1 apr: Openingswedstrijd

5 jun: T-Meeting

Clinics

Laatst gewijzigd op: 10 feb 2017

AV Attila organiseert elk jaar een aantal speciale clinics. Hier vindt u meer informatie over deze speciale trainingen.

Heb jij altijd al eens een marathon willen lopen? Dit jaar is er de kans om er één te lopen in Tilburg, want op 28 mei 2017 is de allereerste marathon van Tilburg een feit. Dat is dus lopen in een bekende omgeving.
Atletiekvereniging Attila geeft nu de mogelijkheid om je voor te bereiden op deze unieke wedstrijd. Vanaf zondag 19 februari is er elke zondagochtend om 9.30 uur een duurloop onder leiding van deskundige trainers die zelf ook al één of meerdere marathons hebben gelopen en weten waar op te letten. De startlocatie is de atletiekbaan van Attila in Tilburg (Goirleseweg 42a). Vanaf hier lopen we elke week verschillende routes.

Voor de deelnemers is er een beproefd trainingsschema beschikbaar waarmee je in staat moet zijn op 28 mei de marathon te lopen. Elke zondag wordt een afstand volgens dat schema gelopen. Omdat we weten dat 4 uur als marathon eindtijd voor veel lopers een streven is, werken we daar naartoe. De trainingen op weekdagen voer je uit in jouw eigen tempo. De lange duurlopen die we op zondag samen doen, gaan in een tempo van 6 minuten per km (= 10 km/uur). Dit is het tempo dat je aan moet kunnen om de marathon binnen de 4 uur te lopen.

Voor lopers die op 28 mei geen hele maar wel een halve marathon willen doen, zijn de te lopen afstanden korter. We passen dan de route aan naar een kortere afstand. Als eindtijd voor de halve marathon denken we aan 1:50.

datum 1e duurloop: 19 februari
locatie: AV Attila, Goirleseweg 42a in Tilburg
aanvang: 9:30 uur
kosten voor de hele reeks: € 30,00 (voor niet-leden)

Meer info en aanmelden bij clinics(at)av-attila.nl.