over de uitslag kunnen naar openingswedstrijd@av-attila.nl Ontbrekende uitslagen komen in de loop van de week op de site

Helma

30 mrt 2014 - 21:46:59
Bedankt voor de leuke wedstrijd. Willen jullie ook de uitslagen van kogelstoten en 110 m Horden van de jongens Junioren B toevoegen?

30 mrt 2014 - 21:25:44
Waar kan ik een fout in de uitslagen bij de meisjes pup B 600 m doorgeven? Groetjes Ard-Jan

30 mrt 2014 - 21:25:44

Margriet ter Horst

30 mrt 2014 - 21:00:22
In de uitslagen mis ik het speerwerpen van de vrouwen masters.

peter westermann

30 mrt 2014 - 20:50:00
Hoi Ard, Stuur die foto`s maar naar jeugd@av-attila.nl

30 mrt 2014 - 15:58:38
Ik heb nog wat fotos gemaakt bij het verspringen van de meisjes pupillen A, waar meer ouders interesse in hadden. Kan ik die ergens bij jullie laten delen? Sportieve groet en dank voor de wedstrijd gister, Ard-Jan.

Ard Reesink

30 mrt 2014 - 10:18:21
Bij deze hartelijk dank aan alle vrijwilligers van o.a. de jury om toch maar even een hele dag voor deze sport er te staan!