Openingswedstrijd 2015 in herfststijl

29 mrt 2015

Bij de Openingswedstrijd van Attila droomt de organisator altijd van la Primavera. Een waterig ochtendzonnetje dat ’s middags lekker doorbreekt, terrasstoelen uit de berging, de eerste bladeren weer aan de bomen en de magnolia volop in bloei. En aan het eind van de middag, op dat terras, een sigaretje met een glaasje wijn ..... Maar de editie 2015 van de Openingswedstrijd was er meer een voor Herfstbockbier, warme jassen en paraplus. Schuilen voor de regen in de tentjes langs de baan.

Met ruim 360 deelnemers was er een spannend tijdschema in elkaar gezet. Bij de voorbespreking gaf onze startster al grappend aan dat er niet voor een valse start geschoten zou worden, want daar was helemaal geen tijd voor. En onze startcommissaris wilde niet teveel drinken, want tijd voor het toilet was er ook al niet. Over de gehele dag zou er zo’n 80 keer een startschot klinken! Maar gelijk in de eerste serie met C-pupillen werd er vals gestart en toen in de daaropvolgende serie een van de C- pupillen vrolijk van 4 banen tegelijk gebruik maakte lag het tijdschema na 5 minuten wedstrijd ook gelijk 5 minuten achter. Super goed optreden van onze ploeg op de baan leidde er toe dat op de hele dag het tijdschema slechts 15 minuten uitliep.

Bij de technische onderdelen waren er 12 aspirant-juryleden actief. Zij hadden op een aantal woensdagavonden cursus gevolgd en de Openingswedstrijd was hun examenbijeenkomst. Allemaal geslaagd! En als er eens een keertje een probleem was wordt dat bij de Openingswedstrijd door het publiek opgelost. Zo sprongen bij het kogelstoten direct twee moeders bij toen dat nodig was en bij het verzetten van de horden waren er, na een oproep van de microfonist, zeker 20 mensen met horden aan het slepen.

Leuk van de Openingswedstrijd is het groot aantal verschillende categorieën deelnemers en het grote verschil in niveaus. Zo was de jongste deelnemer pas 6 jaar en de oudste al 73. Een beginnend D- junior heeft voor het eerst een speer vast, de senioren werpen 50m. De snelste 600m wordt in 1 minuut 34 gelopen, de langzaamste deelnemer van het G-team doet er 4 minuten over. En horden lopen voor masters? “Oh, schattig! “ riep een C-juniore.

Bij de Openingswedstrijd horen ook de traditionele opstartproblemen van de organisatie. Op vrijdagavond moesten er nog snel bij collega-vereniging Atledo meetlinten geleend worden, de stapel startnummers bleek toch niet compleet te zijn en waar de schrijfmapjes voor de juryleden deze winter naar toe verhuisd zijn?

De Openingswedstrijd zit er weer op, laat de lente maar komen.

PS.
Er heeft niemand gevraagd waarom de uitslagen niet ophingen. Stonden meestal binnen 5 minuten op www.atletiek.nu.
En wil je contact met de wedstrijdorganisatie? Mail dan even, openingswedstrijd@av-attila.nl.

Reacties:

Toine

01 apr 2015 - 22:02:14
Goed gedaan allemaal! En geweldig dat er op de woensdagen jury uitleg is gegeven! Ik had er zelf ook enorme zin in, maar deze master weet wat ouder wordende spieren doen: iets sneller overbelast zijn. Wil iemand mij wel waarschuwen zodra iemand over mij gaat zeggen dat het schattig is dat ik over horden loop. Dan ga ik toch nadenken :-).

Coen

30 mrt 2015 - 10:30:17
Ik droom nergens anders van, heerlijk die dingen die eigenlijk niet mogen!

Rene

29 mrt 2015 - 21:22:43
Droom jij nooit van dingen die eigenlijk niet mogen?

Jeroen

29 mrt 2015 - 20:53:19
Laten we hopen dat er na een atletiekwedstrijd niemand met een sigaretje op het terras gaat zitten... :-)