21 mei: T-Meeting

Eindelijk gelukt: Nederlands record 400 meter horden

29 mei 2017

Afgelopen donderdag bij de Harry Schulting Games (HSG) is me eindelijk gelukt wat ik al een beetje had opgegeven: ik heb het Nederlands record 400 meter horden verbroken voor de mannen 45+. Op de klokken verscheen 56.32, wat ruim 3/10 onder het 17 jaar oude NR van 56.63 was. De HSG waren een perfecte wedstrijd om dat te doen: niet alleen omdat Harry Schulting onze echte Nederlands recordhouder is (al bijna veertig jaar!), maar ook omdat ik het 400 meter hordelopen van hem geleerd heb: tien jaar lang gaf Harry training bij Attila. Erg leuk om nu naast hem één van de Nederlands recordhouders 400 meter horden te zijn!

Al zeker 8 jaar roep ik dat ik het Nederlands record in de benen heb. Ik doelde daarmee op de 56.43 van de mannen 40+. Nu is dat toch niet gelukt in mijn M40 jaren. Na mijn veertigste begonnen de blessures, iets dat ik eigenlijk nooit gekend heb. Ik ben een langzame leerling dus pas na zes verrekkingen denk ik nu wel een goede mix gevonden te hebben van training, rust en voeding. En valt alles dit jaar in elkaar. Eerder dit jaar al de mooie indoortitels met snelle tijden en nu dan het NR. Ik heb 6 jaar niet onder de 57 seconden gelopen en nu al drie keer (vandaag weer 56.60 in het enorm warme Breda, wederom onder het oude record).

Ik liep bij de HSG ook nog sneller dan het niet gelukte record bij de mannen 40+, maar voor zover ik weet wordt dat niet geteld (k blijf dat een wat dubieuze regel vinden… dan zou ik als master ook geen Nederlands seniorenrecord moeten kunnen lopen…maar dat kan weer wel). De hordes staan bij de M45 nog even hoog als bij de senioren, M35 en M40.

Jullie snappen: ik geniet van alles wat er lukt en heb voorlopig een topseizoen. Toewerkend naar dat mooie evenement eind augustus…niet de Kruikenmeerkamp, maar het WK Twintigkamp in hetzelfde weekend (de Kruikenmeerkamp scheelt me supporters J). Doel: wereldrecord bij de M45+ en subdoel: ernstige kramp vermijden….

Reacties:

Michel

31 mei 2017 - 14:34:01
Toine, fantastisch gedaan, erg mooi hoor, van harte gefeliciteerd !