Goud en zilver bij Brabants Kampioenschap Meerkamp

07 jun 2017

Afgelopen weekend was het weer tijd voor de Brabantse Kampioenschappen Meerkamp die al sinds jaar en dag in Gemert gehouden worden. Dit jaar helaas maar 2 deelnemers namens AV Attila,  Hanna van Baast bij de MD2 en Floor Alessie bij de MC1...Maar 2 deelnemers van onze club, maar beide pakten ze een medaille.

Dag 1 was voor de meerkamp van Hanna een droom dag! Met een weergaloze 9.52 op de 60 horden  (plek 15 op de Nederlandse allertijden ranglijst en uiteraard een nieuw CR) werd er fantastisch geopend. Deze mooie opening werd gevolgd door een evenaring van het CR bij het hoogspringen met 1.55 en de dag werd afgesloten met een uitstekende 30.45 met speer. Na dag 1 stond Hanna dan ook 1e in het klassement.

Dag 2 werd voor Hanna een wat andere dag. Een zeer moeizame start met het verspringen met 2 min of meer mislukte pogingen zette wat druk op de ketel. Maar Hanna perste er in de laatste poging nog een redelijk fatsoenlijke 4.22 uit. Niet in de buurt van haar PR, maar voldoende om goed verder te kunnen in de meerkamp. Bij kogel leek alles weer prima op z'n plek te vallen en de laatste uithaal landde na 12,25...een uitstekende prestatie! Nu alleen nog de afsluitende 600 meter. Een mooie start en prima 350meter...en toen ging het mis. Hanna ging ‘helemaal dood' en met wat kunst en vliegwerk kwam ze nog bij de finishlijn aan. Een teleurstellende 2.01.07 was het resultaat, maar gelukkig was de voorsprong op de Brabantse concurrentie groot genoeg om na 2 mooie dagen gehuldigd te worden als Brabants Kampioen meerkamp! In een heel mooi nieuw CR puntentotaal van 3346.

Dag 1 was voor Floor er 1 die de boeken in ging als ‘niks gaat vanzelf, maar met hard werken kun je de schade beperken'. Bij de hordenrace ging het mis bij horden 3...bij de landing door de enkel, maar op karakter afmaken. De tijd van 13,76 was uiteindelijk maar 0,02s boven haar PR, maar met pijn aan de enkel en voet voelde het niet lekker. Bij het verspringen was bij poging 1 en 2 nog te merken dat er wat twijfel in zat, maar met een uitstekende 3e poging van 4,67 liet ze geen punten liggen ten opzichte van de anderen. Bij speer voelde het werpen niet echt lekker en de speren vlogen niet vanzelf. Met hard werken kwam er nog een 31,16 op het scorebord en dat was natuurlijk ruim voldoende! De afsluitende 150 meter werd er 1 die Floor liever snel wil vergeten. De bocht lopen voelde pijnlijk en ze kon niet echt doortrekken. Er werden behoorlijk wat puntjes ingeleverd en in de tussenstand stond ze na dag 1 vierde.

Dag 2 begon met de vraag of er überhaupt afgereisd werd naar Gemert. Indien de enkel/voet pijnlijk zou zijn zou ze stoppen. In de ochtend geen last, dus op naar Gemert.  Hoogspringen met een korte 5-pas aanloop naar een uitstekende 1.50 en toen gestopt om de enkel te ontzien. Floor was hierdoor opgerukt naar plekje 2 in het BK en ze wist bij het kogelstoten veel winst te pakken met haar 10.36. Met een ruime voorsprong op nummer 3 werd gestart (op gewone trimschoenen) met de afsluitende 600 meter. Een prima gelopen race eindigde in een nieuwe PR tijd van 1.52.51 en hierdoor was de zilveren medaille veilig gesteld met een heel mooi puntentotaal van 3739.

Hanna en Floor...gefeliciteerd met deze mooie prestatie. Het volgend kampioenschap van Brabant op de individuele nummers is op zondag 9 juli in Uden. We hopen dat er meer van onze C-D jeugd voor deze wedstrijd inschrijft!